Haarkeratine: wat is het en waarom is het nodig?

Meisjes met steil haar willen een permanent, terwijl degenen met krullen dromen van gladde, zijdeachtige lokken. De populaire Keratine behandeling. Het is niet nieuw en beproefd.

Is keratinisatie schadelijk voor het haar??

Keratinisatie van het haar

Deze vraag werd uitgelegd aan de krant “AiF” door kapster Kateryna Minyailo. Volgens haar is de behandeling inherent onschadelijk, maar alleen als ze wordt uitgevoerd door een vakman die gespecialiseerd is in keratinisatie. De kapper moet een uitstekend begrip hebben van het haartype en de haarstructuur. Hij moet weten hoe hij de beste voorbereidingen voor elke klant kan kiezen. Als de vakman op dit gebied tekortschiet, kan het resultaat desastreus zijn, omdat het haar in de eindfase in de war raakt. Als de temperatuur verkeerd wordt ingesteld, kunnen de strengen worden verbrand en onherstelbare schade veroorzaken.

Keratine haar straightening is een dienst die momenteel beschikbaar is in veel salons…. De behandeling is in trek vanwege de gelijktijdige haargroei. Het idee is dat ze zijn doordrenkt met vloeibare keratine samen met andere heilzame bestanddelen om de kwaliteit van de strengen te verbeteren en ze recht te trekken.

Schoonheidsexperts adviseren om te kiezen voor keratinisatie bij broos, zwak, beschadigd haar en haar dat pluist en weerbarstig is. Vind vandaag een schat aan online workshops over hoe je keratine haar helemaal zelf recht kunt trekken…. Deze behandeling wordt echter niet aanbevolen door professionals, omdat ze tijdrovend en arbeidsintensief is (ongeveer 3 uur, afhankelijk van de lengte van het haar).

Voordelen en nadelen

Vrijwel elke gezichtsbehandeling heeft veel goede punten, maar ook nadelen.

Voordelen van

De nadelen

1.

Gemakkelijk kammen.

Kortdurend effect op dik, dik haar.

2.

Het haar blijft glad en glanzend.

Het proces duurt 2-4 uur, maar je moet bereid zijn om de hele tijd in de kappersstoel te zitten.

3.

Krullen zullen niet pluizen of stuiteren.

Het volume gaat verloren.

4.

Keratine-effect houdt tot 5 maanden aan.

Sommige stoffen in keratineproducten kunnen allergieën veroorzaken.

5.

Droog haar samen met broosheid wordt verwijderd.

Shampoovrij tot 3 dagen na de behandeling.

6.

De rechtmaakbehandeling is gemakkelijk (het is goedkoper dan de rechtmaakprocedure en neemt weinig tijd in beslag).

Als u in de regen komt of bij nat weer gaat wandelen, kan het effect verloren gaan.

7.

Geweldig voor alle haartypes.

De uiteinden worden na een tijdje teruggeknipt omdat het haar dan gaat breken.

8.

Geen gespleten haarpunten meer.

Het keratinisatieproduct bevat formaldehyde, dat tijdens de behandeling scheuren kan veroorzaken.

9.

De behandeling elimineert de effecten van een slechte permanent…

Het haar staat onder grote spanning en wordt zwaarder na het keratineren.

Het effect van keratine op het haar

Het effect van keratine op het haar

Onderzoekers hebben bewezen dat haar voor bijna 90% uit keratine bestaat, een proteïne gebaseerd op de eenvoudigste aminozuren. Wanneer deze componenten op één lijn liggen, wordt een rechte streng gevormd. Als er een groot aantal banden is, neemt de ketting de vorm aan van een krul. Waterstofbruggen, disulfidebruggen, enz. zijn bijkomende verbindingen. Het hoofdprincipe achter veel rechttrekkende cosmetica is het vernietigen van de bindingen.

Hoe lang duurt het effect??

Producenten van keratineproducten beloven dat je haar perfect steil wordt na 6 maanden gebruik. Kappers zeggen dat het effect 4-6 maanden aanhoudt., maar alleen als het niet de eerste keer is. Men hoopt dan dat het haar gedurende 1-2 maanden recht blijft. Het effect zal dan langzaam slijten tot de oorspronkelijke conditie van het haar. Als de behandeling wordt herhaald, blijft het haar langer steil door de opbouw van keratine in het haar.

Hoe uw haar verzorgen na een keratinebehandeling?

Masters adviseren alleen sulfaatvrije shampoos te gebruiken na het steilen. Als een meisje een vette hoofdhuid heeft, en in dit geval, onjuiste verzorging kan leiden tot schade aan jezelf. Daarom kunt u het beste een tricholoog raadplegen.

U mag uw haar niet eerder dan 72 uur na het keratineren voor het eerst wassen. Houd het haar de eerste drie dagen uit de buurt van alle invloeden. Gebruik alleen een krultang/strijkijzer als de lokken van het meisje nat zijn. Raak je haar niet aan met je handen. Draag nooit plukken haar achter de oren of in vlechten of paardenstaarten. Anders zou de procedure tijd en geld kosten. Er zijn slechts drie dagen verboden na de keratinisatie, waarna het meisje vrij is om te doen wat ze wil.

De juiste aanpak is het gebruik van een speciaal masker uit een reeks producten en professionele assortimenten die ontworpen zijn om je haar te verzorgen na het keratine straighten. Kappers adviseren ook huismiddeltjes. Een budgetvriendelijke optie is het groene thee masker, dat op een eenvoudige manier wordt gemaakt. Sterke groene thee wordt gezet en geïnfuseerd. Aan de afgekoelde vloeistof wordt een lepel suiker toegevoegd. De thee wordt op het haar aangebracht en 5 minuten laten staan., en daarna afgespoeld met warm water.

Welke behandelingen zijn toegestaan na het steilen van het haar?

Het effect zal niet worden beschadigd door verschillende haarstijlen. Het is mogelijk om het haar te krullen na een keratine® behandeling, als u dat wilt. Hoewel het altijd de moeite waard is eraan te denken het te repareren. Dit is het geheim. Dat gezegd hebbende, zouden we niet aanraden om het haar te kleuren of te ontkleuren, want dat leidt alleen maar tot beschadigd haar. Houd deze nuances in gedachten:

 1. Haar is vrij moeilijk te kleuren na keratine straightening, het is heel moeilijk voor de kleurstof om door te dringen in het haar, dat met keratine is behandeld;

 2. de kleurstof dringt door in het haar en breekt snel de keratine af, waardoor de behandeling niet meer effectief is.

Haar dat eerder is gekleurd kan zeker baat hebben bij een keratine straightening behandeling, omdat het de snelheid waarmee de kleur wordt uitgewassen vertraagt.

Hoe de behandeling werkt?

Keratinisatie omvat 5 basisstappen:

 1. Het hoofd wordt gewassen met een speciale shampoo en gedroogd.

 2. De keratineachtige samenstelling wordt op de haarstrengen aangebracht.

 3. Krullen worden gestyled met een haardroger.

 4. De formule wast uit.

 5. Het haar kan worden gedroogd met een haardroger.

Zoals duidelijk wordt, is de procedure zeer moeizaam en tijdrovend. De eigenaars van dikke lange strengen moeten bereid zijn om tot vijf uur aan het proces te besteden.

Productcategorie straightening haarverzorging

Nominatie Plaats Naam Prijs
Top schoonheidsproducten voor steil haar 1

a

  Mitchell, Instant Moisture
1 632 €
2 Londa Professional, Zichtbare reparatie 614 €
3 L’Oreal, Paris Elseve 167 €

a

  Mitchell, Instant Moisture

Beoordeling: 4.9

Pa<ul></div><p> Mitchell, Instant Moisture” src=”/images/mode/47716666195441-81ke.jpg” height=”400″ title=”Pa</p><ul> Mitchell, Instant Moisture”><p>Samengesteld met plantenextracten, heilzame essentiële oliën en algen. Merk Pa</p><ul> Mitchell behoort tot het luxe segment. Een schoonheidsproduct dat uw haar de verzorging geeft die het nodig heeft na een keratinebehandeling. Ideaal voor dagelijks gebruik. Geneest en hydrateert diep beschadigd haar. Regelmatig gebruik stabiliseert de natuurlijke waterbalans, verbetert de glans en elasticiteit van het haar. Elimineert gespleten haarpunten.<p>De voordelen van Instant Moisture Balm zijn de keuze van de tube, economisch gebruik, optimale verzorging en actieve conditionering van de haarstructuur. Nadelen zijn de hoge prijs van het product.</p><h3>Londa Professional, Zichtbare reparatie </h3><p>Beoordeling: 4.8</p><div style=Londa Professional, Zichtbare reparatie

De conditioner met conditionerbalsem biedt zachte verzorging voor beschadigde lokken. Geschikt voor gebruik na keratinisatie. Gemaakt in Duitsland. Bevat amandelolie, zijdeproteïnen. U hoeft de conditioner niet te wassen na het aanbrengen. Het is ideaal voor meisjes waarvan de lokken hun vitaliteit en schoonheid hebben verloren, dof en verkleurd zijn. Ook geschikt voor droge en gespleten haarpunten. De toepassing ervan vult beschadigde gebieden op. Het haar is gegarandeerd regeneratie, intensieve voeding, anti-elektriciteit / broosheid. De styling is sneller en comfortabeler.

De voordelen van het product zijn het cumulatieve effect, het lage verbruik bij voortdurend gebruik en een pompdispenser voor een nauwkeurige toepassing en het niet wassen na het aanbrengen. Nadelen zijn de hoge prijs.

L’Oreal, Paris Elseve

Beoordeling: 4.7

L'Oreal, Paris Elseve

Geformuleerd met een complex van 3 soorten klei: wit, groen, blauw. Een product geliefd bij dames die hun haar met keratine hebben laten steilen. We hebben deze balsem van L’Oreal toegevoegd aan onze beoordeling vanwege de grote hoeveelheid positieve feedback van tevreden klanten. Ontworpen voor gebruikers met droog haar en een vette hoofdhuid. De werking van het product is gericht op verfrissing, hydratatie, gemakkelijk borstelen, optimalisering van de werking van de talgklieren. De voordelen van Paris Elseve zijn de lage kosten en het economisch gebruik ervan.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: