Een gezin met twee kinderen in een driekamerappartement: hoe de ruimte te plannen?

Voor een gezin met twee kinderen is een driekamerwoning ideaal. Er moet genoeg ruimte zijn voor iedereen. Er zijn echter bepaalde nuances die niet kunnen worden genegeerd bij het plannen van een dergelijke kamer. In deze situatie is de leeftijd en het geslacht van elk kind het belangrijkste referentiepunt voor de zonering van de gehele ruimte.

De indeling van een 3-kamerwoning heeft zijn eigen bijzonderheden. Hier moet men bedenken dat het comfort van de kinderen rechtstreeks afhangt van het comfort van de volwassenen. Met de juiste hoeveelheid ruimte kunt u veel van uw dromen waarmaken Of het nu gaat om een inloopkast, een bibliotheek of een apart kantoorgedeelte.


Lees ook:

  • Een driekamerappartement van een standaard tweekamerappartement: een project van Elena Bogatyryova
  • Een drie-deurs appartement met veel opbergruimte: Een project van Alena Chashkina
  • Een driekamerappartement met een multifunctionele kinderkamer: ontwerp van Iryna Zavertalyuk

Kinderkamer

Kinderen van hetzelfde geslacht, met een leeftijdsverschil van niet meer dan 3-4 jaar, kunnen vreedzaam samen in één kamer leven. Hoe groter het leeftijdsverschil tussen de kinderen, hoe vaker zij zullen botsen wanneer zij een kamer delen. De verste kamer in de flat wordt bij voorkeur gebruikt als kinderkamer. De overige kamers worden bestemd voor de woonkamer en de slaapkamer van de ouders. Als de kinderen in het gezin van verschillend geslacht of / en het leeftijdsverschil tussen hen te groot is, is het beter om elk kind een eigen hoekje te geven.

Ouders slaapkamer

Bij het indelen van een flat hangt veel ook af van de individuele voorkeuren van volwassenen. Als echtgenoten een inloopkast nodig hebben, zou een grotere ruimte beter geschikt zijn voor de slaapkamer, waarin ruimte kan worden georganiseerd voor het opbergen van kleding en spullen.

Afgebeeld: Garderobe Miria laccato bianco / bronzo madras riflettente van Garofoli.

Zelfs als elk kind een apart appartement heeft, mag de kamer voor de ouders niet worden omgezet in een "alternatief" de woonkamer Met een slaapbank, fauteuils en een klaptafel. De indeling van een driekamerwoning moet een goed ingerichte aparte ruimte bevatten waar ouderen kunnen rusten en slapen Volwassenen verdienen het.

  • Orion slaapkamer door Turri
  • Opera slaapkamer 03 van Pregno
  • Chapeltown slaapkamer 02 door James Brookman
  • Edele slaapkamer door Moblesa

Slaapkamer Orion van Turri.

Woonkamer

In de regel bevindt de woonkamer zich het dichtst bij de keuken. Indien nodig kunnen deze twee ruimtes worden gecombineerd tot een gezellige en tegelijkertijd ruime "studio" Voor familiediners of een bijeenkomst met vrienden.

De woonkamer, die een aparte ruimte is, biedt ruimte voor een kleine werkruimte voor volwassenen. Een verscheidenheid aan meubeloplossingen ( modulaire meubels, dual purpose ) kan helpen bij het inrichten van deze ruimte. Boekenkasten kunnen ook goed staan in de woonkamer. Belangrijk is dat iedereen zich aan hetzelfde stijlconcept houdt.

De keuken

Afgebeeld: Porcelanosa keuken G037.

De keuken zal het gebrek aan een aparte woonkamer ( goedmaken, bijvoorbeeld als de slaapkamer van de ouders ) in de woonkamer. Verschillende slaapkamerindelingen kunnen de slaapkamer groter doen lijken. En als er gasten komen, zal een omvormbare eettafel, die indien nodig gemakkelijk kan worden vergroot, van pas komen.

Badkamer

Ongeacht hoe de kinderen en ouders de kamers scheiden, is de beste optie voor een dergelijke flat om twee badkamers te regelen: één in de woonkamer, één in de woonkamer en één in de badkamer de badkamer, andersom doucheruimte.Het zou zeker een einde maken aan het gedoe om het gezin 's morgens klaar te maken voor werk en school.

Op het eerste gezicht lijkt de indeling van een 3 kamer appartement- de zaak is vrij eenvoudig en ongecompliceerd.Er zijn echter subtiliteiten waarmee rekening moet worden gehouden voor een comfortabel verblijf voor alle gezinsleden.

Interessante platte ontwerpen

interieur van het NaKrutoY design studio project Interieur van een project van een ontwerper Interieur van de flat uit een project van GraDiz studio
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: