De rol van het decor in een interieur

Het decor stelt de ontwerper in staat accenten te leggen, kleur toe te voegen en unieke, afgewerkte interieurs te creëren die hun eigen persoonlijkheid weerspiegelen. Het decor kan ook worden gebruikt om het karakter van de sfeer te veranderen zonder drastische maatregelen.

Op de foto: Inrichting slaapkamer, ontwerpstudio ArtMonopoly

De decoraties in het werk van een ontwerper

Bij het creëren van een interieur concentreert de ontwerper zich op de belangrijkste momenten voor de klant. Op basis daarvan creëert hij de meest succesvolle ruimtelijke en compositorische oplossing. En als het decor klaar is, zet de ontwerper de accenten. Het zijn deze accenten die de belangrijkste details zijn die de persoonlijkheid van de eigenaars van de woonruimte weerspiegelen.

Afhankelijk van het karakter van de klant kan het decoratieve element de hoofd- of bijzaak zijn. In het eerste geval hebben de decorelementen een specifieke compositorische betekenis. Meestal is dit het hoogtepunt dat de klant wil zien. Het kan een spetterende kleur op de muur zijn of een reeks details die het idee combineren tot een geheel. Als de rol van de decoratie secundair is, creëert de ontwerper aanvankelijk een ruimtelijke oplossing zonder decoratieve elementen. Dit type interieur is moeilijk te veranderen zonder het ontwerp aan te tasten.

Het decor veranderen

Spelen met decors is perfect voor wie zijn leefruimte graag verandert of opnieuw inricht. Voor dit soort spel is de beste oplossing te kiezen voor neutrale meubels en decoratie-elementen. Tegen deze achtergrond springt elk decor in het oog, zodat het interieur elk karakter kan aannemen. Dus, door de foto in de lijst op het paneel te veranderen, kunt u het interieur moderner maken, en door de gordijnen te laten voor wat ze zijn, kunt u de passie voor Scandinavische motieven in het interieur ontdekken.

Natuurlijk zal één enkel beeld de algemene sfeer niet veranderen… Maar als je verder gaat en het textiel verandert, de bekleding van gestoffeerde meubels vervangt, kamerplanten toevoegt, zal de leefruimte onherkenbaar veranderen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: