Een kind in de keuken

Hoe houd je kinderen veilig en bezig in de keuken?? De ruimte moet goed zijn ingericht en voorzien van planken en u moet uw kind aanmoedigen om mee te helpen.

Veiligheid van kinderen in de keuken

Vloeren. Kies de meest slijtvaste en veerkrachtige vloerbedekking. Je moet vaker schoonmaken dan normaal – de keuken is een rommelige plek voor kinderen, met morsen en rommel.

De vloer mag niet glad zijn De beste keuze is linoleum met structuur, laminaat of porcellanato. «Gezellig." Matten in de keuken zijn niet nodig: ze zullen moeilijk te onderhouden zijn, zelfs als het kind groot is.

Meubilair. Geef de voorkeur aan modellen met afgeronde hoeken. Ook moeten kasten ten minste een paar afsluitbare laden hebben waarin u dingen opbergt die een risico kunnen vormen voor een kind. Monteer de deuren met stop: om de deur te openen moet u de veiligheidspal licht indrukken.

In een huis waar een jong kind is, zorg ervoor dat de eethoek goed verzorgd is. Een tafelkleed is ongepast! Een kind kan een tafelkleed vastpakken en het eruit trekken – en wat op tafel ligt komt op de vloer terecht.De eettafel moet zo worden gekozen dat wanneer u bezig bent met het bereiden van eten en hem niet gebruikt waarvoor hij bedoeld is, hij een handige "werkplek" kan zijn voor uw kind. Het moet gemakkelijk te tekenen zijn, te modelleren met plasticine, enz.. En daarvoor moet de tafel stabiel zijn en een gemakkelijk te reinigen oppervlak hebben.

In een huis met een jong kind, zorg ervoor dat de eethoek een goede plek is om te beginnen. Een tafelkleed is niet geschikt! Een kind kan aan de rand van het tafelkleed trekken en dan komt alles op de tafel op de grond terecht.kies een eettafel zo dat wanneer u kookt en deze niet voor het beoogde doel gebruikt, deze een handige "werkruimte" voor uw kind kan zijn. Het moet handig zijn voor schilderen, boetseerklei, enz.. En dit vereist een stabiel, gemakkelijk te reinigen tafeloppervlak.

Verberg

Huishoudelijke apparaten. Voor de veiligheid van je kind is het beter om af en toe meer geld uit te geven aan 'slimme' dingen Gebruik liever een bestek en speciaal servies dan met een zinkend hart elke beweging van haar in de gaten te houden ( wat als ze zich brandt?? ). Veel vaatwassers en magnetrons hebben nu een "kinderslot", het inschakelen van het apparaat blokkeren bij afwezigheid van volwassenen. Wanneer u op een inductiekookplaat kookt, warmt alleen het kookgerei op. Op zoek naar een kookplaat met verzonken knoppen.. Degenen die moeten worden ingedrukt voordat u kunt draaien en de temperatuur van de kookplaat kunt instellen.

Kinderen spelen graag op de vloer. Als u kiest voor een tegel- of porcellanato vloer, moet u vloerverwarming met een vloerverwarmingssysteem overwegen.

Actieprogramma

Wat te doen? Houd de kinderen bezig in de keuken en help u op alle mogelijke manieren. Maar voordat je ze binnenhaalt, moet je voorbereid zijn:

Als de deur of lade stopt, kan uw kind geen vinger afknellen.

 • Controleer de hele keuken op de veiligheid van uw kind. Haal de potten en pannen en rekken zo hoog mogelijk weg en zet ze in de onderste kasten zodat ze ermee kunnen spelen.;

Verberg alle stopcontacten!

 • Extra maat Teak/glans antraciet van MK
 • Brug van Armani/Dada
 • Model Sintesi van de fabriek Snaidero
 • Acciaio model van fabriek Valcucine, ontwerp Mendini Alessandro

Extra maat Teak/glans antraciet van MK.

Ikzelf! Koop voor je kind een speciale kinderstoel. Als ze er eenmaal op geklommen zijn, kunnen ze bij het aanrecht en vanaf ongeveer drie jaar kunnen ze afwassen ( als ze dat willen ). Dit is een handig voorwerp om op een tussenverdieping of de bovenste plank van hoge kasten te klimmen.

Afgebeeld: Illustratie door Valcucine.

 • Laat alleen achter wat je nodig hebt in de keuken Een minimum aan meubels en bezittingen. Dit maakt het gemakkelijker om de rommel op te ruimen die de kinderen tijdens het spelen achterlaten;
 • Een kind moet zijn eigen hoekje hebben of tenminste een vaste plaats in de keuken… Daar kan hij met de lepels spelen of op een appel knabbelen terwijl jij hem in de gaten houdt.

Leren koken

Van jongs af aan. Probeer uw kind op alle mogelijke manieren aan te moedigen om te koken. Dus zorg voor de volgende dingen:

 • Voor de kleine is er speciaal kinderkeukengerei ( deegroller, spatel ).

Als je genoeg keukenruimte hebt, kun je je eigen eethoek creëren… Voor theekransjes met poppen of vriendinnen.

Uw kind moet zo weinig mogelijk apparaten gebruiken bij het koken. U kunt bijvoorbeeld eieren en melk in een omelet kloppen zonder mixer De mechanische garde is nog leuker om te bedienen;

Afgebeeld: MC03 van Alessi, ontworpen door Crasset Matali, Herme Pierre.

 • Je kunt een kookboek kopen om de eerste 'volwassenen' vast te leggen De ( hoe leer je koken om ouders te verbazen ) kinderkookboeken;
 • Als uw kind groot genoeg is, zorg er dan voor dat hij of zij begrijpt hoe de apparaten gebruikt moeten worden.. Dan vertelt ze je wat je moet doen, hoe te gebruiken ( met een spraakpaneel, een interactief display, pictogrammen picogrammen ).
 • Als je ervoor zorgt dat je kind vooraf plezier heeft in de keuken en het veilig houdt, duurt het niet lang voordat het een echte hulp wordt. Als hij 3 of 4 jaar oud is, kan hij afwassen en als hij 5 of 6 is, helpt hij je met de vulling van je appeltaart… En over een paar jaar zal het u verblijden met zijn zelfvoorziening en een paar kenmerkende recepten.

  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: