Elena Ostapova over trends in slaapkamerontwerp

Verandert de rol van de slaapkamer in het moderne interieur? Welke trends zijn er in het moderne slaapkamerontwerp?? Bestaat er een universeel recept waarmee je een perfect slaapkamerinterieur kunt creëren?? Ontwerper Elena Ostapova.

Over de rol van de slaapkamer. De rol van de slaapkamer in het hedendaagse interieur is dezelfde als altijd. Want de mens heeft een biologische behoefte aan rust, slaap en stilte… Wat het ontwerp betreft, zijn er veel veranderingen. Moderne slaapkamers hebben bijvoorbeeld glas-in-loodramen, zodat u het uitzicht vanuit het raam kunt bewonderen terwijl u in bed ligt. Gebruik een groot aantal functies "smart home": automatisch openen en sluiten van de gordijnen voor de ramen, regeling van het microklimaat van de kamer, in- en uitschakelen van de verlichting, programmeerbare wekkerfunctie. En dit zijn slechts enkele van de kenmerken om een sfeer van totale ontspanning te creëren. Eén element blijft echter ongewijzigd in het interieur van de slaapkamer – is een bed! In feite is het hele interieur rond het bed gebouwd.

Over trends in slaapkamerontwerp. Textiel is in de mode. Decoreren van meubelfronten in velours het is een trend. Kastjes, nachtkastjes en zelfs schuifdeuren zijn zacht geworden. Velours wordt gebruikt bij de afwerking van gevels. Het voelt aangenaam aan en is een uitstekende geluidsisolator. Hoge en brede bedhoofden van textiel zijn actueel. Zelfs de wandpanelen zijn textiel geworden. Kleuren en materialen zijn zeer divers en kunnen in 2 categorieën worden verdeeld: natuurlijke tinten ( deze omvatten pastelkleuren en zeer intense tinten in donkere, bijna zwarte tinten ( donkergroen, donkerpaars ) gecombineerd met zilver en goud. De Retro chic stijl is nog steeds sterk, net als de Twintigste Conventionele ( Hedendaagse ) en Art Deco. Planningsbesluiten hebben ook hun eigen speciale kenmerken. Maak de slaapkamer met persoonlijke toegang tot de badkamer en kleedkamer een teken van opperste professionaliteit.

Over klanten. In de regel is de keuze van de ontwerper klant, dit is een tweerichtingsproces. Een potentiële klant bekijkt je portfolio, dan is er een eerste ontmoeting waarbij de twee partijen en de ontwerper en de klant beslissen of ze gaan samenwerken. De visie van mijn klanten op het toekomstige interieur is dus precies dezelfde als de mijne. Gezelligheid, comfort, functionaliteit.. dit zijn de slaapkamer criteria van mijn klanten. Ik stel alle details voor en ontwerp ze, zij keuren het goed of niet. Soms kan ik iets aanbieden waar de klant nooit aan gedacht heeft, maar als hij het ziet, neemt hij het graag aan.

De ideale slaapkamer. Naar mijn mening moet een slaapkamer comfortabel zijn voor zijn eigenaars. het interieur kan zowel ontspannend als verkwikkend, stimulerend of opwindend zijn. Maar de ergonomie en de indeling hebben hun eigen bijzonderheden. Voor mij is de ideale slaapkamerindeling.. is de organisatie van de uitgangen naar de badkamer en de garderobe rechtstreeks vanuit de slaapkamer. Ook al is het een kleine kleedkamer, hij is verbonden met de slaapkamer! Dit is erg handig en bespaart de bewoners veel tijd. Er valt niet veel te zeggen over de badkamer. Wakker worden heeft de waterwerken gedaan- kwam fris en netjes aan het ontbijt. Hetzelfde in een andere volgorde 's avonds voor het slapen gaan.

Het universele slaapkamerinterieur. Besteed meer aandacht aan de ergonomie dan aan de schoonheid van de kamer. Besteed bijzondere aandacht aan de keuze van het bed en de ligging ervan. Zo wordt de grootte van het bed in de eerste plaats bepaald door de grootte van de persoon die erin ligt, maar er moet ook rekening worden gehouden met de mogelijkheid om op het bed te zitten; dit kan soms worden bereikt door een rugleuning in het hoofdeinde aan te brengen. Nu kunt u een matras, een lattenbodem, een hoofdbord en een orthopedische bodem apart krijgen. Je kunt je eigen slaapruimte ontwerpen, zoals een bouwpakket! De breedte van het bed en zijn steunen moeten u de mogelijkheid bieden om direct naast het bed schoon te maken. Plaats het hoofdbord niet in krappe ruimtes ( onder planken, achter kledingkasten ) en plaats geen twee hoofdborden naast elkaar. Vervolgens, als het bed eenmaal is gekozen, beslist u over het kleurenschema voor de kamer en de verlichting Dit zijn de belangrijkste punten van slaapkamerinrichting. Overlaad de kamer niet met meubels en decoraties! Denk eraan, dit is waar je rust en herstelt. Persoonlijk zou ik een televisie in de slaapkamer afraden, maar de beslissing is altijd aan u.

Ik heb de laatste 2 jaar HoReCa interieurs ontworpen. Mijn project voor de Flying Café Club won de eerste prijs op de Premio Le 5 Stagioni 2015 internationale wedstrijd voor innovatieve restaurantruimtes, in Milaan, tussen 184 professionele projecten uit de hele wereld. Ik ben erg blij dat de Milanese vakjury mijn project heeft gewaardeerd.

De meest excentrieke wooninterieurs. Op het moment van aankoop was de flat een enkele kamer, een combinatie van hal-woonkamer-keuken-entertainment-ruimte, de ramen waren dichtgetimmerd met gipsplaten, het plafond was rood glanzend, op één muur is een muurschildering – een reproductie van Karl Bryullov's schilderij "De laatste dag van Pompeii", in de hoek op een sokkel draaikolk, versierd met mozaïeken. Ik moest de ruimte comfortabel maken om in te wonen, met behoud van de indeling, fresco's en een mini-zwembadkom. Je ziet niet elke dag zulke gedurfde projecten! Ik besloot het interieur het principe van een modern kunstmuseum te laten volgen, waarbij de muren, de vloer en het plafond een neutrale achtergrond vormen voor de verschillende kunstwerken.

Tegenwoordig worden veel huizen gebouwd in complexe geometrische vormen. Ik had plezier in het ontwerpen van het interieur van een flat in een roundhouse. Ik heb de hele ruimte verdeeld in een privégedeelte en een openbaar gedeelte. Slaapkamer, badkamer en sanitair zijn geplaatst in de privékamer. De openbare ruimte is een open ruimte die de hal, keuken-eetkamer en woonkamer combineert. Het scheiden van de inloopkast en voorraadkast van de gemeenschappelijke ruimte is een grote uitdaging geworden. Ik heb een ingewikkeld kamerscherm bedacht dat eindigt in een kolom in de woonkamer. De zuil als kunstobject.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: