Gezichtsmassage – waarom gebruiken, geheime technieken en deskundig advies

Volgens deskundigen kan gezichtsmassage, indien regelmatig uitgevoerd of om een kuur te ondergaan, het uiterlijk, de verjonging en de gezondheid van het weefsel aanzienlijk verbeteren. Deze fysieke behandelingen worden gebruikt ter vervanging of aanvulling van uitwendige cosmetische behandelingen. Een cursus gezichtsmassage kan de noodzaak van minimaal invasieve cosmetologische procedures wegnemen. Verslaggevers van de online editie hebben besloten om de voordelen van massage uit te zoeken, wat zijn indicaties en contra-indicaties, uitvoeringstechnieken, waar het beter is om de procedure uit te voeren – thuis of in de salon. De antwoorden op al deze vragen en op vele andere vindt u in dit artikel.

Wat is het voordeel van gezichtsmassage

Wat zijn de voordelen van gezichtsmassage

Massage van om het even welk deel van het lichaam is een klassieke procedure die, indien er geen contra-indicaties zijn, veel voordelen kan opleveren. Zachte fysieke effecten op de huid, spieren, ligamenten, vaartuigen kunnen niet alleen de conditie en functie van weefsels optimaliseren, maar ook de algemene gezondheid, stemming sterk verbeteren, zal helpen hoofdpijn elimineren. En ook ongemak en oogvermoeidheid elimineren.

De voordelen van gezichtsmassage, Als het regelmatig gebeurt:

 1. Normalisatie van de bloed- en lymfecirculatie.

 2. Stabilisatie van metabolische processen.

 3. Verhoging van de zuurstofvoorziening van de opperhuid.

 4. Effectieve levering van voedingsstoffen in diepe lagen van de dermis.

 5. Stimulering van de regeneratieprocessen van de opperhuid.

 6. Activering van de eigen collageen- en elastineproductie, herstel van de elasticiteit en turgor van de huid.

 7. Verzachting van de opperhuid, het gezichtsoppervlak wordt gladder, fijne rimpels verdwijnen. Diepe rimpels worden minder uitgesproken.

 8. Versterking van de bloedvaten in gezicht, hals en bovenborst.

 9. De waterhuishouding van de gezichtshuid wordt genormaliseerd en de droogte van de opperhuid wordt verminderd.

 10. Vernauwt de poriën en normaliseert de talgklieren, verwijdert acne en puistjes.

 11. Corrigeren van de kleur van het gezicht, verwijderen van grijsachtige en geelachtige pigmentatie. De huid ziet er van binnenuit fris, ontspannen en stralend uit.

 12. Zwellingen verminderen, wallen onder de ogen verwijderen.

 13. Vermindering van huidverslapping.

 14. Vermindering van verhoogde spiertonus.

 15. Vermindering van de hoeveelheid vet in het gezicht.

Een gezichtsmassage is uiteraard bedoeld om esthetische onvolkomenheden van de huid te verhelpen, maar ook om bepaalde fysiologische afwijkingen te corrigeren. Als u een van de genoemde problemen hebt, haast u dan niet om een peeling, botulinetherapie, biorevitalisatie, contourplastiek of andere micro-invasieve cosmetologische procedures uit te voeren. Het is mogelijk een massagekuur te ondergaan en evenveel effect te krijgen zonder in te grijpen in de weefselstructuur.

Regels en technieken voor gezichtsmassage, speciale kenmerken

Regels en technieken voor gezichtsmassage, speciale kenmerken

Welke massagetechniek ook wordt gebruikt, er zijn enkele eenvoudige regels die tijdens de procedure moeten worden gevolgd:

 1. De handen van de masseur en de gezichtshuid van de cliënt moeten schoon zijn. Make-up wordt verwijderd en er kan een lichte, oppervlakkige scrub worden toegepast om de dermis te ontdoen van verhoornde cellen. Het is raadzaam om daarnaast ontsmetting uit te voeren. Professionele masseurs en schoonheidsspecialisten moeten ook korte, goed verzorgde nagels hebben met een hygiënische manicure en geen ringen, kettingen of andere sieraden aan hun handen. Deze laatste voorwaarde voorkomt dat de huid van de cliënt wordt beschadigd.

 2. Het haar moet onder een hoofdband of een speciaal kapje worden gedaan, zodat het niet over het gezicht valt.

 3. De behandeling vindt plaats in een rustige omgeving en wordt uitgevoerd in stilte of met ontspannende en aangename muziek.

 4. De cliënt moet in een comfortabele liggende positie liggen, d.w.z. halfzittend of horizontaal.

 5. Niet praten, lachen of anderszins de gezichtsspieren aanspannen tijdens de behandeling.

 6. Een gezichtsmassage wordt bijna nooit ‘droog’ uitgevoerd. Er worden verschillende “glijmiddelen” gebruikt om de vingers van de masseur soepel en vrij over de huid te laten glijden en om de opperhuid extra voeding te geven. Het kan gaan om essentiële oliën of samenstellingen daarvan, gewone vochtinbrengende crèmes of gespecialiseerde producten voor massage.

gezichtsmassage

Klassieke techniek

Een klassieke massage is een behandeling die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren voor jezelf of voor je moeder of vriendin. Het is een zachte techniek, die geen bijzondere vaardigheden of ervaring vereist. Ze verbetert de functie en het uitzicht van de huid, verstevigt de lederhuid en voorkomt de ontwikkeling van verouderingsprocessen.

De strijkbewegingen worden uitgevoerd met de toppen van de vingers, die zo langs de massagelijnen moeten worden geleid:

 1. Van de kin tot de uiterste punten van de onderkaak.

 2. Van de lip incisie tot het onderste deel van de oorlellen.

 3. Van de vleugels en het middengedeelte van de neus naar de oren en de slapen.

 4. Van de jukbeenderen en de appels van de wangen naar de slapen (cirkelvormige bewegingen).

 5. Vanaf de neusbrug naar boven naar de haargrens en in beide richtingen (doe een T-vorm).

 6. Van de binnenste hoeken van de onderste oogleden tot de slapen.

 7. Vanaf de binnenhoek van de bovenste oogleden, onder de wenkbrauw en naar de slapen toe.

De massage begint met strelingen en wordt gevolgd door meer strelingen die overgaan in een wrijvende actie. De druk van de vingers op de huid moet minimaal zijn en de patiënt mag geen ongemak of pijn voelen.

Nadat alle massagelijnen zijn bewerkt, klopt de masseur de huid ritmisch met de vingertoppen. de hele behandeling duurt ongeveer 15-20 minuten.

Aanvullende gezichtsmassagetechnieken, die thuis of in een salon kunnen worden uitgevoerd

Er zijn ook nog een paar gezichtsmassagetechnieken die niet worden aangeraden om alleen te gebruiken, maar die kunnen worden uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste in de kliniek:

 1. Gezichtsmassage volgens Akhabadze. Antonina Akhabadze is een arts, PhD, die de verbeterde methoden van fysiotherapie heeft uitgevonden. Bij deze techniek worden de huid en de onderhuidse weefsels met de kussentjes van meerdere vingers tegelijk behandeld.

 2. Massage techniek H. Kim. De auteur van de methode is arts en stichter van zijn eigen school. De Kim-techniek omvat een reeks manipulaties en technieken die bijdragen tot een dieper en krachtiger effect op de weefsels. De techniek kan niet alleen worden gebruikt om het gezicht te verjongen, maar ook om stagnaties in het lymfestelsel op te heffen.

 3. Masseer met een kneepje. Hoewel men vaak denkt dat de toepassing van deze techniek pijnlijk of zeer onaangenaam is, hoeft u niet bang te zijn voor een massage door een gekwalificeerde masseur. De intensiteit van het knijpen neemt geleidelijk toe, de patiënt raakt er geleidelijk aan gewend en voelt geen noemenswaardig ongemak. En de effectiviteit van deze techniek is hoger dan die van klassieke massage.

 4. Vacuüm massage. Deze techniek maakt gebruik van speciale apparaten met zuignappen, die zachtjes werken op de huid, spieren en andere gezichtsweefsels.

Er zijn ook andere technieken en methoden van gezichtsmassage, vele daarvan zijn auteur of vernieuwend, andere zijn gericht op het oplossen van specifieke problemen. Om de meest geschikte procedure te kiezen, moet u uw schoonheidsspecialiste of masseur vertellen wat u specifiek treft, van welke gebreken u af wilt.

Hoe vaak moeten gezichtsmassages worden uitgevoerd?.

Hoe vaak je je gezicht moet masseren

Als u geen gezichtsmassage kunt uitvoeren, kunt u de cosmetische procedure elke dag uitvoeren. De optimale tijd voor een massage is ’s avonds, één tot twee uur voor het slapen gaan. De frequentie van dergelijke procedures hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 1. Leeftijd– hoe ouder de persoon, hoe vaker een massage wordt aanbevolen.

 2. Mate van esthetische gebreken. Als de conditie van de huid en andere gezichtsweefsels onbevredigend is, moet de massage vaker dan gewoonlijk worden uitgevoerd. Specialisten bevelen verschillende kuren van therapeutische procedures aan die gedurende één tot twee maanden om de paar dagen worden uitgevoerd.

 3. Tijd van het jaar. De huid heeft in de winter meer steun nodig dan in de warmere maanden. Als u uw gezicht in de zomer een of twee keer per week masseert, geef het dan meer tijd in de winter. Dat wil zeggen, verhoog de frequentie van de therapeutische procedures tot drie of vier keer per week.

 4. Vrije tijd en zinBesteed meer tijd aan dergelijke procedures. Als je het druk hebt en geen tijd hebt voor een frequente gezichtsbehandeling, is het mogelijk om één keer per week op zaterdagavond of zondag een gezichtsmassage te ondergaan.

In het algemeen wordt aanbevolen om 2 tot 3 keer per jaar een cursus gezichtsmassage te volgen of deze zelfstandig uit te voeren om een stevig en uitgesproken effect te krijgen. Een cursus bestaat uit 10-15 massagesessies. Dit zijn natuurlijk benaderende cijfers. Alleen een schoonheidsspecialist of masseur kan, na een consult en een gedetailleerde diagnose van het gezichtsweefsel, precies zeggen hoe vaak een massage moet worden uitgevoerd en hoe lang deze moet duren.

Waar kun je beter een gezichtsbehandeling krijgen – de keuze tussen een gezichtsbehandeling thuis of in een kantoor?

Waar kun je beter je gezicht masseren

Als u een cursus gezichtsmassage wilt volgen, is het handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn van zelf doen of naar een salon gaan.

Zelfmassage thuis heeft deze voordelen:

 1. U geeft geen geld uit voor de diensten van een meester, d.w.z. u bespaart ongeveer 500-2000 roebel voor elke procedure.

 2. U hoeft niet in de rij te staan voor een massage, uw agenda aan te passen of tijd te verspillen met reizen naar de salon.

 3. U kunt overal en altijd een massage krijgen, met zoveel behandelingen en zo vaak als u wilt.

Er zijn ook nadelen aan zelfmassage van het gezicht. Ten eerste kunt u niet zeker zijn van de doeltreffendheid van de procedures, omdat u geen gespecialiseerde opleiding hebt genoten. Maar je kunt het nog steeds proberen. Ten tweede, als de techniek of de veiligheid van de massage niet wordt gevolgd, kunnen er complicaties ontstaan. Als een massage bijvoorbeeld niet volgens de massagelijnen wordt uitgevoerd, kan deze de huid uitrekken en meer rimpels en oppervlakteontstekingen veroorzaken.

Massage in de cabine door de meester heeft, behalve de kosten en de noodzaak om naar de salon te reizen, geen nadelen. De doeltreffendheid van de fysiotherapie zal na de eerste sessie merkbaar zijn. Naarmate de volgende behandelingen worden uitgevoerd, zullen zich sneller positieve veranderingen voordoen, met een piek tegen het einde van de kuur. Als u het geld niet hebt om naar een schoonheidssalon of kliniek te gaan, zoek dan een dierenarts die bereid is thuis te werken – bij u thuis of bij u thuis. Op internet zijn er veel sites, waaronder onafhankelijke forums waar mensen hun ervaringen met een bepaalde masseur delen, beoordelingen en aanbevelingen achterlaten, de foto “voor” en “na” verspreiden, de prijs aangeven en contacten van betrouwbare masseurs geven. Daarom bent u er zeker van dat u een meester vindt die de massagetechniek kent die u nodig hebt, die thuis werkt en waarvan u de kosten voor zijn werk volledig tevreden stelt.

Contra-indicaties voor gezichtsmassage

Contra-indicaties

Vrouwelijke gezichtsmassage wordt meestal voorgeschreven aan vrouwen ouder dan 35-40 jaar:

 1. ) elimineert de symptomen van veroudering van de opperhuid.

 2. Remmen of voorkomen van verdere leeftijdgerelateerde veranderingen.

 3. Algemeen welzijn en verbetering van het uiterlijk.

 4. Ook kan de massage worden uitgevoerd en jongere vrouwen in de leeftijd van 20-25 jaar als ze problemen zoals acne, acne of littekens op het gezicht hebben.

Massage van het gezicht is ongetwijfeld goed voor het lichaam – maar alleen als je geen tegenindicaties hebt. De meeste zijn relatief, en kunnen worden geëlimineerd. In de volgende gevallen is het niet raadzaam de procedure uit te voeren zonder voorafgaand medisch advies:

 1. Binnen 10-14 dagen na een ingreep op het gezichtsweefsel (peeling van verschillende diepten, mechanische resurfacing van de bovenste dermislaag, het inbrengen van Botox, enz..).

 2. Zich onwel voelen, zwakte, koorts en andere tekenen van ziekte of malaise.

 3. Verergering van chronische ziekten.

 4. Oncologische ziekten.

 5. Bloedziekten met stollingsstoornissen.

 6. letsels op de gezichtshuid – wonden, schaafwonden, diepe krassen, kneuzingen, dermatitis, brandwonden.

 7. Aanwezigheid van inflammatoire en infectieuze huidaandoeningen of allergische huiduitslag.

 8. Ernstige acne in het behandelde gebied.

 9. Alles op het gezicht dat mogelijk kwaadaardig is…

 10. Hoge of lage intracraniële druk.

 11. Hernia (of andere degeneratieve aandoeningen) van de halswervelkolom.

 12. De aanwezigheid van vasculaire reticulatie op het huidoppervlak, wat wijst op een verstoring van de toestand van de kleine bloedvaten. Ook bij verhoogde capillaire kwetsbaarheid.

 13. Overgevoeligheid van de procedure.

Dit is een lijst met de belangrijkste contra-indicaties voor gezichtsmassage. Om te weten te komen waarom een massage verboden kan zijn, moet u een arts, een schoonheidsspecialist of een dermatoloog raadplegen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: