De 9 grootste tablets

Nog maar een paar jaar geleden waren tablets behoorlijk populair. De modellen met een relatief klein scherm waren toen het meest gevraagd. Consumenten hielden van deze apparaten omdat ze gemakkelijk mee te nemen waren, in een rugzak of winterjaszak. En het gewicht van zo’n tablet was heel acceptabel om lange tijd boeken te lezen en video’s te bekijken. Deze tablets zijn nu echter minder interessant, omdat ze bijna allemaal zijn verdrongen door smartphones met een 6-inch scherm. Daarom verwacht een consument bij een tabletcomputer een apparaat met ten minste een 10-inch scherm aan de voorkant. Kortom, we hebben besloten u te vertellen over de beste “tablets” met een groot scherm. De selectie omvat een breed scala aan gadgets – niet alleen Android-modellen.

De ranglijst van de grootste tablets

Nominatie plaats productnaam prijs
Ranking van de grootste tablets 1 HP ZBook x2 G4 i7-8550U 16Gb 512Gb 177 940€
2 Acer Switch 7 i7 16Gb 512Gb 129 900€
3 Apple iPad Pro 12.9 (2017) 64Gb Wi-Fi + Cel
  ar
64 990€
4 Microsoft Surface Pro 5 i5 4Gb 128Gb 58 500€
5 DELL Latitude 7212 i5-7300U 8Gb 256Gb LTE 71 000€
6 Apple iPad Pro 11 1Tb Wi-Fi + mobiel
  ar
137 990€
7 Huawei MediaPad M5 10.8 Pro 64Gb LTE 36 990€
8 Samsung Galaxy Tab A 10.5 SM-T590 32Gb 16 990€
9 Lenovo Tab 4 TB-X704L 16Gb 17 390€

HP ZBook x2 G4 i7-8550U 16Gb 512Gb

Beoordeling: 4.9

HP ZBook x2 G4 i7-8550U 16Gb 512Gb

Uit de naam van dit apparaat blijkt duidelijk dat het bedrijf Hewlett-Packard zijn creatie eerder als een laptop dan als een tablet positioneert. Het kwam niet eens met een modificatie die niet met een toetsenbord kwam… En natuurlijk draait de gadget op een volwaardig Windows 10-besturingssysteem. De beschikbare componenten zijn meer dan voldoende om zelfs veeleisende toepassingen als Photoshop of Premiere Pro te draaien.

De HP ZBook x2 G4 is niet alleen groot, hij is enorm! Aan de voorkant zit een 14-inch IPS-scherm met een resolutie van 3840×2160 pixels. En voeg daarbij een nogal breed frame! En als je er een toetsenbord omheen doet, verschilt het apparaat niet veel van een gemiddelde laptop. Het belangrijkste is niet eens de grootte, maar het gewicht – het weegt tot 2 kg. Kortom, het is onwaarschijnlijk dat u regelmatig een tabletcomputer als deze meeneemt, tenzij u hem nodig hebt voor uw werk.

Wat zal de binnenkant van de tablet behagen? En het feit dat zelfs een desktopcomputer, als u er een tot uw beschikking hebt, waarschijnlijk niet over vergelijkbare kracht kan beschikken. Het heeft bijvoorbeeld 16GB ingebouwd geheugen. Aangedreven door de Intel Core i7 8550U, die krachtig genoeg is voor de meeste toepassingen. Alleen de hoeveelheid permanent geheugen is niet indrukwekkend – er is 512 GB, iets waar zelfs sommige veel kleinere smartphones nu op kunnen bogen.

Natuurlijk levert deze tablet stereogeluid. Het heeft ook een microfoon en front-facing camera die kan worden gebruikt om videogesprekken te voeren. Maar reken niet op hoge kwaliteit foto’s, de resolutie “frontaal” niet meer dan 1 megapixel. Merkbaar beter presteert achtercamera – zijn resolutie van 8 megapixels. En er is een aansluiting voor een headset, wat altijd handig kan zijn…

Dit tablet kan gerust een gaming tablet genoemd worden. Het feit dat er een discrete grafische kaart NVIDIA Quadro M620 in zit, die 2 GB videogeheugen GDDR5 tot zijn beschikking heeft. Natuurlijk, de maximale instellingen van de graphics om de top games te activeren zal niet lukken. Maar het simpele feit dat ze op een ’tablet’ draaien is al een wonder..!

Op de behuizing van het apparaat vindt u een paar USB Type-C-aansluitingen, met snelle ontvangst en gegevensoverdracht. Niet vergeten is de mini-HDMI waarmee u het beeld kunt uitvoeren naar een externe monitor of TV. Om met de router te communiceren is er een ingebouwde 802 Wi-Fi module.11ac. Bluetooth 4 is ook aanwezig.2, waarmee u draadloze accessoires kunt aansluiten. Geheugenkaartsleuf niet vergeten. En geen microSD, maar full-size SD!

Waarschijnlijk een geweldige optie voor degenen die hun laptop willen vervangen door een tablet. Maar zo’n vervanging zal duur zijn – de kosten van dit model bedragen meer dan 170 duizend. Euro. En dat is in de veronderstelling dat je het nog kan vinden in Nederland.

Voordelen

 • Een scherm met zeer hoge resolutie;
 • Gebruikt een krachtige quad-core processor;
 • Genoeg RAM;
 • Fatsoenlijke hoeveelheid interne opslag;
 • Een discrete videoadapter is ingebouwd;
 • Snelle USB-aansluitingen zijn aanwezig;
 • Er is een mini-HDMI aansluiting;
 • Wordt geleverd met een QWERTY toetsenbord;
 • Wi-Fi 802 standaard ondersteuning is geïmplementeerd.11ac;
 • Vingerafdrukscanner.

Nadelen

 • Zeer zwaar gewicht;
 • De prijs is schrikbarend hoog;
 • In Nederland is het vrij moeilijk om.

Acer Switch 7 i7 16Gb 512Gb

Beoordeling: 4.9

Acer Switch 7 i7 16Gb 512Gb

De tablet van Acer heeft ook onze ranglijst gehaald. Dit toestel wordt ook geleverd met een toetsenbord. Het heeft ook een kleine standaard waarmee u het product kunt gebruiken om films te kijken, zelfs zonder het bovengenoemde accessoire aan te sluiten. Zoals je misschien al hebt geraden, heeft het het Windows 10 besturingssysteem, dat de gebruiker voorziet van een volledige reeks kantoortoepassingen. De hardware is echter voldoende om meer veeleisende toepassingen te draaien.

Het gebruikte IPS-scherm heeft een diagonaal van 13,5 inch. Een resolutie van 2256×1504 pixels laat u genieten van hoge details en geen enkele pixelvorming. De fabrikant ging ervan uit dat de klant zeker genoeg zou hebben aan het scherm, dus bouwde hij geen HDMI-aansluiting in zijn creatie. In plaats daarvan biedt hij u de nodige snelle USB-poorten om randapparatuur of externe opslagapparaten aan te sluiten. De fabrikant is ook de vingerafdrukscanner niet vergeten, die persoonlijke informatie tegen nieuwsgierige ogen moet beschermen. En in aanvulling op de tablet wordt geleverd met een stylus. Het zal je verbazen, maar met een aangesloten toetsenbord is het merkbaar makkelijker te gebruiken dan met je vinger.

De tablet heeft stereogeluid en twee camera’s. De kwaliteit van de laatste is echter verre van ideaal, dus voor de foto’s “tablet” absoluut niet geschikt. Maar het is mogelijk om te communiceren met collega’s op Skype, want er is ook een microfoon. U kunt ook een headset aansluiten – dat kan via een 3,5mm audio-aansluiting of via Bluetooth 4.0. Over draadloos gesproken, we zijn het helemaal eens over de ondersteuning van de snelle 802 Wi-Fi-standaard.11ac.

Voor gegevensopslag is hier 512 GB permanent geheugen bedoeld. Als dit niet genoeg is, kunt u de microSD-kaart gebruiken. Geen SIM-kaart slot. Maar in plaats daarvan is er 16 GB RAM, wat genoeg is voor elk programma. Wat de processor betreft, gebruikt hij een quad-core Intel Core i7 8550U chipset, die bekend is van vele laptops.

Misschien is het belangrijkste nadeel van het apparaat het gewicht. Zelfs zonder toetsenbord weegt de tablet 1150g. Maar met een scherm als dit is het volkomen acceptabel. Niet iedereen zal tevreden zijn met de gaming mogelijkheden. Ja, er is een discrete grafische kaart NVIDIA GeForce MX150, maar de mogelijkheden daarvan zijn alleen voldoende om games met zeer lage grafische instellingen uit te voeren. Onthutsend en de prijs – niet iedereen zal ermee instemmen om voor de tabletcomputer meer dan 130 duizend neer te leggen. Roebel.

Voordelen

 • Wordt geleverd met een stylus;
 • Met een optische vingerafdrukscanner;
 • Wordt geleverd met een verlicht toetsenbord;
 • Fatsoenlijke levensduur van de batterij;
 • Er zijn USB high speed connectoren aanwezig;
 • Er is een discrete videokaart;
 • Een scherm met een zeer hoge resolutie;
 • Wi-Fi 802 netwerken beschikbaar.11ac;
 • Het gebruikt een krachtige processor;
 • Veel permanent en RAM-geheugen.

Nadelen

 • Het weegt veel;
 • De eenvoudigste camera’s;
 • Hoge kosten.

Apple iPad Pro 12.9 (2017) 64Gb Wi-Fi + Cel
  ar

Beoordeling: 4.8

Apple iPad Pro 12.9 (2017) 64Gb Wi-Fi + Cell<ul></div><p>ar” src=”/images/computers/96916666193461-519-.jpg” title=”Apple iPad Pro 12.9 (2017) 64Gb Wi-Fi + Cel</p><ul>ar”><p>Als we hierboven in onze beoordeling spraken over zeer dure producten die op Windows draaien, dan zullen we proberen meer betaalbare tablets te beschrijven die ook een groot scherm hebben. Misschien wel de beste waarde op de markt op dit moment is de iPad Pro. Zijn functies zijn meer dan voldoende voor al uw dagelijkse taken. Voor iOS is een groot aantal nuttige toepassingen gemaakt met een gebruiksvriendelijke interface. Ze zien er hier geweldig uit! Er is geen sprake van pixelvorming! En hoe kan het ook anders, met een 12,9-inch IPS-scherm en een resolutie van 2732×2048 pixels?? De kwaliteit is hier niet alleen het beeld, maar ook het geluid – het wordt weergegeven via vier luidsprekers. En het is vanwege het chique geluid dat we aanraden de 2017-versie te kopen – de recentere variant heeft een vlakke klank. En dan hebben we het er nog niet over dat de tablet, die een jaar later uitkwam, aanzienlijk meer kost.</p><p>Dit apparaat is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zij verschillen van elkaar wat betreft geheugencapaciteit, alsmede de afwezigheid en aanwezigheid van een SIM-kaartslot. Als je je tablet af en toe buiten gaat gebruiken, kijk dan naar de Cell-versie</p><ul>Het ondersteunt LTE-netwerken. In termen van on-board opslag, kunt u tevreden zijn met 64GB. Maar als je veel videoclips en veel foto’s gaat opslaan in het onboard geheugen, zal het zeker niet genoeg zijn.<p>Het apparaat heeft drie kleuropties. De ene of de andere kleur is geschilderd metalen behuizing. Het heeft een zeer geringe dikte, waardoor de fabrikant het gewicht van de gadget kon verminderen tot 692 g. Aan de voorkant is niet alleen het display te zien, maar ook een fysieke knop, die tegelijkertijd dienst doet als vingerafdrukscanner. De tablet heeft ook een gyroscoop, kompas en barometer – kortom, aan sensoren geen gebrek. En u kunt een QWERTY-toetsenbord aan het apparaat bevestigen, zodat u comfortabel kunt typen. Maar je moet het apart kopen. Dat is de stijl van Apple: het bedrijf verkoopt graag accessoires voor een zacht prijsje.</p><p>Het toestel wordt aangedreven door de zeskernige Apple A10X-processor. Enige tijd geleden was het de krachtigste chipset onder de door ARM-technologie vervaardigde chipsets. Het en de vier gigabytes RAM kunnen gemakkelijk meerdere apps op hetzelfde scherm draaien.</p><p>Je hoeft geen 4G-verbinding te gebruiken om toegang te krijgen tot het internet. Wi-Fi 802 802 ondersteuning is hier geïmplementeerd.11ac. Als u deze specifieke standaard gebruikt, kunt u zelfs online 4K-video bekijken! Kan niet te veel klagen over de camera’s. Het frontscherm heeft een 7-megapixelsensor die redelijk geprijsd is voor videogesprekken van hoge kwaliteit. Nou, de achterste camera heeft een sensor, waarvan de resolutie is gebracht tot 12 megapixels. Bovendien is deze module uitgerust met optische stabilisatie!</p><p>Deze tablet zal waarschijnlijk geen enkele gemiddelde gebruiker teleurstellen. Alles eraan is perfect! Zelfs de levensduur van de batterij is goed – onder bijna volledige belasting duurt het gadget ongeveer negen uur.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>Niet erg zwaar;</li><li>Het gebruikt een zeer krachtige processor;</li><li>Voldoende RAM;</li><li>Een scherm met een extreem hoge resolutie;</li><li>Bluetooth 4-ondersteuning is geïmplementeerd.2 en Wi-Fi 802.11ac;</li><li>Vier ingebouwde luidsprekers;</li><li>Er is een versie met een 4G module;</li><li>Een lange levensduur van de batterij;</li><li>Geweldige camera’s;</li><li>Voldoende dikte.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>Geen geheugenkaartslot;</li><li>Maar de prijs zal niet iedereen bevallen;</li><li>Toetsenbord en stylus moeten apart worden aangeschaft.</li></ul><h3>Microsoft Surface Pro 5 i5 4Gb 128Gb</h3><p>Beoordeling: 4.8</p><div style=Microsoft Surface Pro 5 i5 4Gb 128Gb

Na verloop van tijd begon Microsoft tablets te produceren die lieten zien dat het Windows-besturingssysteem ook op zo’n apparaat goed aanvoelt. De Surface Pro-reeks heeft doorgaans goed uitgebalanceerde componenten, met voldoende kracht voor dagelijkse gebruiksscenario’s, waaronder de kantooromgeving. Onze ranglijst omvat het vijfde model in de bovengenoemde reeks. Dit apparaat heeft de beschikking over een scherm met een diagonaal van 12,3 inch en een resolutie van 2736×1824 dots. Deze parameters zijn voldoende voor elke gebruiker. Maar het is natuurlijk vrij moeilijk voor de ingebouwde componenten om een beeld met zo’n hoge resolutie te verwerken. Intels dual-core Core i5 7300U-processor moet hard werken om het Windows 10-besturingssysteem soepel te laten werken. En het voelt alsof de chipset nauwelijks genoeg kracht heeft om serieuze toepassingen te draaien. Vergeet het spelen van games, want de ingebouwde graphics worden gebruikt in plaats van een discrete grafische kaart. Ook een ernstige beperking is de hoeveelheid intern geheugen, niet meer dan 128 GB hier. Opgemerkt moet worden dat de besparing op interne opslag Microsoft in staat stelde om het prijskaartje te verlagen tot 65 duizend roebel. RUR. Het bedrijf heeft ook beknibbeld op RAM – er is slechts 4GB.

Op de behuizing van het toestel bevindt zich een sleuf voor een microSD-kaart. Maar er is geen sleuf voor een SIM-kaart – de fabrikant suggereert toegang tot het World Wide Web via Wi-Fi 802 alleen.11ac. Andere draadloze modules zijn onder meer Bluetooth 4.1, voornamelijk voor de aansluiting van een draadloze headset. U kunt ook een conventionele headset aansluiten – daarvoor is een 3,5 mm aansluiting ontworpen. Nou, om randapparatuur aan te sluiten wordt een USB 3-poort gebruikt.0.

Op de metalen behuizing van de tablet zijn een paar camera’s te zien. Hoe vreemd het ook lijkt, het is vrij moeilijk om te klagen over de hier gebruikte modules. “Front” is ideaal voor videogesprekken, vijf megapixel matrix is genoeg om een beeld van hoge kwaliteit te leveren. En de resolutie van de hoofdcamera is verhoogd tot 8 megapixels – daardoor kunt u met de Microsoft Surface Pro 5 gemakkelijk een foto maken van een willekeurig document en vervolgens tekst herkennen in het juiste programma. De tablet is ook uitgerust met stereo luidsprekers, die niet anders dan bevallen. Het zou echter vreemd zijn als de tablet met een groot scherm slechts één luidspreker zou bezitten.

Wat dit model misschien nog het meest bevalt, is de levensduur van de batterij. U kunt tot 13 uur meegaan in sommige bedrijfsmodi! Maar natuurlijk zal de uptime in de meeste gevallen minder zijn – in dit geval hangt het af van hoeveel u de processor belast.

Helaas wil Microsoft zijn hardware niet officieel in Nederland verkopen (de enige uitzondering zijn de spelconsoles). Als u deze tablet wilt kopen, moet u de garantie vergeten.

Voordelen

 • Er is een sleuf voor een geheugenkaart beschikbaar;
 • Het prijskaartje is niet astronomisch;
 • De hoge resolutie van het IPS-scherm;
 • Er is ondersteuning voor high-speed Wi-Fi standaard;
 • Stereo geluid geïmplementeerd;
 • Mooie camera;
 • Er is een snelle USB-poort;
 • Vrij lange batterijduur;
 • Gewicht niet meer dan 786g.

Nadelen

 • Heel weinig RAM;
 • Niet de krachtigste processor;
 • Een meer permanent geheugen is wenselijk;
 • Een toetsenbord moet apart worden aangeschaft.

DELL Latitude 7212 i5-7300U 8Gb 256Gb LTE

Beoordeling: 4.7

DELL Latitude 7212 i5-7300U 8Gb 256Gb LTE

Een andere tablet in onze ranglijst, die vrij moeilijk te kopen is. Het ding is dat het lang geleden is stopgezet. Jammer, want het is een zeldzaam exemplaar, dat niet alleen een groot scherm heeft, maar ook de beschermde behuizing. Met Euroberen pads kunt u uw toestel op een rots laten vallen – er gebeurt niets mee. Bovendien kan het gadget zelfs een korte onderdompeling onder water weerstaan! Het apparaat kan ook worden gebruikt in ijskoude omstandigheden – het aanraakscherm accepteert gestaag de aanraking van een hand, met handschoenen aan. De tablet zal niets overkomen in de woestijn – de processor wordt hier aangevuld met actieve koeling.

Ook DELL heeft gekozen voor de Intel Core i5 7300U. Maar dit is waar de dual core chipset op zijn best presteert. Dit wordt verklaard door de lagere resolutie van het scherm, dat 1920×1080 pixels bedraagt. Het is fijn dat de Amerikaanse fabrikant niet beknibbeld heeft op RAM – hij heeft hier 8 GB ingebouwd. Deze onderdelen maken het gebruik van Windows 10 heel comfortabel.

256 GB permanent geheugen voor applicatie-installatie en bestandsopslag. Helaas is er geen sleuf voor een geheugenkaart. Het is jammer. Het blijkt dat de enige manier om de ingebouwde opslagcapaciteit aan te vullen het gebruik van een externe USB-schijf is. Trouwens, onder de aansluitingen hier is de traditionele USB 3.0 en een kleinere USB 3.1 Type-C.

Als het bovenstaande Microsoft-apparaat geen vingerafdrukscanner had, heeft het door DELL uitgebrachte product hem toch. Als uw tablet door iemand wordt gestolen, is het onwaarschijnlijk dat de aanvaller het voor het beoogde doel kan gebruiken. Een ander verschil in dit model is de sleuf voor de SIM-kaart. Hiermee hebt u toegang tot het World Wide Web, zelfs buitenshuis. Natuurlijk heeft de fabrikant de standaard Wi-Fi 802.11ac. Een uniek kenmerk van deze tablet kan worden beschouwd als de NFC-chip. Natuurlijk zou niemand zo’n grote tabletcomputer gebruiken om aankopen te betalen. Maar het is mogelijk om de bovengenoemde chip te gebruiken voor snellere synchronisatie met andere apparaten (bijvoorbeeld met een actiecamera).

Het blijft om toe te voegen dat de gadget heeft twee camera’s. De belangrijkste heeft een resolutie van 8 MP die voldoende is om een foto te maken van een document of een ander object. Nou, voor video communicatie is ontworpen front camera, waarvan de resolutie is 5 megapixels.

Bescherming tegen weersinvloeden en Euroberen hoesjes konden niet anders dan het gewicht van het toestel beïnvloeden. Het tablet blijkt erg zwaar. Meer om te klagen over het ontbreken van een QWERTY-toetsenbord.

Voordelen

 • Er zijn hogesnelheidsconnectoren aanwezig;
 • U kunt een SIM-kaart installeren;
 • Het touchscreen ondersteunt het gebruik van handschoenen;
 • Het is waterdicht en schokbestendig;
 • Er is een vingerafdruksensor;
 • Er zijn goede camera’s;
 • Wi-Fi 802 netwerken zijn beschikbaar.11ac;
 • Een fatsoenlijk IPS-scherm;
 • Geen slechte hoeveelheid RAM en permanent geheugen.

Nadelen

 • Het gewicht is 1280g;
 • Geen geheugenkaartslot;
 • Moeilijk te vinden in de verkoop.

Apple iPad Pro 11 1Tb Wi-Fi + mobiel
  ar

Beoordeling: 4.7

Apple iPad Pro 11 1Tb Wi-Fi + Cell<ul></div><p>ar” src=”/images/computers/98716666193461-389-.jpg” height=”480″ title=”Apple iPad Pro 11 1Tb Wi-Fi + Cell</p><ul>ar”><p>Natuurlijk staat de nieuwste tablet van Apple ook in onze ranglijst. Het heeft niet het grootste scherm – de diagonaal is precies 11 inch. Bijna de eerste tablet PC met een zeer dunne rand. Het resulterende apparaat is vrij compact – qua formaat is het vergelijkbaar met zijn voorganger, die over een groter scherm beschikte.</p><p>De resolutie van het geïnstalleerde IPS-paneel is 2388×1668 pixels. Dat is meer dan genoeg om te voorkomen dat het blote oog pixelvorming ziet… Het beeld wordt hier begeleid door geluid, dat vier luidsprekers produceert. De dikte van het “tablet” werd echter zeer klein, in verband met wat een diepe lage frequenties luidsprekers niet kunnen leveren. Al klinkt de nieuwe iPad Pro 11 ook zonder dat beter dan de rest van onze beoordeling (behalve, zoals je hebt begrepen, de voorganger).</p><p>De Apple A12X Bionic is verantwoordelijk voor de beeldverwerking. De octa-core chipset wordt momenteel beschouwd als de krachtigste van de op ARM-technologie gebaseerde chipsets. Geen vertragingen, zelfs niet op momenten dat de gebruiker twee open vensters tegelijk heeft. Overigens kun je iOS en alle applicaties niet alleen met je vinger bedienen, maar ook met een merkstylus. Houd het accessoire tegen de rand van de tablet om het op te laden – op zijn plaats gehouden door magneten. Het is alleen jammer dat de stylus niet wordt meegeleverd. U moet echter apart en QWERTY-toetsenbord kopen, dat tegelijkertijd als case fungeert. En de tablet zelf is extreem duur – de versie die wij overwegen kost 138 duizend euro. Euro.</p><p>Waarom deze optie zo duur is? Ten eerste heeft hij een SIM-kaartslot, waarmee u kunt internetten via LTE-netwerken. Ten tweede heeft het 1TB aan interne opslagruimte. Geen enkele andere concurrent biedt zoiets aan! Tegen deze achtergrond vergeet je helemaal dat er geen sleuf is voor een geheugenkaart. Veel ruimte voor films, foto’s, documenten en muziek.</p><p>De tablet wordt geleverd met een groot aantal draadloze modules. Bluetooth 5 wordt gebruikt om een headset aan te sluiten.0, en voor het downloaden van bestanden van het internet – Wi-Fi 802.11ac. Helaas kunt u alleen bedrade hoofdtelefoons aansluiten via een adapter, want onder de aansluitingen is er alleen USB Type-C. Trouwens, het is geweldig om zo’n haven te hebben… Apple leverde zijn smartphones en tablets vroeger alleen met een connector</p><li>ghtning. Nu zal de aansluiting van eventuele randapparatuur geen problemen opleveren.<p>Zoals het hoort voor zo’n duur toestel, heeft het een relatief goede camera. Natuurlijk zal de 12-megapixelmodule geen perfect beeld produceren dat een topsmartphone kan produceren. Maar de functies zullen voldoende zijn voor absoluut alle kopers van de tablet. De module wordt overigens aangevuld met een optische stabilisator, wat vrij ongebruikelijk is voor een tablet. Wat de ‘front-facing’ betreft, deze bevat een 7MP sensor.</p><p>Geen vingerafdrukscanner hier. Maar dat is niet nodig, want het implementeert gezichtsscan ontgrendeling. Het product kan ook bogen op zijn minimale gewicht – 468 g maakt het de lichtste tablet in onze ranglijst. Toch is er voldoende ruimte binnenin voor een batterij van behoorlijke omvang die tot negen uur actief gebruik aankan.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>Uitstekende camera, aangevuld met een optische stabilisator;</li><li>Er is ondersteuning voor Face ID;</li><li>Zeer laag gewicht en minimale dikte;</li><li>Een geweldig scherm met een smalle rand;</li><li>Batterij gaat lang genoeg mee;</li><li>Gebruikt USB Type-C connector;</li><li>Zeer goed geluid;</li><li>Ingebouwde ondersteuning voor LTE, Wi-Fi 802.11ac en Bluetooth 5.0;</li><li>De krachtigste processor is geïnstalleerd;</li><li>Enorme hoeveelheid geheugen.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>De Apple Pencil en het toetsenbord zijn apart verkrijgbaar;</li><li>Zeer hoge prijs;</li><li>Geen 3,5 mm audio-aansluiting.</li></ul><h3>Huawei MediaPad M5 10.8 Pro 64Gb LTE</h3><p>Beoordeling: 4.6</p><div style=Huawei MediaPad M5 10.8 Pro 64Gb LTE

Je zou denken dat onze ranglijst afziet van Android-toestellen, omdat ze steeds minder interessant worden voor de gemiddelde consument. Maar we noemen wel een paar gadgets die functioneren onder de “groene robot”. Waarom niet?? Deze tabletten zijn de goedkoopste. Bijvoorbeeld, achter de Huawei MediaPad M5 10.8 Pro in Nederlands winkels voor niet meer dan 43 duizend. Euro. Voor dit geld krijgt de koper een product met een 10,8 inch scherm aan de voorkant. De resolutie is opgevoerd tot 2560×1600 pixels, waardoor u met veel plezier naar foto’s kunt kijken. U kunt afbeeldingen en videoclips opslaan in het interne geheugen, dat hier is ingesteld op 64 GB. Als dat niet genoeg is, kunt u een microSD-kaart gebruiken. De tablet kreeg ook 4GB RAM, wat genoeg is om Android 8 soepel te laten werken.0 en alle toepassingen.

De gebruikte chipset is de octa-core HiSi

 • con Kirin 960. Nog maar een jaar geleden werd het beschouwd als topklasse. De processor presteert echter nog steeds optimaal… Sommige problemen treden alleen op bij geavanceerde spellen. Het voelt als de grafische versneller Ma
 • -De G71 MP8 is een beetje moeilijk om een foto met zo’n hoge resolutie te verwerken.

  Het model dat wij overwegen heeft een sleuf voor een SIM-kaart waarmee u niet alleen via Wi-Fi 802 toegang heeft tot het internet.11ac, maar ook via LTE-netwerken. De tablet heeft ook ondersteuning voor Bluetooth 4.2. De eenvoudigste manier om naar muziek te luisteren en met anderen te communiceren is via een draadloze headset. Als u een bedrade hoofdtelefoon wilt gebruiken, moet u een adapter voor USB Type-C aanschaffen – er zit er maar één op het apparaat.

  Voor foto’s en video-opnamen is hier een camera ontworpen met een resolutie van 13 megapixels. Op het moment van schrijven is deze beoordeling het maximum dat een tablet met Android kan hebben. Veel meer heb je niet nodig, want het is een beetje onhandig om steeds met zo’n groot toestel foto’s te maken. Nou, als we praten over video communicatie, het is ontworpen om het 8-megapixel “front”, dat is ook zeer goed te bieden.

  Het gewicht van dit model is 498 gr. En dit in de aanwezigheid van een metalen lichaam! Overigens is de fabrikant de vingerafdrukscanner niet vergeten. Hoewel moet worden toegegeven dat niet alle bezitters van een dergelijke tablet deze sensor gebruiken – vaak is het niet nodig, omdat het apparaat niet uit het huis wordt gehaald.

  Voordelen

  • Laag gewicht;
  • Er is een redelijk grote batterij ingebouwd;
  • USB 3 is aanwezig.1 Type-C;
  • Goed stereo geluid;
  • De geïnstalleerde camera’s zijn fatsoenlijk;
  • Ondersteunt Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11ac en LTE;
  • Een hoge resolutie display;
  • Krachtige processor;
  • Fatsoenlijke hoeveelheid RAM en permanent geheugen;
  • Er is een sleuf voor een geheugenkaart;
  • Wordt geleverd met een stylus.

  Nadelen

  • Geen 3,5 mm audio-aansluiting;
  • Er is geen exclusieve software voor het tekenen met de stylus;
  • De prijs is niet voor iedereen geschikt.

  Samsung Galaxy Tab A 10.5 SM-T590 32Gb

  Beoordeling: 4.5

  Samsung Galaxy Tab A 10.5 SM-T590 32Gb

  Een van de meest betaalbare tablets in onze ranglijst. Voor een product met een 10,5-inch display in de Nederlands detailhandel worden gevraagd ongeveer 21 duizend. Euro. Natuurlijk krijgt u voor dat geld geen topapparaat. Ja, de schermresolutie is een behoorlijke 1920×1200 pixels. Maar de hier gebruikte processor is verre van topklasse. De mogelijkheden van een octa-core chipset zijn echter ruim voldoende om elke toepassing en veel games te draaien. Ook heeft de fabrikant gespaard op RAM – het is geïnstalleerd slechts 3 GB. Maar het meest teleurstellend is de 32GB interne opslagruimte. Wees gerust, u zult gaandeweg merken dat een geheugenkaartinstallatie nodig is.

  Aangezien het hier gebruikte besturingssysteem Android 8.1. Uitsluitend Wi-Fi module met 802.0 standaard voor internettoegang.11ac. Andere draadloze modules omvatten Bluetooth 4.2. Je hoeft hem echter niet te gebruiken om een hoofdtelefoon aan te sluiten – de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de traditionele 3,5-mm audio-aansluiting niet losgelaten. Op de behuizing van het apparaat bevindt zich ook de USB Type-C poort – deze wordt gebruikt om de netwerkadapter aan te sluiten en te synchroniseren met uw computer.

  Deze tablet behoort tot het budget segment. Verwacht in dit verband geen indrukwekkende fotomogelijkheden. De hoofdcamera bevat een bescheiden 8-megapixelsensor. De frontcamera is nog eenvoudiger. Maar 5-megapixel resolutie is genoeg om te praten in Skype of een uitzending te regelen in Badoo.

  Het gewicht van dit model bereikt een indrukwekkende 529g. Houd deze tablet in je handen voor een lange tijd kan niet werken – beter om een draagtas te krijgen. Het grote gewicht is gedeeltelijk te wijten aan de grote batterij. Als je een tablet zoekt die lang kan functioneren, is dit de beste keuze.

  Voordelen

  • De kracht van de processor is nog steeds vrij hoog;
  • Er is een sleuf voor een geheugenkaart;
  • Geen slecht IPS scherm;
  • Wi-Fi 802 ondersteuning geïmplementeerd.11ac;
  • Er is een 3,5 mm audio-aansluiting;
  • Ingebouwde batterij met hoge capaciteit;
  • De prijs is niet onbetaalbaar.

  Nadelen

  • Zwaar gewicht;
  • Weinig blijvend geheugen;
  • Geen LTE-netwerk ondersteuning;
  • Toch zijn er microvriezen.

  Lenovo Tab 4 TB-X704L 16Gb

  Beoordeling: 4.4

  Lenovo Tab 4 TB-X704L 16Gb

  Gewoon de meest betaalbare tablet met groot scherm. Echter, met meer of? Hij gebruikt een 10,1-inch IPS-paneel, dat er nu niet meer zo enorm uitziet. De beeldschermresolutie is 1920×1200 pixels. Het is niet slecht. Het zeer brede frame daarentegen is gênant – het apparaat lijkt daardoor meer op een fotolijstje dan op een moderne tablet.

  Dit model is niet van gisteren. In dit opzicht draait het Android 7.0, en je moet zeker niet wachten op een update. Deze versie van de “groene robot” is echter nauwelijks verouderd te noemen. Qua hardware is het toestel gebaseerd op de Snapdragon 625, een octa-core processor geklokt op 2GHz. Onder het chassis vindt u ook 3GB RAM en 16GB RAM. Misschien is het volume van de laatste dat kan worden beschouwd als het belangrijkste nadeel van de gadget. Ja, video’s en muziek kunnen op een geheugenkaart worden gegooid, waarvoor een sleuf natuurlijk niet wordt vergeten. Maar apps worden vaak niet overgedragen naar een externe schijf – dus kun je er niet veel installeren.

  Voor toegang tot het internet wordt voorgesteld om ofwel LTE-netwerken te gebruiken, ofwel Wi-Fi (de tablet ondersteunt de snelle standaard 802.11ac). Het apparaat bevat ook een Bluetooth 4.0 module.2. De “blue tooth” mogelijkheid wordt meestal gebruikt om een draadloze headset aan te sluiten. Maar het heeft wel een 3,5 mm audio-aansluiting, dus je zult waarschijnlijk geen last hebben van het aansluiten van een hoofdtelefoon. U kunt echter naar muziek luisteren via de stereoluidsprekers – deze produceren zeer goed geluid.

  USB Type-C poort wordt gebruikt om de lader hier aan te sluiten. Zoals je weet, wordt de draad er alleen de eerste keer in gestoken. U vindt ook een ingebouwde cameralens op de tablet. De hoofdeenheid heeft een resolutie van 8MP, terwijl de voorkant slechts een 5MP-sensor heeft. Nou, onder de behuizing verbergt een 7000 mAh batterij. De fabrikant claimt 13 uur actief gebruik. Het komt erop neer dat het echt afhangt van hoe je de processor gebruikt.

  Kortom, de Lenovo Tab 4 rechtvaardigt zijn prijs en is zeker niet voor niets in onze ranglijst opgenomen. En het is leuk dat zelfs zo’n goedkoop toestel een vingerafdruksensor heeft…

  Voordelen

  • Er is een 3,5 mm audio-aansluiting;
  • Er is een sleuf voor een geheugenkaart;
  • Een vingerafdrukscanner is ook beschikbaar;
  • De batterij heeft een grote capaciteit;
  • Er wordt een USB Type-C connector gebruikt;
  • FM radio is aanwezig;
  • Geen slecht stereo geluid;
  • Fatsoenlijk IPS-scherm;
  • LTE- en Wi-Fi-netwerken worden ondersteund;
  • Redelijk prijskaartje.

  Nadelen

  • Plastic koffer;
  • Een eenvoudige camera;
  • Heel weinig permanent geheugen;
  • Niet de krachtigste processor;
  • Breed kader rond het scherm.

  Conclusie

  Dat is de lijst van de grootste en ook enkele van de duurste tablets. Wees gerust, u zult blij zijn met elk van de apparaten in deze review. Denk bij het kiezen van een gadget eerst aan het besturingssysteem. Windows zal niet zo snel draaien op de tablet, maar u kunt er wel toepassingen mee draaien die u kent van desktop- of laptopcomputers. Android en iOS moeten u bekend voorkomen – ze zijn bijna niet te onderscheiden van hun smartphone tegenhangers.

 • Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: