Graffiti in het interieur

Als je de wereld wilt veranderen, begin dan bij het interieur….. Als je te vaak hebt behangen en niet weet hoe je je muren moet versieren, raden we je aan graffiti te proberen. Een geverfde muur is een sfeermaker.

Van grotten tot metropolen. Sommige historici beschouwen Paleolithische muren als een vorm van graffiti. De moderne versie dankt haar ontstaan aan een man genaamd Demetrius die zijn bijnaam TAKI en het straatnummer 183 met een balpen op de muur schreef. Het werd gedaan in New York in de late jaren 1960. Later werd graffiti getransformeerd en grafisch verrijkt met nieuwe stijlen en soorten graffiti.

Afgebeeld: De eerste moderne graffiti.

Wat je nodig hebt voor graffiti?

Muur, schets en spuitverf. Alles wat een kunstenaar nodig heeft is de muur, een goed idee gerealiseerd in een schets, en de overdracht van de schets op de muur… Tegenwoordig gebruiken de meeste graffitischrijvers ( graffitischrijvers ) spuitbussen ( verf en kwast in één ).

Dus als je kiest voor graffiti in de woonkamer, kinderkamer, keuken of waar dan ook heb je twee keuzes: naar een professional gaan of het zelf proberen te doen.

Individueel en professioneel

order graffiti in het interieur. Je staat voor de uitdaging om een graffitiartiest te vinden met een goede portfolio. Bij voorkeur al ervaring met interieurs, niet met achtertuinen. Het makkelijkste is om naar een kunststudio te gaan.

Werk in opdracht van een professionele studio zal niet goedkoop zijn, maar u krijgt zeker een individuele benadering en kunt het proces observeren, als u geïnteresseerd bent. Graffiti kost trouwens minder dan een muurschildering van dezelfde grootte.

Graffiti is de snelste vorm van muurschildering. Werken aan een stuk muur van 7 vierkante kilometer. het duurt één tot vijf dagen, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp.

Hoe graffiti maken op een muur?

Zelf experimenteren. Om het resultaat aan uw verwachtingen te laten voldoen, moet met een aantal kenmerken rekening worden gehouden:

  • de afstand tot de tegenoverliggende muur. Als het klein is, moet de grootte van de graffiti geschikt zijn. Anders is het ongemakkelijk om naar te kijken, en wil je verder weg;
  • Het kleurenschema voor het interieur. Graffiti moet er in de kamer uitzien;
  • Thema's. Voor de keuken kan een fruit- of groentethema geschikt zijn; voor de kinderkamer kan een bloemen- of fruitthema geschikt zijn sporten, extreem. Het ligt allemaal aan je verbeelding;
  • het doel van de kamer. Bijvoorbeeld, voor een zwembad of bad moet u de muren speciaal voorbereiden om ze vochtbestendig te maken;
  • kamerstijl. In een klassiek interieur ziet graffiti er waarschijnlijk te provocerend uit… Hoewel, als je het huis van je overgrootmoeder hebt geërfd, speel dan op de contrasten.. uw recht.

Het antwoord op de vraag welke muren in een avant-gardistisch interieur thuishoren komt snel: graffiti!

Op elke muur.Het mooie van graffiti is dat je over bijna elk oppervlak kunt schilderen… Graffiti op ruw betonstucwerk ziet er zeer decoratief uit.

Afgebeeld: Graffiti door ontwerpstudio KommandArt.

De muurschildering: voorbereiding en proces. Technisch gezien is elk oppervlak geschikt voor graffiti. spuitbussen zijn geschikt voor gips, metaal en kunststof. Voor graffiti binnenshuis kunt u een passend basistype behang kiezen dat bij uw stijl past Muurimitaties van metselwerk of beton. Dergelijke texturen kunnen bijvoorbeeld worden gecreëerd met sierpleister.

Een idee en een getalenteerde schets 60% van het succes van het evenement, en het overbrengen van de schets op de muur is het een kwestie van techniek. Als u niet kiest voor ingewikkelde graphics zonder delicate toon- en kleurovergangen, kunt u het zelfs voor een beginner doen. Er zijn vele manieren om een beeld op de muur over te brengen. Als je een projector hebt.. je bent gered. De andere kant op.. Teken over de vierkanten met een potlood en liniaal, of beter nog, met een waterpas.

Veel graffitiwerken nemen een hele muur in beslag en lijken op monumentale kunstwerken…

Koop een palet blikjes bij je plaatselijke speciaalzaak, en daar ga je….. Vergeet niet een masker te dragen.. De verf erin heeft een aparte geur. Je hebt waarschijnlijk sjablonen, plakband, penselen en artistieke vaardigheden nodig.. Op zijn minst minimaal.

Aan de positieve kant heb je plezier en bespaar je geld. Maar tot het einde van het proces kan niemand voorspellen hoe de graffiti muur eruit zal zien. Er is een verrassingselement: als je een nieuw talent ontdekt?

De graffititechniek heeft geleid tot een trend in modern design, waarbij fabrikanten nu behang, muurschilderingen en zelfs meubels aanbieden in de graffititint.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: