Een kleine woonkamer: 4 verschillende indelingen en goed zichtbare collages

Een kleine woonkamer maakt altijd deel uit van een kleine flat, en deelt een aantal belangrijke functies met de rest van de woonruimte. Vaak ook gebruikt als slaapkamer of gecombineerd met een keuken. Dergelijke opties zijn een apart artikel waard, maar beschouw hier de organisatie van een kleine ruimte voor gezinsrecreatie en gasten.

Verlanglijstje

Het theater begint met een hanger, dus de reparatie begint met een papier, waarop al uw wensen betreffende het toekomstige interieur staan geschreven. Denk aan het ontwerp van een kleine woonkamer, onthoud en beschrijf alles wat je in deze kamer wilt zien, denk aan de gewoonten van het huishouden. Misschien leest iemand 's avonds boeken op een stoel, of droomt daar in ieder geval van. Je moet dus juist deze stoel voorzien, en daarbij een staande lamp of sconce.


Lees ook:

 • Woonkamer in een klein appartement met twee slaapkamers
 • Als uw woonkamer klein is: 12 decoratie-ideeën
 • Hoe passen in 13 vierkanten Slaapkamer, woonkamer, studeerruimte en Parijs

Extra functies

Het is de moeite waard om meteen te beslissen over de functionaliteit van de kamer. Dit kan de enige kamer zijn waar je kunt passen kast. Dan moet je er ruimte voor maken. Steeds vaker kiezen eigenaars van kleine appartementen voor een kledingkast, en tevergeefs: hij is niet altijd geschikt, in tegenstelling tot zijn gebruikelijke scharnierende "tegenhanger", Wat er veel netter uitziet omdat er geen geleidingsmechanisme is…

 • MIASSMOBILI garderobe Dzhokonda 21
 • kast 18606-5 door Angelo Cappellini
 • De premium garderobe DG244VT / DG644VT van CAVIO
 • De Tosca garderobesuite van Turri

De Gioconda 21 kleerkast van MIASSMOBILI.

Het kan ook worden gemaakt gespiegeld of in de toon van de muren, die visueel zal verhogen het interieur van de kleine woonkamer. Kleerkasten kunnen "inlijsten TV hoek, bank, raam of langs een muur geplaatst. Dit hangt af van de vorm, de grootte van de kamer en de positie van de deuropening.

Als u af en toe achter uw laptop moet zitten, en in het algemeen als werkruimte gewoon nodig is, is het beter om het hier in de woonkamer te regelen. In de slaapkamer is er niets dat afleidt van uw slaapplaats. Een kleine werkruimte of een knutselhoek kan worden georganiseerd in een kast, het belangrijkste is om Zorg voor voldoende stopcontacten en doorvoeren voor wandverlichting. Dit gebied kan tijdig worden verborgen door deuren of gordijnen om creatieve rommel te verbergen.

Indeling

Zodra u hebt besloten over de niet-triviale, maar noodzakelijke functies die een kleine woonkamer moet vervullen, kunt u overgaan tot de basis-.. Dit is een familie entertainment en ontvangstruimte. Zelfs als de opstelling van het meubilair logisch is en geen opties lijkt te laten, wees dan niet lui om een indeling met exacte afmetingen te tekenen. Zo kunt u niet alleen tot op de centimeter nauwkeurig de afmetingen van het aan te schaffen meubilair bepalen, maar ook verborgen indelingen onderscheiden die zeer succesvol kunnen blijken.

De beste optie zou zijn om de eettafel te plaatsen voor speciale gelegenheden. Als dat niet mogelijk is, kunt u een transformatietafel gebruiken die van een salontafel in een grote eettafel verandert. U kunt klapstoelen kopen en ze in een kast of een kast opbergen op een vooraf bepaalde plaats. Stapelbare krukken zijn ook geschikt.

In plaats van een lompe hoekkast bank Zet liever een kleine tegenhanger en een paar lichtgewicht mobiele fauteuils. Het biedt plaats aan meer mensen en maakt het makkelijker voor hen om met elkaar te praten.

Als er gasten blijven slapen, kies dan voor een uittrekbare bank. Het belangrijkste is de grootte van het uitgevouwen model. Vanwege het brede scala aan ligmechanismen kunt u het beste kiezen voor modellen die niet achterover kunnen leunen een van de gemeenschappelijke fouten.

Meubilair, kleur en licht

Kleuren het is beter om lichtgekleurde meubels zonder uitgesproken patroon of textuur te kiezen. In een kleine woonkamer moet het er eenvoudig en natuurlijk uitzien. Dit geldt ook voor de muren. Werken met donker of fel behang en grote prints moet u overlaten aan een professional, en veelzijdiger opties, zoals behang met een horizontale streep en decoratieve spiegels, kunt u beter zelf doen Ze kunnen een kleine woonkamer vergroten.

Kies voor de tv-ruimte voor hangende consoles en planken Zo kun je belangrijke ruimte besparen. Als u vitrinekasten nodig hebt om boeken of servies in op te bergen, zullen glazen versies geweldig staan.

wandlampen in plaats van staande lampen, ze besparen vloerruimte.

Afgebeeld: Armatuur Sirio / A2L van Euroluce Lampadari.

Denk goed na verlichting. Heb een paar scenario's Helder, neutraal en ingetogen. Hang een kroonluchter boven je bankgroep. Zelfs een kleine ruimte heeft het nodig als finishing touch.

Decor

In een kleine woonkamer kun je gemakkelijk te ver gaan met de inrichting… Koop je accessoires nadat je klaar bent met renoveren, en voeg ze spaarzaam toe. Verschillende fotolijstjes, een paar levende planten en een vrolijk tapijt met kussens wat je nodig hebt. Gebruik geen zware gordijnen; die verbergen het vloeroppervlak. Het ontwerp van kleine woonkamers zal goed Oostenrijkse, Romeinse, evenals de meest voorkomende gordijnen genaaid van lichte stof aan te vullen.

 • Sailon T4386 sierkussen van Tonin casa.
 • Natuzzi A66600W / A666T0W sierkussens.
 • Tonin casa Sailon T4390 sierkussen.
 • Het Labyrint_L medium kussen van Cucumbers.

Bekijk onze andere woonkamer ontwerpen

Interieur van de woonkamer uit een project gerealiseerd door de ontwerper Woonkamerinterieur van een project van de architecten DIA Woonkamerinterieur van een project van de ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: