De Eiffelfabriek

Ontwerper Jorge Mañez Euroio ( Jorge Mañes Euroio ) vindt dat souvenirs niet zonder persoonlijkheid moeten zijn. Dankzij zijn project The Eiffel Factory ( English. – De Eiffelfabriek ) bezoekers van de Eiffeltoren kunnen hun eigen memorabilia maken – gewoon door rond het symbool van Parijs te lopen.

U kunt altijd gerelateerde souvenirs kopen in de buurt van elke bezienswaardigheid. Maar ze zijn vaak volledig 'zielloos' en verstoken van persoonlijkheid. De ontwerper Jorge Mañez Euroio ( Jorge Mañes Euroio ) besloot om de benadering van het maken van geschenken te veranderen.. omdat iedereen een handje kan helpen Naar de creatie van een aandenken.

Jorge Manés Euroio baseerde zijn idee op een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld de eiffeltoren in parijs. Na maanden van onderzoek naar de kenmerken van de toren probeerde hij toestemming te krijgen om The Eiffel Factory binnen te zetten, maar kreeg geen antwoord. Samen met zijn collega's wist hij echter alle benodigde materialen en gereedschappen de toren in te smokkelen ( die waren verstopt in broodjes ).

Het idee achter The Eiffel Factory is dat de bezoeker, nadat hij de toren heeft beklommen, een metalen bal krijgt waarin zich een verborgen rotatiegietapparaat bevindt. Er wordt materiaal in het apparaat gestoken en terwijl de bezoeker rond de toren wandelt en het schilderachtige uitzicht bewondert, ontstaat in de ballon een miniatuurbeeldje van de Eiffeltoren. Elke handeling en beweging van de bezoeker vormt het beeldje en hij wordt medeplichtig aan de creatie van een uniek aandenken.

Immers, naast het feit dat de figuur rechtstreeks in de Eiffeltoren zelf en niet in een fabriek wordt geproduceerd, wordt rekening gehouden met de windsnelheid, de luchtdruk, de temperatuur en de vochtigheid op de dag waarop het souvenir werd gemaakt.

De resulterende beeldjes werden geleend van de eigenaars voor de WIP Show 2009 in het Royal College of Art ( Royal College of Art ) op voorwaarde dat ze aan het einde van de tentoonstelling zouden worden teruggegeven.

U kunt een speciaal gemaakte video over de Eiffelfabriek bekijken en de creatie van beeldjes observeren door op deze link te klikken.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: