Glas in het interieur: een selectie van modieuze ideeën

Glas als materiaal is nooit uit de mode geweest. Alle soorten glaselementen kunnen een waardige decoratie worden, zowel in een klassiek als in een ander interieur, inclusief alle moderne stijlen.

Glas is een van de meest veelzijdige en oude materialen ter wereld. Het vakmanschap van glas gaat vijfduizend jaar terug tot Egypte en Soemerië… Doorschijnende en transparante details maken zelfs een kleine kamer optisch lichter, schoner en helderder. Bovendien verbeteren glaselementen de natuurlijke verlichting van de flat of het huis. Als u de accenten correct plaatst, zult u schitterende resultaten bereiken, het interieur krijgt de gewenste glans en lichtheid! Merk op dat niet alleen kroonluchters, schalen, deuren of scheidingswanden van glas kunnen worden gemaakt – zelfs meubels, vloeren en plafonds.

Verborgen grenzen: subtiele glazen scheidingswanden

Hedendaagse ontwerpers gebruiken steeds vaker glazen scheidingswanden bij het ontwerpen van kleine flats en studio's. Transparante muren zijn geweldig in het uitvoeren van belangrijke taken:

  • Slim ruimtebeheer mogelijk maken. Glazen scheidingswanden zijn ideaal om een ruimte in te delen en tegelijkertijd een harmonieuze compositie te creëren. Als u wilt, kunt u ook panelen met een getinte en verzilverde afwerking gebruiken. Ze zorgen voor privacy en geven een twist aan een interieur.
  • De oppervlakte van de woning visueel vergroten. Het is bekend dat hoe lichter de kamer, hoe groter hij lijkt. Zelfs compacte flats kunnen groter worden gemaakt met effectieve glazen scheidingswanden.
  • Ondanks het gewichtloze uiterlijk vormen glaspanelen een uitstekende barrière tegen ongewenste geuren en geluid.

Glazen deuren: Gemakkelijker dan ooit!

Glazen deuren kunnen niet alleen binnendeuren zijn, maar ook toegangsdeuren. Zelfs deuren van bijkeukens en kleedkamers kunnen van glas zijn. Deze methode zal de flat verlevendigen en vullen met nieuwe kleuren. En de uitstekende facettering zal u verrukken met verbazingwekkende tinten. Een glazen deur kan een echt kunstwerk worden, dankzij heldere gegroefde elementen, luxueuze toepassingen en originele tinten.

Glazen vloeren en plafonds

Glazen vloeren worden meestal gebruikt in openbare gelegenheden ( restaurants, cafés ) maar ze zien er zeer elegant uit in elk ruim huiselijk interieur. De glazen vloer tussen de twee verdiepingen zou ook een glazen plafond zijn. De veelvoudige lagen van aangemaakt glas, drijven, verstrekken onberispelijke sterkte. Een klein eiland bestaande uit verschillende glazen segmenten ziet er bijzonder origineel uit. De vloer kan ook worden versierd met tinten of LED-verlichting.

Andere glazen elementen in het interieur

Glas is ook vaak te vinden in trendy moderne interieurs:

  • tabellen;
  • werkbladen;
  • douchecabines;
  • gootstenen;
  • schappen;
  • balies.

Gemaakt van gehard glas, worden ze vaak geproduceerd met behulp van innovatieve technologieën: zeefdruk, zandstralen en hoogwaardige emailcoating. Er zijn verschillende glazen meubelen op de markt die bestand zijn tegen vingerafdrukken. Sommige fabrikanten produceren zelfs antibacterieel glas, dat geschikt zou zijn voor een kinderdagverblijf.

Glas is veelzijdig, dus wees niet bang om te experimenteren met verschillende glaselementen. Ze passen harmonieus bij natuurlijk hout, kunststeen, zachte tapijten, plastic en metaal.

De eenvoudigste manier om te genieten van de voordelen van glas in een interieur om servies te kopen, bloemenvazen, om deurklinken van dit materiaal te maken… En natuurlijk de nieuwe verlichtingsopties. Vergeet niet dat allerlei soorten doorzichtige en doorschijnende gekleurde kroonluchters bijzonder opvallend zijn.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: