De 15 beste bezienswaardigheden van Brunei

*Rating van de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, niet bedoeld als reclame en fungeert niet als koopgids. Specialistisch advies is essentieel voor de aankoop.

Als u op zoek bent naar een plek om te ontspannen en exotische bezienswaardigheden te bewonderen, is Brunei een uitstekende keuze. In dit tropische land met een mild klimaat kunnen toeristen bijna het hele jaar door verblijven. Het is echter raadzaam enige voorbereidingen te treffen en informatie te verzamelen voordat u gaat. Onze experts hebben het gemakkelijk gemaakt om de beste attracties in Brunei te vinden om uw vakantie onvergetelijk te maken. Het resultaat is een ranglijst van de beste plaatsen in het erfgoed van de kleine staat.

Ranglijst van de beste bezienswaardigheden van Brunei

Nominatie plaats naam Beoordeling
Brunei’s beste architecturale sites 1 Paleis van de Sultan 5.0
2 Bandar Seri Begawan Stad 4.9
3 TheEmpireHotelCountryClub 4.8
4 Tamu Kiangge 4.7
De beste natuurlijke attracties van Brunei 1 Jerudong Park 5.0
2 Dorp aan het waterKampung Ayer 4.9
3 Natuurreservaat Usai-Kandal 4.8
4 Ulu Temburong Nationaal Park 4.7
5 Lugu meer 4.6
6 Bandar Seri Begawan openbaar park 4.5
7 Vasai Bedanu 4.4
De beste religieuze plaatsen van Brunei 1 James AsrKhassanalBolkiah Moskee 5.0
2 Omar Ali Saifuddin Moskee 4.9
Top culturele attracties 1 Brunei Museum 5.0
2 Het Koning’s Regalia Museum 4.9

Brunei’s beste architectonische monumenten

Paleis van de Sultan

Beoordeling: 5.0

Paleis van de Sultan

Goud op de ranglijst van bezienswaardigheden van Brunei is het enorme paleis, Istana Nurul Iman, dat een van de grootste staatsresidenties ter wereld is. Er zijn momenteel meer dan 18.000 kamers, inclusief 200 toiletten en badkamers en 18 liften. Ten minste een half miljard dollar werd geïnvesteerd in de bouw van dit architectonische monument.

De residentie is ook 3 keer per jaar open voor het publiek. Als u het grootste monument van de architectuur wilt zien, is het dus de moeite waard om dit van tevoren te plannen. Binnen zijn enorme zwembaden, parkeerplaatsen en vele andere attracties. Sommige vleugels van het paleis zijn altijd gesloten, maar ook voor het publiek is er veel interessants te zien.

Bandar Seri Begawan Stad

Beoordeling: 4.9

Bandar Seri Begawan Stad

De tweede plaats wordt ingenomen door een van de belangrijkste steden van het land. Het is de culturele, historische en administratieve hoofdstad van de regio. Er zijn veel verschillende attracties in Daugavpils, waaronder grote hotels voor grote aantallen bezoekers en veel activiteiten om u te vermaken.

Op het gebied van architectonisch erfgoed vindt u oude tempels in de buurt van de wolkenkrabbers, evenals een reeks heuvels die een prachtig uitzicht over de stad bieden. Zelfs gezien de geringe omvang van de staat is dit een van de meest majestueuze nederzettingen en een uiterst welvarende. Ontdek het leven van de welgestelde stedelingen en religieuze leiders van Brunei, de gewone burgers en de moskeeën.

Het Empire Hotel Country Club

Beoordeling: 4.8

Het Empire Hotel Country Club

De derde plaats wordt ingenomen door het grootste en een van de interessantste hotels van het land, met een enorm vloeroppervlak, een uiterst verfijnde inrichting en de modernste technologie. Een privévoertuig wordt aangeboden voor elke gast om zich te verplaatsen tussen de secties. Een grote spa en talrijke zwembaden bevinden zich op het terrein.

Het is een van de beste plaatsen om te verblijven in Brunei. Het kan echter duur zijn. Het is gevestigd in het voormalige gastenverblijf van de sultan en is daarom een belangrijke plaatselijke bezienswaardigheid. Een van de beste stranden van Brunei. Het is dus zeker een bezoek waard en, indien mogelijk, een verblijfplaats.

Tamu Kiangge

Beoordeling: 4.7

Een kleine rivier stroomt door de hoofdstad en is een zijrivier van Brunei. Aan de oevers ligt de volgende attractie – de grootste marktplaats van de stad en de kleine staat. Tamu Kiangge is een traditionele lokale bazaar en biedt iedereen de kans om handel te drijven vanuit kraampjes of zelfs vanuit de motorbootjes die de lokale bevolking aanlegt aan de kust.

Hier kunt u goedkoop fruit en groenten kopen, evenals verse vis en varens in grote hoeveelheden. Bovendien is een volledige aanvulling van lokale kruiden beschikbaar voor aankoop. Kleine koffieshops en cateringbedrijven zijn de perfecte plek om te genieten van een maaltijd bereid door Brunei’s meestercateraars. Kleine souvenirwinkels zijn ook een bezienswaardigheid.

De beste natuurlijke attracties van Brunei

Jerudong Park

Beoordeling: 5.0

Jerudong Park

Een van de interessantste natuurlijke attracties is de. Het is een sport- en recreatiecomplex in een grote groene ruimte onder de bescherming van de Sultan van Brunei. Het is een van de belangrijkste attracties in de hele staat.

De totale oppervlakte bedraagt meer dan enkele hectaren en er zijn speelplaatsen voor kinderen en vele attracties voor volwassenen, zoals golfbanen, polostadions en diverse andere bezienswaardigheden. Voor stellen met kinderen is een bezoek aan het nabijgelegen Luna Park een must. Jerudong is ook heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar en particulier vervoer.

Kampung Ayer Waterdorp

Rangschikking: 4.9

Kampung Ayer Waterdorp

De tweede plaats op de lijst van natuurlijke attracties wordt opnieuw ingenomen door het werk van de mens. Het is een dorp aan het water dat heel dicht bij de hoofdstad ligt. Het belangrijkste kenmerk is dat het op palen is geïnstalleerd op een plaats met een zwakke stroming. De nederzetting is meer dan 100 jaar oud en is een van de belangrijkste historische plaatsen in het land.

De kleine maar nette huisjes van de lokale bevolking zijn met elkaar verbonden door houten en betonnen bruggen. Als u wilt, kunt u ook een boottocht maken, een soort watertaxi. Het dorp heeft alle nodige infrastructuur voor permanente bewoning, restaurants en zelfs souvenirwinkels. Vervoer over water is beschikbaar om hier te komen vanuit de hoofdstad.

Usai Kandal Reservaat

Beoordeling: 4.8

Usai Kandal Reservaat

Een van de interessantste natuurgebieden van het land is Usai Kandal. Een grote en nieuwsgierige plaats die zeer gemakkelijk toegankelijk is, maakt een snelle en comfortabele onderbreking van de verschillende. Het belangrijkste waar dit gebied beroemd om is, zijn de watervallen met zwembaden. Het is ook gemakkelijk toegankelijk om te zwemmen en te ontspannen. Voor de avonturiers, kajaktochten langs de watervallen…

Hier kunt u op elk moment een groot aantal exotische vogels zien die in de kruinen van de vegetatie leven. Kleurrijke bomen en bloemen zijn hier gemakkelijk te vinden, en je vindt er ook veel mooie panorama’s voor fotoshoots. Het is gemakkelijk om hier op elk moment met de bus of met een eigen voertuig te komen.

Ulu Temburong Nationaal Park

Beoordeling: 4.7

Ulu Temburong Nationaal Park

De volgende plaats op de ranglijst is een van de interessantste gebieden in de kleine staat. Dit is de echte “Groene Parel” van het land en een van de belangrijkste attracties, met een oppervlakte van meer dan 50.000 hectare. Het terrein is zeer uitdagend, zelfs voor ervaren eco-toeristen. Het grootste probleem is de ondoordringbare jungle, waarin je gemakkelijk kunt verdwalen.

Het bos is een belangrijke eco-toeristische hotspot in Brunei. Voor de bezoekers die willen genieten van de grote struiken en de lokale fauna, is er een kleine brug gebouwd over het nationale park. Dit is een uitstekend uitkijkpunt om marcherende neushoorns en de alomtegenwoordige gibbons te zien. Een wandeling door de buitenwijken onthult een groot aantal vlinders en nestelende vogels.

Meer van Lugu

Beoordeling: 4.6

Lugu Meer

Vlakbij een ander openbaar park, vindt u misschien een kleine maar afgelegen attractie in Brunei. Dit natuurlijke meer, een van de grootste en mooiste van het hele land… Het onderscheidt zich door het aanzienlijke aantal heuvels die bedekt zijn met een enorme hoeveelheid vegetatie.

Het meer is open voor publiek zwemmen. Het is niet ongewoon voor toeristen om hier te komen genieten van het heldere groene water en ook om te zonnebaden weg van de zee. Er is hier een goed ontwikkelde infrastructuur. Naast traditionele restaurants en cafés zijn er ook plaatsen voor actieve recreatie, zoals het huren van catamarans of boten, of het huren van een instructeur. Engels is belangrijk om effectief te communiceren met de lokale bevolking.

Bandar Seri Begawan Gemeenschapspark

Beoordeling: 4.5

Bandar Seri Begawan Gemeenschapspark

Een van de kleurrijkste plekken in de hoofdstad zijn de grote parken en groenvoorzieningen. Het publiek onder hen ligt aan de promenade van de plaatselijke baai. Het is een van de topattracties van Brunei, perfect om te ontspannen van de hitte. In 2017 was deze promenade omgeven door een groot park met veel bloemperken en bankjes.

Het is bijzonder mooi ’s avonds, wanneer het grootste deel van het park verlicht is. Het gebied is groot, dus er zijn veel interessante voorwerpen, beelden en standbeelden te vinden. En om je te verplaatsen, verhuurt de ondernemende plaatselijke bevolking fietsen. De traditionele eetstalletjes zijn zeven dagen per week geopend, zodat u zelfs ’s nachts een wandeling kunt maken als het klimaat aangenaam is.

Vasai Bedanu

Beoordeling: 4.4

Ongeveer een uur rijden van de belangrijkste stad van Brunei is een andere lokale attractie die door onze experts als laatste werd gerangschikt. Dit deel van het sultanaat staat ook onder het beschermheerschap van de sultan. Vasai Bedanu is een enorme waterval die uit de bovenloop van de rivier komt en onder een grote hoek afdaalt in een groot meer.

Het resultaat is een prachtig panorama, een van de mooiste van het hele land. Hier houden inwoners en toeristen vaak fotosessies. Mee eens, je krijgt prachtige foto’s tegen de achtergrond van de sprankelende vloeistof die een regenboog vormt. Om de watervallen te bereiken, moet je door het bos waden, en dit kun je het beste doen met een gids of wandelinstructeur.

De beste religieuze bezienswaardigheden van Brunei

James Asr Hassanal Bolkiah Moskee

Beoordeling: 5.0

James AsrKhassanalBolkiah Moskee

In 1994 werd in de hoofdstad van Brunei een monument opgericht dat terecht de eerste plaats inneemt op de lijst van religieus erfgoed van het land. De majestueuze moskee, met 4 minaretten en versierd met blauwe mozaïeken, is het mooiste bouwwerk van de hoofdstad. De enorme, vergulde koepels zijn van verre zichtbaar, en elke avond worden ze dankzij de verlichting nog majestueuzer.

Op het moment van schrijven van Brunei’s sightseeing rating, is deze moskee de hoogste van de hele stad. Op de binnenplaats vindt u een groot zwembad met een wasfontein, een boomgaard en verschillende zitjes. De moskee heeft een traditioneel Arabisch interieur, inclusief fresco’s en ornamenten. Een graafmachine voor VIP’s.

Omar Ali Saifuddin Moskee

Beoordeling: 4.9

De Omar Ali Saifuddin Moskee

In het centrum van de hoofdstad van Brunei bevindt zich een ander uiterst belangrijk architecturaal en religieus monument, gewijd aan de sultan van het land. Specialisten uit Italië werden ingeschakeld voor de bouw. Het resultaat is een enorme structuur van meer dan 52 meter hoog. Hier vindt u verschillende marmeren minaretten versierd met goud en mozaïeken. De tapijten voor de vloer werden besteld bij ambachtslieden in Saoedi-Arabië.

Aan het plafond hangen Britse kristallen kroonluchters. De binnenplaats is bedekt met bloemperken. Het is een van de mooiste attracties in de hele regio. Het is moeilijk te bezoeken voor de externe toerist vanwege de kledingvoorschriften en andere kwesties. Maar als de gelegenheid zich voordoet, mis het dan niet om een van de mooiste plekken van het hele land te bewonderen.

Top culturele attracties

Brunei Museum

Beoordeling: 5.0

Brunei Museum

Bovenaan de lijst van culturele attracties staat het Nationaal Museum in de hoofdstad van Brunei. Hier kan elke toerist de geschiedenis van het gebied en de verschillende gebruiken van de inwoners leren kennen. Een uitgestrekt herenhuis, gebouwd in de Bruneiaanse traditie, een belangrijk architectonisch monument. Het interieur wordt echter net zo interessant gevonden.

Hier vindt u afdelingen keramiek, oude wapens en vele archeologische vondsten. Historische artefacten en serviesgoed worden tentoongesteld in aparte exposities. Het museum bevat Mughal-schatten, een groot aantal kronen en juwelen, waaronder die welke zijn geborgen uit scheepswrakken in de nabijgelegen zeeën. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in wapens en harnassen is er een hele zaal tentoongesteld.

Museum van koninklijke regalia

Beoordeling: 4.9

Museum van koninklijke regalia

Het Koninklijk Regalia Museum staat op de een na laatste plaats in de categorie culturele attracties van Brunei. Het is een echt paleis en een enorm architectonisch complex gewijd aan de heersers. Toeristen en de lokale bevolking hebben gratis toegang. Binnen vindt u een museum met vele regalia en erfgoedstukken die worden gebruikt om jubilea te herdenken.

Elke bezoeker vindt er de ceremoniële gewaden van de heerser van het lokale land, een set wapens voor traditionele ceremonies en de kroon van de sultan van de staat. Het is een van de belangrijkste zaken van belang en waarde. Er is ook een enorme wagen die werd gebruikt in 1992, toen het jubileum werd gevierd.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: