De 9 beste virtual reality-brillen en helmen

De laatste jaren is het steeds moeilijker geworden om gamers te verrassen. Het maken van spellen met realistische beelden is erg duur geworden, en de nieuwe spelconsoles verschillen niet veel van de vorige generatie. Daarom begonnen virtual reality helmen te verschijnen. Een dergelijk apparaat is een goedkope manier om de speler iets geheel nieuws te bieden. Maar welke helm moet ik kiezen?? Dat is de vraag die deze selectie probeert te beantwoorden.

Beoordeling van de beste virtual reality bril

Nominatie stoel productnaam prijs
Beste goedkope virtual reality-bril voor smartphones 1 HOMIDO V1 2 990€
2 HIPER VRX 1 090€
3 HOMIDO Pak 1 390€
De beste virtual reality-brillen (helmen) op de prijs-prestatieverhouding 1 Samsung GearVR (SM-R323) 3 900€
2 HIPER VRQ+ 2 490€
3 Fi
um Pro
3 139€
De beste virtual reality-brillen en helmen voor PC 1 HTC Vive 37 700€
2 Oc
  us Rift CV1 + Touch
31 900€
3 Sony PlayStation VR 19 900€

De beste goedkope virtual reality-bril voor smartphones

HOMIDO V1

Beoordeling: 4.7

HOMIDO V1

Een vrij eenvoudige helm die werkt met de smartphone erin geïnstalleerd. Ondersteunt apparaten met een schermdiagonaal tot vier inch. De positie van de lenzen binnenin is gemakkelijk instelbaar. De kijkhoek in deze bril is niet groter dan 100°. In feite is dit een functie die in bijna alle brillen zit die in combinatie met een smartphone worden gebruikt.

Het product is opgenomen in onze beoordeling vanwege zijn configuratie. Het ding is dat de koper bovendien drie paar lenskegels krijgt. Ze zijn ontworpen om in de helm te passen, afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker. Eén paar is goed voor bijziendheid, één paar voor verziendheid en het derde paar voor normaal zicht. Ook inclusief riem, stofdoek, zachte koffer.

Natuurlijk zijn er enkele nadelen aan deze bril. Met name het prijskaartje, dat tot 3000rub kan oplopen, bevalt niet iedereen. Ook de plaatsing van een smartphone is niet al te handig. De clip heeft geen Euroberen beschermers – u zult ze er zelf op moeten plakken als u uw mobiele apparaat wilt redden.

Voordelen

 • Past op smartphones van bijna elke schermdiagonaal;
 • Goede draagtas inbegrepen;
 • De bril is geschikt voor mensen met een zeer verschillend gezichtsvermogen;
 • Gemakkelijke aanpassing van focus en afstand;
 • Relatief laag gewicht (195g).

Nadelen

 • Ongemakkelijke plastic clip voor je smartphone;
 • De prijs lijkt misschien overdreven.

HIPER VRX

Beoordeling: 4.6

HIPER VRX

Sinds enige tijd produceert HIPER niet alleen draagbare batterijen. Nu seokonveyera gaan andere accessoires voor smartphones, zoals VRX virtual reality bril. Bij het schrijven van de beoordeling was deze bril de goedkoopste om te kopen – hij kostte in Nederland slechts 1500 roebel. Natuurlijk kun je een soortgelijk accessoire nog goedkoper uit China bestellen, maar dan moet je minstens een maand op de levering wachten.

VR-brillen zijn ontworpen voor smartphones met een schermdiagonaal van 4,3 tot 6 inch. Net als andere producten kunnen de focus en de kijkafstand zonder problemen worden aangepast. Om de 3D beelden hier te zien worden 42 mm lenzen gebruikt. Kwaliteit ze niet schitteren, maar je kunt nauwelijks verwachten van een goedkope helm duurzaamheid – dergelijke “speelgoed” is letterlijk gekocht een paar of drie keer.

Niet zonder nadelen hier. Helaas blijkt het accessoire zwaar te zijn – het gewicht bedraagt 360g. En dat is exclusief de smartphone! In één woord, niet iedereen zal een dergelijk ontwerp prettig vinden op het gezicht.

Voordelen

 • Eenvoudige zoom en scherpstelling;
 • Er is een magnetische knop om het wiebelen te regelen;
 • Geschikt voor smartphones met verschillende schermdiagonalen;
 • Lage kosten;
 • Hoge kwaliteit.

Nadelen

 • Een zelfklevende houder voor je smartphone is geen goed idee;
 • Het is erg lastig om de lenzen schoon te maken van stof;
 • Hoog gewicht.

HOMIDO Pak

Beoordeling: 4.5

HOMIDO Pak

Een andere vrij goedkope bril. In onze beoordeling kregen ze niet alleen vanwege het prijskaartje, niet meer dan 1300rub., Maar vanwege het grote aantal kleurmogelijkheden. Het lichaam van het accessoire kan worden beschilderd in zwart, wit, blauw, rood, geel of zelfs roze. Anders is het een typische VR-bril voor smartphone. Echter, een zeer groot of te compact apparaat hier al nevstavlyaet – ondersteunt telefoons met een schermdiagonaal van 4,5 tot 5,7 inch. De kijkhoek is absoluut typisch voor dit type accessoire – het is 100 °.

Het product is lichter dan het bovenstaande model van HIPER. Het heeft ook een magnetische knop, handig bij veel VR-toepassingen. Helaas kwam de economie niet ten goede aan de accessoire. Als u slecht ziet, moet u overwegen een andere bril te kopen. Het ding is, er is geen focus aanpassing, dus het is niet erg comfortabel om deze helm op te zetten met de bril. Ook hebben de makers het ontwerp van het product vereenvoudigd. Ze rusten hun creatie niet eens uit met een riem! Daarom is het niet geschikt voor gaming – het kan alleen worden gebruikt voor het bekijken van sommige VR educatieve toepassingen.

Voordelen

 • Verschillende kleuren voor de behuizing;
 • Lage kosten;
 • Niet veel gewicht;
 • De bril is geschikt voor smartphones met de populairste beeldschermdiagonalen;
 • Er is een magnetische knop.

Nadelen

 • De bril zit niet vast op zijn hoofd;
 • Geen focus aanpassing.

De beste virtual reality-brillen (helmen) op de prijs-kwaliteitverhouding

Samsung GearVR (SM-R323)

Beoordeling: 4.9

Samsung GearVR (SM-R323)

Op het eerste gezicht is het een typische VR-bril kijkhoek van 101 °. Nonasamatelno zijn gemak, dit accessoire is bijna inferieur aan een veel duurdere concurrenten, zijn al uitgerust met hun eigen scherm. Het punt is dat de makers van deze bril zich niet hoefden aan te passen aan het enorme aantal smartphones dat bestaat. De headset is speciaal ontworpen voor de paradepaardjes van Samsung, te beginnen met de Galaxy Note 5 en Galaxy S6. Dus als je dit specifieke apparaat hier insteekt, kun je het meeste halen uit je onderdompeling in virtual reality.

Het accessoire heeft instelbare focus, zodat het zelfs door mensen met een verminderd gezichtsvermogen kan worden gebruikt. Voor de Gear VR zijn veel unieke games ontwikkeld, die niet kunnen uitblijven. Ook op diverse sites zijn VR-video’s te vinden, die ook voor dit platform zijn gemaakt. Niet te vergeten de aanwezigheid van een aparte connector voor de oplader – dit is zeer relevant, want de tijd in virtual reality vliegt snel, en de energie die wordt verbruikt door dergelijke games zeer veel. By the way, de hoge kosten van de bril als gevolg van de aanwezigheid van touch control panel – namelijk vanwege het, kan het product niet worden gebruikt in combinatie met absoluut elke smartphone op basis van Android.

Voordelen

 • Ideaal voor Samsung’s vlaggenschip smartphones;
 • Heeft een touch-screen bedieningspaneel;
 • Scherpstelling is uitgevoerd;
 • Gemakkelijk om de lader aan te sluiten;
 • Inclusief twee verwijderbare USB houders.

Nadelen

 • Het gewicht van het accessoire bedraagt 345 gr;
 • De kosten bedragen 4000rub.;
 • De bril is niet bedoeld voor gewone Android-toestellen;
 • Beeldkwaliteit laat soms te wensen over.

HIPER VRQ+

Beoordeling: 4.8

HIPER VRQ+

Er zijn verschillende virtual reality brillen in het HIPER assortiment. VRQ+ is momenteel het meest geavanceerde model. Iets betere riemverstelling. Geschikt voor bijna elke smartphone, behalve voor gigantische phablets met een schermdiagonaal van meer dan 6 inch. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van het accessoire, waardoor het door het online magazine Expertology werd genoemd, is de aanwezigheid in de kit van een speciale Bluetooth-joystick. Met een stick en een paar knoppen waarmee je je personage in de games kunt besturen en waarmee je ook enkele functies in VR-toepassingen kunt leren.

Met de bril kun je niet alleen de focus aanpassen, maar ook de transparante afstandslenzen. Ze passen over het gezicht met zachte schuimkussentjes. Helaas heeft HIPER het minimumgewicht niet gehaald. Toch is het product zijn plaats op de ranglijst meer dan waard.

Voordelen

 • De bril past op elke smartphone;
 • Je kunt de focus en oogafstand aanpassen;
 • Prijs niet hoger dan 2500 roebel.;
 • Wordt geleverd met een Bluetooth afstandsbediening;
 • Kwaliteit.

Nadelen

 • Weegt tot 380g;
 • De meest comfortabele smartphonehouder.

Fi
um Pro

Beoordeling: 4.7

Fi</div><p>Um Pro” src=”~images57016666193401-509-.jpg” title=”Fi<br />um Pro”></p><p>Uitstekende VR-bril van de Nederlands fabrikant. Het product heeft een originele Fi um Pro look<br />um Pro is nooit te verwarren met andere accessoires in onze beoordeling. Ook hier is de kijkhoek vergroot tot 110°, wat zeer goed voelbaar is in games en zelfs video’s. Tegelijkertijd ondersteunen brillen de installatie van smartphones sdiagonalyom scherm van 4do6dinj. De grootste kijkhoek wordt echter alleen bereikt bij gebruik van zeer grote apparaten; de wetten van de optica kunnen in dit verband niet worden betwist.</p><p>Fi<br />um Pro – dit is de lichtste VR-bril in onze beoordeling. De makers hebben dit niet alleen bereikt door het gebruik van lichtgewicht plastic, maar dankzij de weigering van de mechanische onderdelen. Door de grote diameter en een behoorlijke kijkhoek is het niet nodig de oogafstand aan te passen. Het gebrek aan focus aanpassing is veel triester – een persoon met verminderd zicht zou Fi moeten dragen<br />um Pro samen met conventionele glazen.</p><p>Het belangrijkste voordeel van dit model is de merkwinkel toepassingen en spelletjes. Dit is een van de weinige brillen waarvoor aparte spellen worden ontwikkeld die niet met een of andere Chinese VRBox2 kunnen worden gespeeld.0.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>Het gewicht is teruggebracht tot een record van 120 gram;</li><li>Uitgebreide kijkhoek;</li><li>De bril past op elke smartphone;</li><li>Origineel ontwerp;</li><li>Robuust ontwerp;</li><li>Beschikbare spellen speciaal ontworpen voor Fi<br />um Pro.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>Geen aanpassing van de interpupilaire afstand en focus van de lenzen;</li><li>Kosten tot 4000 roebel.</li></ul><h2>De beste virtual reality-brillen en helmen voor PC</h2><h3>HTC Vive</h3><p>Beoordeling: 4.9</p><div style=HTC Vive

Misschien wel de beste virtual reality helm beschikbaar voor de gemiddelde gebruiker. Het apparaat is ontworpen voor aansluiting op een computer. Zeer krachtig, moet gezegd worden, de computer… Het zal ook een behoorlijke hoeveelheid vrije ruimte vergen, aangezien er speciale sensoren moeten worden opgehangen rond. Maar hierdoor kan het systeem niet alleen de bewegingen van het hoofd volgen, maar in feite van het hele lichaam! Het maakt de onderdompeling in virtuele realiteit veel tastbaarder.

In deze helm zit een scherm met een resolutie van 2160 x 1200 punten. Het is breed genoeg om nauwelijks pixelvorming te zien. Dankzij de instelbare gezichtsafstand en brandpuntsafstanden kan de helm zonder bril en dioptrie worden gebruikt voor mensen met een slecht gezichtsvermogen. En dan hebben we het nog niet eens over het gezichtsveld, dat hier tot 110° reikt. Het product wordt geleverd met speciale joysticks, die kunnen worden gebruikt voor interactie met de spelwereld. Door de manier, is het beter om te spelen in koptelefoon – aansluiting voor het aansluiten van hen heeft ook een apparaat.

Voordelen

 • Wordt geleverd met speciale joysticks;
 • Binnenin bevindt zich een AMOLED-scherm van hoge kwaliteit;
 • Volgt de lichaamshouding;
 • Een brede kijkhoek;
 • Scherpstelling en zoom zijn instelbaar;
 • Er is een ingebouwde microfoon en een frontcamera;
 • Gemakkelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten;
 • Verhoogd tot 90Hz veegfrequentie.

Nadelen

 • Vereist grote ruimte;
 • Hoge eisen aan de eigenschappen van de computer;
 • De prijs bereikt 43 duizend. Euro.

Oc
  us Rift CV1 + Touch

Beoordeling: 4.8

Oc<ul></div><p>us Rift CV1 + Touch” src=”/images/elektronica-technologie/2581666193401-479-.jpg” title=”Oc</p><ul>us Rift CV1 + Touch”><p>Altijd, het is de Oc helm</p><ul>us Rift heeft de virtual reality trend veel populairder gemaakt. Je hebt vast de afdelingen in winkelcentra en entertainmentcentra gezien die immersieve VR-ervaringen aanbieden – Oc wordt daar het meest gebruikt<ul>ons Rift, alleen de pre-release versie. CV1 is een meer consumentgerichte stijl, met kleinere afmetingen en minder draden.<p>Elk oog in deze helm ziet een beeld met een resolutie van 1200 x 1080 pixels. Kijkhoek van 110°, die optimaal is. Ik moet opmerken dat de helm wordt geleverd met een koptelefoon, dus je hoeft niet na te denken… Ook in de kit voor 36-38k. Euro. Touch controllers zijn inbegrepen.</p><p>Waarom Oc?</p><ul>de us Rift CV1 is goedkoper dan zijn rivaal van NTS? Het is eenvoudig: het systeem kan alleen de positie van het hoofd van de gebruiker volgen… Helaas worden lichaamsbewegingen niet gevolgd. Maar je kunt comfortabel zitten in deze helm en dus ontspannen. Een ander verschil is de vernieuwingsfrequentie, die niet hoger is dan 75 Hz. Toch is dit, zelfs met deze tekortkomingen, een van de beste VR-helmen in onze beoordeling.<h4>Voordelen</h4><ul><li>Het komt met een speciale gamepad;</li><li>Ingebouwd scherm met hoge resolutie;</li><li>Brede kijkhoek;</li><li>Minimum aantal draden;</li><li>Ingebouwde hoofdtelefoon;</li><li>Ondersteuning voor een zeer groot aantal spellen.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>Ik had graag een hogere vernieuwingsfrequentie gehad;</li><li>Hoge eisen aan computers;</li><li>Weinig spellen van AAA-niveau.</li></ul><h3>Sony PlayStation VR</h3><p>Beoordeling: 4.8</p><div style=Sony PlayStation VR

Alle tijd om de markt VR-apparaten te betreden en besloot het Japanse bedrijf Sony. Euybyl heeft een helm ontworpen voor gaming console PS4 (bij voorkeur de Pro-versie van de console). In dit apparaat zit een 1920 x 1080-pixel scherm verborgen. Elk oog ziet een beeld met de resolutie van 960 x 1080 pixels – deze parameter is niet te hoog, maar dat vergeet je snel als het spel zichzelf begint af te spelen. Er zijn al heel wat PSVR-titels: Resident Evil VII, Robinson, DOOM FVR, Driveclub VR en Skyrim VR.

Natuurlijk, dit product is iets gemakkelijker dan helmen ontworpen voor de computer. De Japanners hebben moeite om bij te blijven, want de kracht van de console is allesbehalve onbeperkt. Ze hebben zelfs een aparte computereenheid moeten ontwikkelen die op of naast de console kan worden geplaatst. Gameplay wordt bestuurd door de traditionele Dualshock 4 gamepad of een paar ‘muves. Gunstig is dat het beeld wordt weergegeven met een gelukkige 90Hz tot 120Hz – vloeiender voor een bijna perfecte onderdompeling in de virtuele realiteit.

Merk op dat een tweede versie van de helm eind 2017 werd uitgebracht en bijna niet te identificeren is in de winkelrekken. Het enige verschil met het origineel is dat het een koptelefoon met oordopjes heeft.

Voordelen van

 • Een comfortabele pasvorm op je hoofd;
 • Relatief goedkoop (22-26k). Euro.);
 • Een mooi OLED scherm met een verhoogde verversingssnelheid;
 • Er zijn “grote” games speciaal voor PSVR.

Nadelen

 • De breedste kijkhoek (100°);
 • Vereist PS4;
 • Het beeld is niet van hoge kwaliteit;
 • Veel draden en een extra verwerkingseenheid.

Conclusie

Terwijl virtual reality helmen een dure traktatie kunnen lijken. Echter, als je het gebruikt, zul je snel het geld vergeten dat je betaald hebt voor. Vooral als de helm bedoeld is voor gebruik met een PC of Sony PS4. Tot slot is onze VR-bril voor smartphones een koop voor slechts enkele toepassingen. Niettemin, waarom het niet proberen, want dergelijke accessoires zijn niet zo duur?

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: