Een trap ontwerpen: berekeningsprocedure

Hoe hoog of lang de trappen ook zijn, ze moeten zorgvuldig worden berekend, wat betekent dat ze niet comfortabel zijn om te beklimmen. Overweeg de basisprincipes van de berekening van de parameters van de trap.

De lengte van de opening. Een opening in de vloer van de bovenverdieping moet beginnen boven een trede waarop het langste lid van het gezin zijn of haar hoofd tegen het plafond zou laten rusten. De opening is gewoonlijk niet veel korter dan de gording.

Afgebeeld: Trap 01 van de Santo Passaia fabriek.

Hoe de lengte van de trap berekenen? Met andere woorden.. Hoe bereken je de lengte van de gordingen?? Daar is ook een vuistregel voor. Het aantal treden vermenigvuldigd met hun diepte. Maar vergeet niet: er is รฉรฉn trede minder dan het loopvlak, want de laatste trede rust op de vloer van de bovenzaal en niet op het loopvlak.

De som van de berekende diepte van het loopvlak en het loopvlak moet 445 mm bedragen. Een trap met 179 mm trede zal dus 266 mm trede hebben. En een trap met een stootbord van 147 mm 298 mm. De tweede trap is meer hol…. handiger om te tillen. De eerste trap heeft echter een looplengte van 3458 mm met 13 treden en de tweede trap heeft 4768 mm bij 16. Dus, de tweede trap zal grote benedenverdieping. De berekening kan dus worden gemanoeuvreerd tot een redelijk compromis…

De trap moet de algemene stijl van het interieur ondersteunen en de nieuwe facetten ervan aanvullen en onthullen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: