...

Gokkers kregen de kans om te duelleren met kunstmatige intelligentie

Er is onthuld dat de kunstmatige intelligentie OpenAI Five het krachtigste team van spelers in Dota heeft verslagen. De demonstratiewedstrijd vond een week geleden plaats in San Francisco.

De gekozen spelers verloren met 2-0 van een robot. De eerste helft van de wedstrijd duurde ongeveer 40 minuten, waarbij de uitkomst veel sneller werd beslist, en de “mannenploeg” met haar acties de onvermijdelijkheid van de nederlaag alleen maar vertraagde. De tweede helft over 20 minuten heeft eindelijk de winnaar beslist.

Een team van professionals

Binnen een paar dagen kon elke speler zichzelf testen in het spel met de AI. Om te concurreren met OpenAI Five, moest je je registreren voor een Steam account. Volgens voorlopige gegevens werden er twee open wedstrijden gehouden – op 18 en 19 april.

Game AI is een set van vijf systemen met een uniforme spelervaring. Tijdens het spel communiceren de systemen niet met elkaar, maar door de gelijke informatiebron zijn hun tactieken vrijwel identiek.

OpenAI Five – sterk systeem, maar niet perfect. Hij kan in het beginstadium worden verslagen, wanneer het actiepatroon van de tegenstander nog niet bekend is. Een AI-leerfunctie suggereert dat sommige menselijke handelingen die in strijd zijn met de eigen logica het systeem in een verdoving kunnen brengen. Dit is wat je kunt proberen te spelen in de eerste wedstrijden.