De kamer van een pasgeborene: ontwerptips

Aanstaande moeders worden soms geconfronteerd met het nestelsyndroom terwijl ze op hun baby wachten. Vrouwen krijgen plotseling een uitbarsting van energie en een verlangen om de flat te regelen voor de geboorte van een kind. Hoe je de ruimte van je baby slim organiseert en aan elk detail denkt? Interieurontwerpers kunnen ons helpen dit uit te zoeken.

Benodigde ruimte

De belangrijkste vereiste voor de kamer van een pasgeborene – Veiligheid.

«kasten, rekken en ladekasten aan de muur vergrendelen en de hoeken van tafels en ladekasten met speciale beveiligingen vastzetten. Stopcontacten binnen het bereik van kinderen en laden en uittrekelementen begrenzers. Vermijd uitstekende handgrepen en planken, – interieurarchitect adviseert Anna Pilgrimova.

Ter voorbereiding van de kamer adviseren de ontwerpers een algemene schoonmaak: ramen wassen, overbodige voorwerpen verwijderen, textiel en meubilair reinigen. Bij de keuze van textiel is het beter te kiezen voor natuurlijke materialen, en synthetische stoffen, hoogpolige tapijten en zware gordijnen te beperken.

Klimaat van de kamer

Het juiste microklimaat in de kamer beïnvloedt de slaap van de baby en zorgt voor gezonde gewoonten vanaf de geboorte.

«De aanbevolen temperatuur voor kinderkamers is 18 tot 22 graden. Regelmatige ventilatie, luchtzuiveraars, airconditioning of luchttoevoer/afvoer ventilatie helpen om de juiste temperatuur te handhaven en dragen ook bij tot de zuurstoftoevoer. Een optimale vochtigheidsgraad van 40-60% wordt bereikt met luchtbevochtigers en regelaars op radiatoren in de winter, – interieurarchitect Olga Denisova.

Verlichting

Goed gekozen verlichting in de kamer van uw baby helpt bij de dagelijkse routine en ondersteunt de normale ontwikkeling van uw kind.

Ontwerper Anastasia Petrova stelt voor zacht, diffuus licht te gebruiken in de babykamer: kandelaars, plafondlampen, nachtlampjes… De basisvereisten voor de armaturen: verborgen bedrading, slagvaste diffusors, gelijkmatig licht. Bij de planning van de ruimte wordt best rekening gehouden met verschillende verlichtingsscenario's en worden stopcontacten voorzien voor de verlichtingsarmaturen. Bovenlicht is goed om spelletjes te spelen, en een verhaaltje voor het slapen gaan is goed om te slapen Een wandlamp, een nachtlampje met diffuus licht komt 's nachts goed van pas.

Bij de ramen in de kinderkamer adviseren ontwerpers om een dikke gordijnen verduistering te voorzien. Dit maakt gecontroleerde lichtniveaus in een kamer mogelijk, ongeacht het aantal uren daglicht.

collage van Anna Pilgrimova

Meubilair

Alles moest binnen handbereik zijn in een kinderkamer. Het is belangrijk dat niet alleen de baby comfortabel is, maar ook de ouders. Daartoe moet de volgende kamerinrichting worden overwogen:

1. Kinderbed

Bij het kiezen van een kinderbedje moet de ontwerper Elvina Dvornikova vestigt de aandacht op de beschikbaarheid:

 • Hoogteverstelling bodem;
 • Veiligheidslatten met openingen van 6-7 cm tussen elke lamel;
 • en stopt de wielen;
 • Matrassen met zeewier, kokosvezel, paardenhaar en antislip toplaag.

Baby bed maat 70-120 cm. Je kunt "groeien" gebruiken Transformatorbedden – 130-160 cm, waarin een kind tot 7-9 jaar kan slapen.

2. Lade met luiertafel Een plek om je baby's spullen en hygiëneartikelen op te bergen.

3. Een voedingsplek, bijvoorbeeld een stoel en een bijzettafeltje in de buurt, waarop je een kopje thee kunt zetten, je telefoon kunt neerleggen.

4. Opslagruimte voor speelgoed: open en gesloten systemen. Sommige speeltjes moeten gemakkelijk toegankelijk zijn voor uw kind – lage open rekken kunnen hiervoor ideaal zijn.

5. Een slaapplaats voor een volwassene, zoals een kleine bank voor het geval je naast het kind moet slapen.

Bij het kiezen van kinderkamer meubilair is het de moeite waard om scherpe hoeken te vermijden en te letten op materialen.

«Een van de beste keuzes is massief houten meubilair, maar dat is duur," zegt ze Elvina Dvornikova, – lD spaanplaat – een materiaal met een grote verscheidenheid aan structuren en kleuren, gemakkelijk te onderhouden, bestand tegen temperatuur en krassen. Ik adviseer kindermeubilair te kiezen van spaanplaat klasse E1 met gesloten randen. MDF kindermeubilair is milieuvriendelijk en veilig, met een hoge mate van bescherming tegen vocht en een rijk kleurenpalet".

Keuze van kleuren

De beste oplossing is een neutraal, warm en rustig kleurenschema; een baby in zijn eerste levensjaren heeft ruimte nodig om de wereld te leren kennen en neurale verbindingen te ontwikkelen. Felle prints en kleuren leiden af, wat de angst nog groter maakt. Voor kinderkamers is een groot assortiment behangpapier in gedempte kleuren beschikbaar. Probeer niet-contrasterende opties te kiezen en vermijd uitgebreide onderwerpen, grote letters kan beangstigend zijn voor je baby, vooral 's nachts.

Anastasia Petrova vestigt de aandacht op het effect van kleur op de psyche van kinderen en volwassenen:

 • De kleur roze verzacht agressie – geweldig voor zowel ontwikkeling als interactie met de omgeving;
 • geel is een opwekkende kleur, die best in een minimale hoeveelheid wordt gebruikt in de speel- en sportruimte
 • oranje – oranje is energiek maar vermoeit het oog niet;
 • blauw, blauwe tinten zijn ontspannend;
 • rood helpt om te focussen, maar wordt best sporadisch gebruikt, in de vorm van kleine foto's of objecten;
 • Grijs – neutraal;
 • Wit wordt het best gebruikt in combinatie met een felgekleurde accentmuur;
 • groen stimuleert de hersenen, kalmeert het zenuwstelsel en vermoeit de ogen niet.

tonen worden beter gescheiden door kleuren: warme kleuren in de activiteitenruimte, bijvoorbeeld textiel, meubilair, groot speelgoed, en koele kleuren in de ontspanningsruimte.

collage van Pelgrim Anna

Ruimtelijke ordening

De kinderkamer is multifunctioneel. Het moet een duidelijke lijst bevatten van gebieden die essentieel zijn voor een comfortabele leefruimte:

 • zithoek;
 • Speelruimte;
 • Leerzone;
 • de sportruimte.

Het leergebied kan het best dichter bij het raam worden geplaatst, het bed op een niet-betreedbare plaats, uit de buurt van ramen, deuren en verwarmingstoestellen. Er moet zoveel mogelijk ruimte overblijven voor spelletjes en sport.

«Een kinderkamer moet transformeerbaar zijn vanaf het moment dat de baby is geboren, zegt een interieurontwerper Victoria Schwab,- De uitdaging voor de ontwerper bestaat erin verschillende scenario's voor de plaatsing van meubilair voor de komende jaren te bedenken. Bijvoorbeeld, de positie van het bedje voor een pasgeborene bepaalt waar het toekomstige bed voor het oudere kind. Een kledingkast kan de plaats innemen van de commode.

Anna Pilgrimova Stelt voor een geheim hoekje voor de baby in de kamer op te nemen, zoals een huisje of alkoof. Ze stimuleren de verbeelding van het kind en geven het een gevoel van veiligheid.

Afwerking

De volgende materialen zijn het beste voor het inrichten van een kamer voor een pasgeboren baby:

1. Behang Papier, vlies, glasbehang, acryl. Er moet een organische lijm worden gebruikt;

2. Verf – op waterbasis, acryl en watergedragen;

3. Parket, hoogwaardig laminaat, milieuvriendelijk marmoleum, kurk en vinyltegels;

4. Voor het plafond zouden gipsplaten of witkalk geschikt zijn;

Anastasia Petrova Stelt voor de muren van een kinderkamer horizontaal in te delen met verschillende afwerkingen. Gebruik bijvoorbeeld verf onderaan op 1,3 meter van de vloer en behang daarboven. Dit voorkomt geschilderd of gescheurd behang. Magnetisch of krijtbordbehang voor een deel van de muur kan op voorhand worden voorzien voor de baby.

Het decor

Alle versieringen moeten milieuvriendelijk zijn en veilig voor een kind. Kinderen houden van tastbaarheid, daarom, volgens Anna Pilgrimova, Het is belangrijk om verschillende texturen te gebruiken: zachte stoffen, hout, pluisvrije tapijten. Door verschillende materialen aan te raken en te verkennen leert het kind meer over de wereld om zich heen.

«Zo hoeft de andere helft niet in de onmiddellijke nabijheid van het besmettingsgebied te blijven Victoria Schwab, – Ik denk dat het zeer geschikt is voor kinderkamers. Houten fotolijstjes, planten en natuurlijk textiel zoals wol, katoen en linnen kunnen als decoratie worden gebruikt".

«Het verkennen van de wereld door je baby begint bij de kamer en de voorwerpen die erin staan, dus het is belangrijk dat je bij de keuze van je meubels en inrichting rekening houdt met elk detail om het gezellig en veilig te maken – Opmerkingen Elvina Dvornikova.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: