Gestoffeerde meubelen voor kinderen: stijlen en ontwerpen

Gestoffeerde meubelen voor kinderen verschillen soms alleen in grootte of kleur van meubelen voor volwassenen. De constructie en de stijl van banken en fauteuils worden gekozen in overeenstemming met de veiligheid van het kind en de veiligheid van het meubilair in de flat.

Stijlen van gestoffeerde kindermeubels

Rijpe stijl. Decorateurs dringen aan op een homogene stijl in de hele flat of het huis. Laten we zeggen als het een klassieker is.. dan de slaapkamer, keuken en kinderkamer. Ze raden zelfs aan om meubels te kopen in dezelfde stijl als de rest van het huis, zelfs voor de kinderkamer.

Volwassenen hebben de neiging om in alle kamers van het huis één stijl van meubilair te gebruiken. Maar de kinderkamer, en vooral de tieners, hebben de neiging om een beetje 'uit het gewone' te zijn, en eenvoudige huisdecoratietechnieken helpen dit mogelijk te maken.

Kinderen imiteren op hun beurt graag volwassenen, dus ze zullen blij zijn als ze een stoel krijgen, "net als papa". Het is niet verwonderlijk dat fabrikanten gestoffeerde meubelen voor jonge kinderen maken in letterlijk alle bekende stijlen. Gestoffeerde kindermeubelen lijken vaak op fauteuils voor volwassenen met capitonsteek op de rugleuning die past bij de meubels in de ouderlijke woonkamer…

Gestoffeerde meubelen voor kinderen lijken vaak op die van volwassenen. Dit is vooral duidelijk bij de modellen in klassieke stijl.

Stoffen voor kinderen. Op de bank en poefs in de kinderkamer is het beter om afneembare hoezen te naaien, bijvoorbeeld van ribfluweel. Als het meubilair geschilderd is, moet het beddengoed en de omringende decoratie ( gordijnen, kussens, tapijten ) zacht en comfortabel zijn; kies voor effen stoffen. Omgekeerd, als de meubels effen geverfd zijn, kan de stof in de kinderkamer fantasievol zijn, met patronen.

Stoffen voor kinderen. De bank en de poefs in de babykamer zijn bij voorkeur voorzien van afneembare hoezen, bijvoorbeeld in ribfluweel. Als het meubilair geverfd is, moet het beddengoed en het omringende decor ( gordijnen, kussens, tapijten ) zacht zijn&nbsp- kies voor effen textiel. Omgekeerd kunnen de kindermeubels, als ze vlot gedecoreerd zijn, ook fancy zijn, met patronen.

Verberg

Er zijn enkele modellen in strakke Scandinavische stijl en er zijn zelfs moderne miniatuurfauteuils van gerenommeerde fabrikanten; Gaetano Pesce, bijvoorbeeld ).

Kinderstijlen. Er is een hele categorie ouders die als kind niet speelde… De bijen/beren/vlinderbanken zijn speciaal voor hen – in wat gewoonlijk een "kinderstijl" wordt genoemd. Psychologen en decorateurs veroordelen unaniem de pretentieuze en kinderachtige kleuren van gestoffeerde meubelen. Maar als ze nog in productie zijn, betekent het dat iemand ze nodig heeft?

De "vrolijke bekleding" is een van de kenmerken van een kinderbank.

Kinderen gestoffeerde meubels ontwerpen

Speciaal voor het kind. Veel modellen van gestoffeerd kindermeubilair imiteren in hun vorm de modellen voor volwassenen. Maar er zijn ook artikelen die speciaal voor de kleintjes zijn ontworpen. Jouw keuze:

 • Op de foto: Pegaso model van Saba Italia
 • Op de foto: model Tipi van Adelta fabriek, ontwerp van Aarnio Eero
 • Op de foto: model Pony van fabriek Adelta, ontwerp Aarnio Eero
 • Op de foto: Cavallino van Pellegatta

Afgebeeld: Pegaso van Saba Italia.

 • schommelstoelen en kinderspeelgoed. Paarden, honden, vogels en beren kunnen op zachte banken zitten, liggen en springen;
 • poefs en poefs voor kinderen. In tegenstelling tot voetenbankjes en gecapitonneerde banken voor volwassenen, zijn kindermodellen gemaakt om mee te spelen;
 • Op de foto: Mobiele zitzakken van Team 7, ontworpen door Auer Karl
 • Op de foto: Slang van BBB emmebonacina, ontworpen door Blu Bau Design & Architecture
 • Foto: MATITA door CIA International
 • Op de foto: Bovist van Vitra, ontworpen door Jongerius Hella

Op de foto: model Mobiele zitzakken van de fabriek Team 7, ontwerp Auer Karl.

 • converteerbare kinderbanken. Je vindt ze als onderdeel van een tienerset: de gestoffeerde meubels hebben precies de juiste maat voor de rest van het meubilair. Bijvoorbeeld, de bank wordt geïnstalleerd in de nis, gereserveerd voor het onder de loft bed of tussen de kasten.
 • Op de foto: Letti doppi 8 van Di Liddo & Perego
 • Op de foto: model Comp.17 van Julia Arredamenti
 • Foto: model Comp.30 van Julia Arredamenti
 • Afgebeeld: Model Comp.31 van Julia Arredamenti

Op de foto: Letti doppi 8 van Di Liddo& Perego.

Gestoffeerde meubels in de hele flat

Advies voor volwassenen. Kinderen lopen voortdurend door het huis, kijken in de ene kamer tv met hun ouders en spelen in de andere kamer Ze willen niet in hun cel zitten. En volwassenen zijn niet altijd in staat om hun bewegingen te controleren. Daarom moeten veilige en praktische gestoffeerde meubels niet alleen in de kinderkamer, maar ook in alle andere kamers worden geplaatst.

 • In de woonkamer passen banken die aan alle kanten gewikkeld zijn Geen ( geen vaste voorwerpen of kneuzingen ). Zeg nee tegen de gemakkelijke stoelen Fauteuils die kunnen kantelen als je op de rand van de stoel probeert te klimmen.

De ideale "volwassen" bank voor een flat met een kind is een bank waar men zich niet aan kan stoten en verwonden.

 • Slaapbanken met beweging dicht bij het bedoppervlak zijn niet ideaal De stoelen ( bijvoorbeeld de Amerikaanse clamshells ). Zoek naar niet-opvouwbare modellen of modellen die niets hebben om te breken bij het "trampolinespringen" – met dolfijn mechanismen en een accordeon.

Wat eruit ziet als een gewone bank kan worden gemaakt in een stapelbed voor twee kinderen.

 • Op de foto: model George van Milano Bedding, ontwerp van Colautti Gino
 • Op de foto: model George van Milano Bedding, ontwerp Colautti Gino
 • Op de foto: George van Milano Bedding, ontwerp Colautti Gino
 • Op de foto: George van Milano Bedding, ontworpen door Colautti Gino

Op de foto: George van Milano Bedding, ontwerp van Colautti Gino.

 • Koop een bank met U-schuimvulling zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van de zitveren.
 • De bekleding is bij voorkeur gemaakt van synthetische of met teflon gecoate stoffen. Natuurlijke materialen: linnen, katoen en wol onpraktisch. Ze krimpen na het wassen in de machine, en zijn moeilijk te verwijderen sporen van plasticine, stift en gouache.


Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Olivier

  Welke stijlen en ontwerpen zijn beschikbaar bij gestoffeerde meubelen voor kinderen?

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: