De kunst van het versieren: Hoe geometrische patronen combineren

De populariteit van vierkanten, cirkels en strepen in de woninginrichting neemt toe, en dat is geen wonder: ze lossen veel verschillende problemen op. Maar er moet voorzichtig mee worden omgegaan – "buig je lijn" verstandig!

Elke cirkel in het midden van een kamer, of het nu een tapijt, een tafel of een lamp is, "houdt" het interieur omhoog en brengt de rest van de elementen eromheen.

Een veelzijdige oplossing

Geometrische harmonie. Een interieur creëren met een geometrisch patroon – een universele oplossing. Strepen, hoeken en cirkels verlevendigen monotone oppervlakken, verenigen onopvallend zelfs contrasterende tinten, verbergen gebreken en combineren harmonieus met verschillende texturen en motieven.

Afgebeeld: What A Hoot Rush 70532 van Harlequin.

Wat u kunt doen

Voeg impuls toe. Dynamische huis- en kamerinrichting kan worden gecreëerd met zigzag, variaties op het veelhoekenthema. Ups en downs, hoeken en hoeken geven een gevoel van beweging aan een statisch interieur. Gebruik patronen op verschillende schalen om het effect te versterken.

Verlevendig saaie vormen. Blaas een oude bank nieuw leven in door hem te bekleden met een eenvoudig en stijlvol ruitpatroon. Scherpe hoeken en scherpe bochten in het patroon kunnen een hele kamer transformeren.

Verberg de gebreken. Door de richting of de kleur van de strepen te veranderen, kunnen bouwkundige of architectonische gebreken in de kamer worden verborgen: een ongelijk of afgeschuind plafond, een brede balk en dergelijke.

Behang met veelkleurige strepen en zigzaggen geeft dynamiek en ritme aan interieurs.

  • Behang 1547 van Eco Wallpaper
  • Behang 7378 van BorasTapeter
  • Mr Perswall Wallpaper Stripes
  • Zigzag behang van Sanderson

Behang 1547 van Eco Wallpaper.

Een cirkel tekenen

Meer cirkels meer lucht! Wij associëren cirkels met dauwdruppels, regen, zeepbellen en bellen… Gat in je favoriete kaas. Er zijn veel associaties waarmee gespeeld kan worden. Een binnenmuur ontwerpen met doorvoergaten een interessante oplossing: het scheidt twee kamers en zinspeelt op een transparante eenheid.

De cirkel is de basis. Het is gemakkelijk om te beginnen met een rond design middelpunt: een tapijt, een tafel of een kroonluchter. De edele vorm van de cirkel disciplineert u en geeft u de vrijheid om te ontwerpen met een zachte, stemmige sfeer. Ovalen en cirkels zorgen voor een rustgevend effect, en spiralen kunnen een gevoel van levendigheid toevoegen.

Afgebeeld: Vlinderkleed van de Komkommersfabriek.

Wat te overwegen

Horizontaal of verticaal? De inrichting van woningen en kamers wordt ritmischer door een gestreept decor. Verticale strepen voelen naar boven gericht, waardoor de ruimte visueel wordt verlengd. Horizontale lijnen zijn statischer, ze omhelzen goed op elkaar afgestemd, verbreden ze visueel de omtrek van de kamer. Door zorgvuldig horizontale en verticale strepen in de decoratie te combineren, is het mogelijk de ruimte optisch te vergroten.

Breed of smal? Een ontwerp met geometrische motieven vereist zorgvuldige aandacht voor de breedte en de frequentie van de strepen op de muren, vooral als er foto's komen. Strepen van gemiddelde breedte concurreren om aandacht met het stoffen frame. In dit geval is het dus beter de voorkeur te geven aan zeer brede of uiterst smalle lijnen. Over het algemeen is een smalle verticale strook van discrete kleuren.. Een praktische oplossing die meestal iedereen bevalt ( behalve ontwerpers met een voorliefde voor onverwachte experimenten ).

Geometrische vormen krachtig instrument. En moet daarom voorzichtig behandeld worden. Om ervoor te zorgen dat de kamer niet te druk is en geen gevoel van vermoeidheid achterlaat, moet u dergelijke elementen met zorg gebruiken. Optie – om strepen of cirkels niet het belangrijkste, maar een bijkomend element van het interieur te maken. Zo zou een gestreept armatuur in jaren 60-stijl een zeer opvallend, trendy meubelstuk zijn. Een gestoffeerde fauteuil in de kleur van de strepen kan het idee ondersteunen.

Er zit veel expressie in geometrisch ornament, dus maak het niet dominant, maar kies het als hulpdecor. Behang bijvoorbeeld een kleine ruimte in huis met een ritmische cirkel en herhaal het patroon op de bekleding van de fauteuil.

Geometrische decoraties

Zig-Zag Blauw van Cucumbers 107019006620 fusion kussen van BoConcept Ventotene sprei uit de collectie Ventotene van Cantori
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: