De Amerikaanse stijl in het interieur

Voor de strikte Europese visie staan Amerikaanse interieurs bekend om hun ongebreideld eclecticisme. Er zijn echter ook bepaalde principes die bijdragen tot een gezellig huis met een heldere persoonlijkheid.

Interieurs in Amerikaanse stijl kunnen worden gecreëerd met meubels uit elk land: het belangrijkste is om rekening te houden met de principes van het inrichten van een ruimte.

Wie heeft er een Amerikaanse inrichting nodig??

Mensen met een democratische instelling, actief en gezellig.

Gezinsgerichte mensen of mensen die gewoon houden van een comfortabele en ontspannen omgeving zonder gebonden te zijn aan een rigide stijlprogramma.

Experimenteerders en reizigers door landen, stijlen en tijdperken heen, die graag dingen kopen naar hun smaak en stemming, die bereid zijn het onverenigbare te mengen.

Grote flat of huis met veel ruimte.. het meubilair in een Amerikaans interieur is niet klein, het is groot, en toch moet het ruim zijn.

Alleen grote kamers zijn goed voor een solide inrichting in Amerikaanse stijl.

Indeling

Comfortabel en ruim. Amerikaanse interieurs is meestal een grote studio die ten minste een eetkamer en een woonkamer &#40 combineert; vaak ook een keuken en een hal ). De keuken is altijd zeer goed gevuld: er is een overvloed aan meubilair en apparatuur. Badkamers hebben meestal een buitenraam.

Amerikaanse huizen hebben meestal een badkamer met een raam.

 • Open Xclusive 01 model van Samo fabriek
 • Queen model door Devon & Devon
 • Kristal van Gruppo Treesse, ontworpen door Parea Paolo
 • Stone One Original van Aquamass, ontworpen door Chiripon Paolo

Open Xclusive 01 model van Samo.

Afwerking

Kleurenschema. Meestal is het licht. De kleuren van binnendeuren zijn onafhankelijk van vloer en meubilair, en worden vaak geschilderd in overeenstemming met raamkozijnen.

Amerikaanse interieurs kunnen ook gebouwd zijn op gedurfde kleurcontrasten: zo is een deel van de muren in de woonkamer terracotta geschilderd, kasten- zwart. Heldere accenten worden gezet met accessoires.

Amerikaanse huizen geven de voorkeur aan wit, minder vaak ivoor- of crèmetinten, en pasteltinten.

Op de foto: Tak 230276 van Morris & Co, ontwerp van Morris William.

Materialen. Traditionele Amerikaanse huizen waarderen hout of imitaties daarvan. Vloeren in woonkamers zijn versierd met massief hout, in keukens en hal- Tegels. Materialen zijn meestal niet duur, maar imiteren ze met succes. Dus trappen van natuurlijke materialen.. Zelden, vaker.. geschilderde spaanplaat, met tapijt op de treden. Het onderste deel van de muur is versierd met geschilderde of imitatie houten lambrisering, het bovenste deel met polyurethaan tegels bedekt met behang met kleine bloemmotieven of geschilderd. Veel bindingen op grote ramen. Amerikaanse interieurs hebben een overvloed aan toegepast decor: geschilderde deurlijsten, vensterbanken, geprofileerde kroonlijsten, panelen en deuren.

Voorbeelden van toegepast decor: deuren met panelen.

 • Porte 2 van Megaros
 • Classica 15V model van de Garofoli fabriek
 • Model 191 LACCATO van SJB
 • Alpi 15 - Cream van Cocif

Porte 2 van de fabriek Megaros.

Meubilair

Niemand beknibbelde op hoeveelheid of grootte. Waardeer het gemak, interessante texturen, verouderde oppervlakken, handgemaakte.

Traditionele materialen worden gecombineerd met kunststof en composietmaterialen, alsook met hightech metaallegeringen. Een comfortabele bank of een bank wordt meestal in de gang geplaatst. Essentiële kenmerken van de woonkamer- Een grote bank in het midden van de kamer, volumineuze fauteuils bekleed met leer van goede kwaliteit of met afneembare stoffen bekleding, een salontafel, een open haard.. in de regel het echte werk. Een bijna verplicht onderdeel van de keukeninrichting eiland. Er zijn rekken, vitrines en consoles voor souvenirs in zowel privé- als openbare ruimtes.

Een eilandgedeelte, dat vaak dienst doet als ontbijtbar, is kenmerkend voor het Amerikaanse keukeninterieur.

Accessoires en verlichting

Om een interieur te verlevendigen. Verscheidenheid – modern en antiek Accessoires, kruiden dingen en brengen leven in zelfs de strengste van de Amerikaanse huizen. Het kan gaan om posters en schilderijen, foto's, decoratief keramiek. Bijzonder gewaardeerd zijn handgemaakte voorwerpen van natuurlijke materialen.. hout, steen, metaal.

Accessoires om het interieur te verlevendigen zijn welkom in het Amerikaanse huis.

 • model PKL08 van Kenzo Maison
 • model 12-9341 uit de fabriekscollectie BS
 • Ecco / Ellen van de fabriekscreatie Baumann
 • model 1058-354 van de fabriek Maitland-Smith

model PKL08 van de fabriek Kenzo Maison.

In de Amerikaanse woning zorgen vloerlampen niet alleen voor licht, maar ook voor comfort en accentuering van het interieur.

Op de foto: Kunst. 4902 van de fabriek Isa Corsi.

Grote kroonluchters.. zeldzaamheid. Hanglampen zijn nergens te vinden, behalve in woon- en eetkamers. Lokale verlichtingstechnieken genieten de voorkeur: wandlampen, tafellampen, staande lampen maken het mogelijk een gezellige sfeer in Amerikaanse interieurs te introduceren en bepaalde zones te accentueren.

De gordijnen voor de ramen zijn ofwel geometrisch ( strepen, ruiten ) of met een licht bloemenpatroon. Op de vloer in het midden van de woonkamer bevinden zich aparte gedeelten van de woonkamer Tapijten met etnische of designmotieven in privékamers eenkleurig tapijt.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: