De 12 beste sproeiers

De eigenaars vinden in elk tuinperceel genoeg ruimte om planten te laten groeien. Sommige mensen hebben een volwaardige moestuin, anderen kweken sierstruiken en bloemen, en weer anderen geven de voorkeur aan ontspanning op een goed onderhouden gazon. Maar in ieder geval is een minimum aan onderhoud vereist. Water geven is onmisbaar in de hete en droge zomer. Tegenwoordig wordt tuinders en tuiniers in gespecialiseerde winkels een breed scala aan sproeiers aangeboden, die kunnen worden aangesloten op een irrigatieslang. Om het meest efficiënte model te kiezen, loont het de moeite onze aanbevelingen van deskundigen te bekijken.

Aanbevelingen voor het kiezen van een sproeier

Bekijk.Er zijn twee soorten sprinklers, afhankelijk van hoe ze worden geïnstalleerd.

 1. De intrekbare modellen zijn verborgen in het gazon, ze zijn aangesloten op het automatische irrigatiesysteem, dat onder de groene bestrating is aangelegd. Wanneer het water aankomt, strekt het zich uit over het oppervlak om een bepaalde sector te bevloeien. Gewoonlijk is het bereik van deze modellen klein (4-7 m).
 2. Vaste sproeiers zijn mobiele toestellen die alleen tijdens het droge seizoen op het bed of op het gazon worden geïnstalleerd. Er is een verscheidenheid aan ontwerpen in deze categorie, en ze verschillen zowel in besproeiingsoppervlak als in prijs.

Ontwerpkenmerken.Er zijn verschillende effectieve manieren om van een constante waterstroom een kunstmatige regenval te maken.

 1. Bij de pulsmodellen wordt het water in porties geleverd aan het roterende ringmondstuk. Het bereik van de straal wordt automatisch aangepast zodat het gebied gelijkmatig wordt bevochtigd. Voordelen van de sproeiers zijn een goede waterkwaliteit en een goed beregeningsbereik tot 15 m. Het nadeel, zeggen deskundigen, is de circulaire irrigatie van het perceel.
 2. Oscillerende sproeiers zijn ideaal voor rechthoekige of vierkante oppervlakken. Het zijn buisvormige constructies (met draaimechanisme) met verschillende rijen gaten. Het bereik kan meer dan 20 meter zijn.
 3. Cirkelvormige modellen hebben een vast platform en een roterende kop. Hij kan worden uitgerust met een verschillend aantal sproeiers. Gelijkmatige en betrouwbare besproeiing.

Installatiemethode. Een sproeier op een gazon installeren is iets heel anders dan een sproeier in een bed.

 1. Snel en handig de irrigatie van het perceel regelen helpt platform. Ze zijn stevig genoeg om op vlak of licht hellend terrein te staan. Maar niet altijd genoeg ruimte tussen de rijen voor een sproeier.
 2. Driepoten of puntvoeten zijn handiger voor een beperkte ruimte in de moestuin. Aangezien de grond in de bedden zacht is, kunnen de sproeiers zonder problemen worden geïnstalleerd en verwijderd.
 3. Dankzij de kleine wieltjes op de sproeier kunt u hem gemakkelijk verplaatsen op een vlakke ondergrond door licht aan de slang te trekken. Dit is de beste optie voor gazonbesproeiing.

Wij hebben de 12 beste sproeiers geselecteerd in dit overzicht. U kunt ze kopen in het handelsnetwerk van ons land. Bij de toekenning van de prijzen heeft de redactie van expertology zich gebaseerd op de mening van de expertgemeenschap, rekening houdend met de feedback van Nederlands gebruikers.

Top sproeiers

Nominatie ruimte productnaam prijs
Beste sproeiers 1 GARDENA 1559-27 17 738€
2 GARDENA 1977-29/20 3 419€
3 KARCHER OS 5.320 SV 2 321€
4 FISKARS 1023658 1 616€
5 GARDENA 8127-20 2 060€
6 RACO 4260-55/691 1 280€
7 SKRAB 28276 1 543€
8 FISKARS 1023657 878€
9 GARDENA 2079-32 812€
10 Groene Appel GWRS12-044 582€
11 HOZELOCK 2336 1 187€
12 Groene appel GWRS24-047 283€

GARDENA 1559-27

Beoordeling: 4.9

GARDENA 1559-27

Tuinders en tuinders hoeven weinig fysieke inspanning te leveren om hun planten water te geven als ze de GARDENA AquaContour automatische sproeier (1559-27) kopen. De Duitse fabrikant biedt een revolutionair irrigatiesysteem aan. De sproeier kan worden gebruikt op percelen van elke vorm tot 320 vierkante meter. . De mogelijkheid om irrigatietrajecten te programmeren (50 varianten) is volgens deskundigen een bijzonder kenmerk van dit model. De krachtbron kan een lithium-ion batterij of een zonnepaneel zijn. De afstand tussen de stralen kan worden aangepast door een waterdruk van 2 tot 4 bar. De innovatie in het ontwerp maakt de sprinkler de winnaar van onze enquête.

Het gebrek aan precisie in de watervoorziening; terwijl weinig huishoudelijke gebruikers hebben besloten om te kopen. . de prijs van het apparaat is zeer hoog. Het heeft een voorfilter dat voorkomt dat er vuil in de opening komt.

Voordelen

 • volledige automatisering van irrigatie;
 • precisie watervoorziening;
 • Grote bewateringsruimte;
 • programmeerbaarheid.

Nadelen

 • hoge prijs.

GARDENA 1977-29/20

Beoordeling: 4.8

GARDENA 1977-29/20

Gardena Aquazoom Comfort 350/3 (1977-29/20) heeft een rechthoekige oscillerende sproeier. Voor de vervaardiging van het lichaam fabrikant gebruikt een sterke en UV-bestendige kunststof, het zorgt voor duurzaamheid van het product. Deze Duitse fabrikant biedt een revolutionair besproeiingssysteem met 18 sproeiers en een besproeiingsoppervlak van 28 tot 350 vierkante meter. . de deskundigen zoals de gemakkelijke instelling, de sproeibreedte (4 tot 17 m), het bereik (7 tot 21 m) en de besproeiingsintensiteit kunnen worden geregeld. Het ontwerp omvat een grof filter dat voorkomt dat er vuil in het gat komt.

Binnenlandse klanten zijn gevleid door het hoogwaardige vakmanschap, het goede irrigatiegebied, de betrouwbaarheid van de. Om het maximale bereik en de maximale breedte van de besproeiing te verkrijgen, moet de druk op de besproeiingsslang 4 bar bedragen.

Voordelen

 • kwaliteits vakmanschap;
 • stevig plastic;
 • Het te bevloeien gebied is groot;
 • grove zeef.

Nadelen

 • vereist een hoge waterdruk.

KARCHER OS 5.320 SV

Beoordeling: 4.8

KARCHER OS 5.320 SV

De KARCHER OS 5 sproeier heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.320 SV. Het oscillerende model is geschikt voor het besproeien van een tuin van 320 m² of een landbouwperceel van 300 m². . Maximale werpafstand 20 m. De fabrikant heeft 20 gaten in het lichaam gemaakt, maar het is mogelijk om afzonderlijke delen uit te schakelen door de intensiteit aan te passen. De deskundigen roemen de doordachte constructie en het gebruik van hoogwaardige materialen.

de eigenaars zijn vooral tevreden over de spatbescherming, die het mogelijk maakt de sproeier te installeren en op te stellen zonder risico op nat worden. Aan de positieve kant beschrijven ze de stille werking van het apparaat. De nadelen zijn ongelijke bevochtiging en omslaan bij hoge waterdruk.

Voordelen

 • handige aanpassing;
 • De sproeier heeft een laag geluidsniveau;
 • spatbescherming;
 • kwaliteitsproduct.

Voordelen

 • onregelmatigheid in de bewatering van het perceel;
 • kantelt bij hoge druk.

FISKARS 1023658

Beoordeling: 4.7

FISKARS 1023658

De FISKARS 1023658 sproeier is een vertrouwd ontwerp voor vele tuiniers en landbouwers. Het pulstype apparaat is gemakkelijk instelbaar, het heeft één besproeiingsstand en één roterende sproeier. Het model valt op door zijn grote gazonoppervlak (tot 500 vierkante meter) en zijn vermogen om een groot wateroppervlak te dragen (tot 80 vierkante meter). ). De besprenkeling is echter in de vorm van een cirkel of sector. De sproeier kan worden aangesloten op een 1/2-inch slang. Deskundigen prezen de Finse machine om haar robuuste metalen constructie en lichte ontwerp (520 g). Om het te bevestigen, is het nodig om een spijker in de grond te slaan, waaraan de sproeier is bevestigd.

Huishoudelijke gebruikers zijn tevreden over het eenvoudige ontwerp, het grote irrigatiegebied en de redelijke prijs. Nadelen zijn de cirkelvormige irrigatie, het korte bereik (12,5 m) van de straal.

Voordelen

 • betaalbare prijs;
 • het eenvoudige ontwerp;
 • De grote bewateringsruimte;
 • metalen behuizing.

Nadelen

 • lastige aanpassing;
 • beperkt spuitbereik.

GARDENA 8127-20

Beoordeling: 4.6

GARDENA 8127-20

Voor de besproeiing van kleine oppervlakten (van 9 tot 216 vierkante meter) is de. m) is de Gardena ZoomMaxx sproeier (8127-20) ideaal. Het oscillerende model heeft 16 gaten en geeft een rechthoekig spuitpatroon. De experts houden van de traploze breedteverstelling, breedte instelbaar van 3 m tot 12 m, reikwijdte instelbaar van 3 m tot 18 m. Een onderscheidend kenmerk van het model is een stevige en stabiele basis, waarmee u de sproeier veilig kunt bevestigen, zelfs op de helling met een helling van 15%.

Tuiniers prijzen het slimme ontwerp, met zijn fantastische locatie voor het fijnmazige filter. Het filterelement is gemakkelijk te verwijderen en te reinigen. De nadelen zijn de schaarste van dit model in het Nederlands distributienet en het bescheiden irrigatiegebied.

Voordelen

 • Traploos instelbaar;
 • stabiliteit;
 • stevige behuizing;
 • waterfiltratie.

nadelen

 • moeilijk te vinden in winkels;
 • bescheiden bewateringsruimte.

RACO 4260-55/691

Beoordeling: 4.6

RACO 4260-55/691

De RACO 4260-55/691 oscillerende sproeier heeft een waaiersproeipatroon. De Taiwanese sproeier zorgt voor een gelijkmatige irrigatie, wat belangrijk is voor de teelt van kwetsbare gewassen. Uitgerust met handvat en beugel, is het zeer gemakkelijk te dragen. Het irrigatiegebied kan worden ingesteld tussen 60 en 330 vierkante meter. . Instelbare breedte (6-20m) en bereik (11-17m) worden geleverd door de fabrikant. Wordt geleverd met een speciale naald voor het onderhoud van 18 gaten. De deskundigen plaatsen dit model in de TOP 6 vanwege zijn gematigde prijs, de hoogwaardige kunststof en de waterdoorstroomregelaar.

Nederlands consumenten zijn tevreden over de gemakkelijke bediening van de sproeier en het goede besproeiingsoppervlak. Nadelen zijn het kortstondige draaimechanisme.

Voordelen

 • Een bescheiden aankoopprijs;
 • breed scala van aanpassingen;
 • hoogwaardig plastic;
 • eenvoudig onderhoud.

Nadelen

 • kortstondig zwenkmechanisme.

SKRAB 28276

Beoordeling: 4.5

SKRAB 28276

Onder het Nederlands merk SKRAB werden op de binnenlandse markt vele verschillende sprinklers geleverd. De experts hebben ook het oscillerende model 28276 met zijn stevige standaard opgemerkt. Het product is betaalbaar en licht (555 g). Het oscillerende apparaat heeft 16 gaten, het kan irrigeren in de vorm van een sector of een rechthoek. De Sprinkler doet iets onder voor de koplopers van het overzicht in kenmerken als besproeiingsoppervlak (tot 208 vierkant. .) en straalafstand (8 m).

Huishoudelijke gebruikers zijn gevleid door de eenvoudige instelling van het debiet en de irrigatiesector, de redelijke prijs en het stijlvolle uiterlijk. De nadelen omvatten bescheiden technische kenmerken, frequente stops van het zwenkmechanisme.

Voordelen

 • De mogelijkheid om verschillend gevormde gebieden te bevloeien;
 • stabiele basis;
 • eenvoudige aanpassingen;
 • bruikbaarheid.

Nadelen

 • Het draaimechanisme loopt vast;
 • bescheiden technische parameters.

FISKARS 1023657

Beoordeling: 4.4

FISKARS 1023657

De roterende uitvoering heeft een Finse sproeier FISKARS 1023657. De experts houden van de robuuste constructie, het interessante ontwerp en de lage prijs. Het model is uitgerust met wielen, zodat u het gemakkelijk kunt verplaatsen zonder het water af te sluiten. de voordelen zijn de robuuste stalen sproeiers, de universele connector voor de aansluiting van irrigatieslangen van verschillende fabrikanten. De nadelen zijn het kleine te bevloeien oppervlak (tot 150 vierkante meter); het maximaal te bevloeien oppervlak is 160 vierkante meter. m) en alleen met ronde sproeiers. De maximale afstand van de straal is beperkt tot 7 m.

Binnenlandse consumenten houden van de betaalbare prijs, eenvoudige bediening, gemakkelijke aansluiting. Aan de keerzijde zijn de meeste klachten het beperkte irrigatiegebied en het hoge gewicht (900 g).

Voordelen

 • lage kosten;
 • hoogwaardige montage;
 • eenvoudige verhuizing;
 • universele aansluiting.

nadelen

 • hoog gewicht;
 • bescheiden bewateringsruimte.

GARDENA 2079-32

Beoordeling: 4.4

GARDENA 2079-32

De Polo Classic Canadian (2079-32) is een van de meest betaalbare sproeiers van de gerenommeerde Duitse fabrikant GARDENA. Deskundigen beschouwen het apparaat als een goed ontwerp; er wordt zelfs bij een lage opvoerhoogte in de irrigatieslang effectief gesproeid. De fabrikant gebruikte kwaliteitsmaterialen voor de oscillerende sproeier en paste het bereik (tot 17 m), de breedte (tot 13 m) en de oppervlakte (90-220 m²) aan; Nadelen. m) irrigatie. De sproeier heeft een filter om te voorkomen dat de gaten (16 stuks) tijdens het gebruik verstopt raken.

Eigenaren zijn tevreden over het goed ontworpen, brede handvat, de gemakkelijk te verstellen, stille werking en het lage gewicht (275 g). Als nadelen noemen zij een klein irrigatiegebied en instabiliteit.

Voordelen

 • Kwaliteitsspuit bij een lage opvoerhoogte;
 • slechte verstelbaarheid;
 • stille werking;
 • laag gewicht (275 g).

nadelen

 • een klein irrigatiegebied;
 • instabiliteit.

Groene Appel GWRS12-044

Beoordeling: 4.3

Groene Appel GWRS12-044

Met de Green Apple sectorsproeier GWRS12-044 zijn verschillende sproeistanden beschikbaar. Het Britse ontwerp maakt het mogelijk een optimale druppelgrootte te kiezen voor de te irrigeren planten. Taiwanese assemblage maakt het model aantrekkelijk qua kosten. De maximale bevloeide oppervlakte is beperkt tot 300 vierkante meter. . de aandacht van de deskundigen werd getrokken door het recordbereik van de besproeiing (27 m), de stille werking en de stabiliteit. Het model sluit de top 10 van onze beoordeling af.

Nederlands gebruikers konden de Green Apple GWRS12-044 sproeier testen. Ze zijn gevleid door de variabele motorsnelheid, de 4 sproeistanden en de betaalbare prijs. Aan de andere kant noemen ze het slecht beregenen als de waterdruk vermindert.

Voordelen

 • betaalbare prijs;
 • Het heeft 4 sproeistanden;
 • Groot sproeibereik;
 • stille werking.

Nadelen

 • Klein irrigatiegebied bij lage waterdruk.

HOZELOCK 2336

Beoordeling: 4.2

HOZELOCK 2336

De Maleisische HOZELOCK 2336 kan een breed drukbereik aan (1-10 bar). Het roterende model besproeit gelijkmatig een cirkel van maximaal 314 vierkante kilometer. . De fabrikant maakt het mogelijk de irrigatie alleen voor een bepaalde sector en niet voor de hele omtrek in te stellen. Het model heeft 2 standen en 7 sproeiers. De stabiliteit van de sproeier op elk oppervlak wordt gegarandeerd door de oorspronkelijke vorm van de slip. Deskundigen geloven dat de sproeier niet alleen kan worden gebruikt voor het besproeien van planten in het open veld, maar ook voor fijne irrigatie van zaailingen in kassen.

Binnenlandse boeren en telers kijken nog steeds naar de Maleisische ontwikkeling. Sommigen worden afgeschrikt door de vrij hoge prijs, anderen zetten vraagtekens bij de duurzaamheid van de plastic constructie.

Voordelen

 • Een breed scala aan werkdrukken;
 • Twee sproeistanden;
 • stabiliteit
 • laag gewicht (450 g).

Nadelen

 • lage populariteit onder Russen.

Groene appel GWRS24-047

Beoordeling: 4.1

Groene appel GWRS24-047

De meest betaalbare sproeier in onze beoordeling was de Green Apple GWRS24-047. Dit is een statisch apparaat dat noch het sproeipad noch de besproeiingsintensiteit tijdens de besproeiing wijzigt. Maar de fabrikant heeft zijn apparaat uitgerust met een verwijderbare connector, zodat de sproeier op elke irrigatieslang kan worden aangesloten. Dit budgetvriendelijke product heeft 8 sproeistanden; een speciale indicator helpt de gebruiker om de stand direct te herkennen. De deskundigen hebben het model in onze beoordeling opgenomen vanwege de eenvoud van het ontwerp en het compacte formaat.

De consumenten waarderen de kwaliteit van de gebruikte materialen (polyethyleen, ABS-plastic), het gebruiksgemak en de duurzaamheid. De nadelen schrijven zij toe aan de kleine spuitstraal (1,5 m) en de ongelijkmatige besproeiing.

Voordelen

 • lage prijs;
 • eenvoudige bediening;
 • universaliteit;
 • 8 sproeimodi.

Nadelen

 • klein gebied dat moet worden geïrrigeerd;
 • Ongelijke bevochtiging.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: