De markt voor kunststof ramen: 5 criteria voor de keuze van de diensten van een handelaar

Het is niet voldoende om een fabrikant van kwaliteitsramen te vinden. Het is evenzeer belangrijk dat het dealerbedrijf waar u deze constructies koopt, ze correct installeert en een uitgebreide garantie biedt.

1. Dienstenpakket

Contract. Dealers verkopen niet alleen kunststof ramen, maar leveren en installeren ook ramen en verlenen in de regel garantieservice. Helaas kunnen de problemen al beginnen met de eerste fase. Daarom ( is het beter om bij grotere constructies vooraf met uw buren of het beheersbedrijf af te spreken of u gebruik maakt van lieren of touwen;.

Vorderingen. Als een leverancier de leveringstermijnen niet naleeft, hebt u het recht boetes te eisen.. dit zal het bedrijf ten minste dwingen haast te maken met de bestelling; vorderingen zijn beter onderbouwd met ramingen die de verliezen als gevolg van vertragingen in de reparatiewerkzaamheden bevestigen.

In houten huizen. Niet alle bedrijven plaatsen ramen in houten huizen, en als ze dat wel doen, trekken ze hun garantie in. In dit geval is het beter om ramen te kopen zonder installatie en gebruik te maken van de diensten van gekwalificeerde bouwers die ten minste de openingen correct zullen voorbereiden.

Op de foto: Ramen voor landhuizen van de Kaleva-fabriek.

2. Installatie

Installatiemethode en -kosten. De installatiekosten zijn bijna altijd inbegrepen in de prijs van de ramen. Maar niet alle bedrijven voeren de installatie uit in overeenstemming met GOST, of doen het alleen tegen extra kosten, en in het basispakket van diensten, ze doen gewoon "zetten" frames met schroeven en schuim. Vergeet niet: de wijze van installatie heeft niet minder invloed op de levensduur van de constructie dan de kwaliteit van de onderdelen en de montage. Daarom is het beter niet te besparen op de kosten van deze werken.

Kant en klare raamopening. Sommige bedrijven installeren ramen op turnkey basis, .. U hoeft zich geen zorgen te maken over de druiplijsten, vensterbanken en vensterbankbekleding, maar de kosten van 1 vierkante meter. De kwaliteit van de dorpel en de raamconstructie neemt met ongeveer 20 % toe. Andere zullen de opening opknappen tegen een extra vergoeding, afhankelijk van de prijslijst, terwijl andere dergelijke werkzaamheden zelfs helemaal niet aannemen. Welke te kiezen? Er is geen definitief antwoord – veel hangt af van het type huis, het stadium van de renovatie, de materialen voor de afwerking van de muren en het vakmanschap. Zo zal het bepleisteren van de hellingen door een bouwploeg meerdere malen minder kosten dan hetzelfde werk door een ramenbedrijf. Maar u kunt de hellingen opknappen met plastic panelen ( ze zijn altijd verkrijgbaar bij raamproducenten ) het bespaart tijd, zorgt ervoor dat deze oppervlakken niet gebarsten zijn en vermindert de kans dat er schimmel op ontstaat.

Jaarlijks onderhoud verhoogt de garantie voor het Kaleva product van 5 naar 10 jaar.

Op de foto: Installatie van kunststof ramen door Kaleva.

3. Garantie

Nadelen van de gesplitste garantie. Als u uw raam bij een dealer koopt, krijgt u waarschijnlijk een zogenaamde aparte garantie. Laten we zeggen 3 jaar voor de structuur en 1 jaar voor het installatiewerk. Ja, de tweede garantieperiode is bijna altijd relatief kort, maar dat is op zich geen probleem.. gebreken van installatiewerkzaamheden worden meestal binnen een jaar duidelijk. Voor veel voorkomende gebreken ( bijvoorbeeld een breuk in de luchtdichtheid ) kan alleen een specialist vaststellen wat de oorzaak is. En natuurlijk vindt de installateur het niet erg om de verantwoordelijkheid af te schuiven op de fabrikant, die op zijn beurt beweert dat het niets te maken heeft met. Als gevolg daarvan moet de klant op zijn kosten dure expertise betalen en vervolgens van de onderneming eisen dat zij haar verplichtingen nakomt of in rechte schadevergoeding eisen. Daarom is de beste optie Om een uitgebreide garantie te krijgen, ook al is de duur ervan relatief kort.Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: