Een nieuwe gebruiker aanmaken in Windows 10

Wanneer meer dan één persoon een Windows 10-pc deelt, kunt u deze configureren voor de modus voor meerdere gebruikers. Met afzonderlijke accounts kunt u individuele instellingen voor uw werkruimte instellen en beveiligde persoonlijke bestanden opslaan. Onze experts vertellen u hoe u een nieuwe gebruiker toevoegt aan uw PC.

Instellingen besturingssysteem

In Windows 10 staat het vakje voor accountbeheer in het nieuwe paneel Instellingen. U kunt daar een lokaal of netwerkprofiel toevoegen. Dit laatste vereist dat de gebruiker een geverifieerde en geldige Microsoft-account heeft.

Open het paneel “Windows-instellingen” met de sneltoets “Win+i”. Voer de sectie in die wordt aangegeven door het vak in de schermafbeelding.

Selecteer het met een gemarkeerde item in het navigatiemenu. Ga naar de rechterkant van het venster en scroll door de instellingen naar het blok “Andere gebruikers” dat in de schermafbeelding is gemarkeerd. Druk op de pijl met het “+” symbool om de setup wizard te starten.

Microsoft account

De rekening is hetzelfde voor alle bedrijfsproducten. De gebruiker die u wilt toevoegen aan uw computer moet zijn ingelogd met Xbox, Office 365, Skype of een ander Microsoft-softwareproduct.

Voer het e-mailadres of mobiele nummer waarmee de gebruiker zich heeft aangemeld voor een van de diensten die in het venster van de wizard worden genoemd in het veld dat door de pijl wordt aangegeven. Klik op Volgende.

Ontvang een melding dat het systeem klaar is en sluit het af met de knop “Gereed”.

Onder het “+” teken zien we de regel met de nieuwe account. Om de computer te gaan gebruiken, hoeft de gebruiker alleen zijn of haar inloggegevens op te geven op het welkomstscherm. Als u een internetverbinding hebt, zal Windows controleren met de servers van Microsoft en automatisch de instellingen van uw bureaubladomgeving downloaden.

Lokale gebruiker

U hoeft niet verbonden te zijn met het netwerk om een lokale gebruiker toe te voegen. Herhaal de bovenstaande stappen en keer terug naar Windows Instellingen.

Start de accountwizard en klik op de met een kader gemarkeerde hyperlink.

Vul de groen gemarkeerde velden in. Gebruikersnaam voor nieuwe gebruiker en wachtwoord instellen. In het door de pijl aangegeven gebied zullen wij drie controlevragen selecteren. U heeft het nodig om in te loggen als u uw wachtwoord bent vergeten. Klik op “Volgende”.

In het kader zien we de regel met de nieuwe lokale rekening.

Account panel

In Windows 10 heeft Microsoft de mogelijkheid om gebruikers toe te voegen uit het klassieke Configuratiescherm verwijderd. Het blijft alleen in het geavanceerde menu, dat er niet rechtstreeks toegankelijk is.

Open het dialoogvenster Uitvoeren met de toetscombinatie Win+R. Typ “control userpasswords2” in het tekstvak en druk op “OK”.

In het paneel dat verschijnt, klikt u op “Toevoegen” onder de lijst van actieve accounts.

Als eerste stap zal het systeem vragen om de Microsoft account te gebruiken. Het e-mailadres dat voor het inloggen wordt gebruikt, moet worden ingevoerd in het met een gemarkeerde veld, waarna op de knop “Volgende” moet worden gedrukt. Om een lokale gebruiker aan te maken klikt u op de hyperlink in de schermafbeelding met het cijfer “3”.

Het volgende scherm beschrijft de opties voor de verschillende rekeningtypes. Blijf erop aandringen en kies voor lokale vermelding.

Vul de met een pijl gemarkeerde vakjes in. Voer de inlognaam in en bepaal en bevestig het wachtwoord. Op de laatste regel typt u een hint die u helpt de combinatie van tekens te onthouden waarmee u zich eventueel aanmeldt. Voltooi de actie door op “Volgende” te klikken.

In de laatste stap zien we het aanmaken van de nieuwe rekening, waarbij het type wordt gespecificeerd. Door op “Voltooien” te klikken is de wizard voltooid.

Terug op het startscherm zien we dat er een nieuw item is toegevoegd aan de lijst van PC-gebruikers. Sluit het instellingenvenster door op “OK” te drukken.

Opdrachtregel

Zoals met de meeste PC-beheertaken, kan een nieuwe gebruiker worden toegevoegd via de shell.

Open het menu Start door op Win+X te drukken. Voer de standaard opdrachtprompt uit als beheerder.

Nadat de prompt verschijnt typt u “net user User_login User_password /add”. Voer in plaats van “User_name” de login van de toekomstige gebruiker in en vervang User_password door het wachtwoord waarmee de gebruiker zal inloggen. Een voorbeeldcommando wordt getoond in de volgende schermafbeelding. De lijn met de pijl bevestigt het succes.

Groepsbeleid

Bezitters van een professionele editie van Windows 10 kunnen naast de bovenstaande methoden ook Group Policy Editor gebruiken.

Roep het dialoogvenster “Uitvoeren” op en voer de tekst “lusrmgr” in.msc”. Druk op OK of Enter op het fysieke toetsenbord van de PC.

Het venster van de beheerconsole bestaat uit drie delen. Selecteer de map “Gebruikers” aan de linkerkant. Zodra de lijst van rekeningen wordt weergegeven in het centrale gedeelte, klikt u op het gedeelte “Meer acties” aan de rechterkant. Selecteer de optie met het drievoudige teken in de schermafbeelding uit de keuzelijst.

Vul de in het dialoogvenster gemarkeerde velden in met het groene vinkje. Hier worden de login van de toekomstige gebruiker, zijn naam en zijn beschrijving ingevoerd. Daaronder geven we het wachtwoord op en bevestigen het. De pijl wijst naar het blok met beveiligingsopties. Standaard staat het vinkje bij het vakje dat vereist dat het wachtwoord bij de eerste aanmelding wordt gewijzigd. Als dit niet nodig is, verplaats dan het selectievakje naar de volgende positie die de gebruiker verbiedt de door de beheerder gespecificeerde codecombinatie te wijzigen. Na het definiëren van de beveiligingsparameters voltooit u het werk door te klikken op de knop “Create”, gemarkeerd met een streepje.

Een nieuwe vermelding verschijnt in het centrale consoleveld in de lijst van rekeningen.

Aan het eind

De stap voor stap instructies in dit artikel van onze experts beschrijven verschillende methoden om een nieuwe gebruiker toe te voegen aan Windows 10. Kies degene waar u zich het prettigst bij voelt en stel uw computer zo in dat hij gemakkelijk samenwerkt.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: