Herfsttijd: ongewone en ongebruikelijke kleurencombinaties in het interieur

De herfst is een bijzondere tijd. Het betekent sereniteit, analyse, nieuwe plannen. In de herfst wil je altijd iets nieuws, iets met een frisse start. Dit geldt ook voor het kleurenpalet! Laten we eens kijken welke tinten worden voorgesteld om het interieur 'aan te kleden' voor het seizoen herfst/winter 2016.

De wereld van design en mode kan niet anders dan reageren op veranderingen in stemming en toon… Het Pantone Colour Institute heeft een kleurenpalet gecreëerd voor de herfst van 2016. Maar elke studio of fabriek geeft er zijn eigen visie op en er ontstaan nieuwe, unieke kleurencombinaties.

Roze

Roze blijft ongetwijfeld actueel, maar het duikt op in schakeringen. Zeer populaire lichte terracotta. Het ziet er geweldig uit in kleine details- in verlichting, decor.. Evenals op grotere volumes, bijvoorbeeld in wandbekleding. Past goed bij donkere blauw- en groentinten, zwarte en witte grijstinten en houttinten.


Lees ook:

  • 10 antwoorden op vragen over achromatische interieurs
  • Alle kleuren van de regenboog: zo kiest u de perfecte kleur voor uw keuken
  • Actuele kleurentrends: de terugkeer van het optimisme
  • Micro-trends in interieurs: leef helder

Aubergine

Een interessante nieuwe kleur Het is een warme aubergine. Geeft een mooi accent aan een herfstig interieur Diep, vol, zongerijpt. Goede achtergrond, past goed bij marineblauw, groen, terracotta en mosterd.

Groen

Grijsgroene tinten zijn nog steeds populair, maar worden meer gebruikt in kleinere details. Maar diepgroen, bijna smaragdgroen, is een onverwachte toevoeging aan het herfstpalet. Textiel, decoraties, zelfs muren kunnen in deze heerlijk rijke kleur worden gehuld. Paarse en roze tinten, zwart en wit-grijs palet, brons en messing passen er goed bij.

Blauw

Herfstkalmte en sereniteit worden het meest geassocieerd met diepblauw. De Pantone kleurenkaart zet het bovenaan de lijst. Koel en kalm, ingetogen en permanent. Roze, wit, grijs en aubergine zijn kleuren waarmee u een sober en geraffineerd interieur kunt creëren. Messing en koperen voorwerpen zien er ook zeer aantrekkelijk uit tegen de blauwe achtergrond.

Mosterd

Als je een beetje kleur wilt toevoegen.. neem de mosterdkleur. Pittige mosterd zal een twist geven aan het interieur en een aantrekkingspunt worden. Kan in kleine hoeveelheden worden gebruikt In posters, decor, verlichting of als accentelement in het interieur.

Al deze kleuren in de juiste verhouding zorgen voor een originele combinatie in het interieur. Als u geen dichte kleur wilt gebruiken, probeer dan glas te gebruiken. Decor, licht of zelfs gekleurd glas in lood brengt leven en afwisseling in uw interieur.Interessante platte ontwerpen

Interieur van de flat van een project van ontwerpstudio Olga Metlyakova Interieur van een flat uit een project van een ontwerper Het interieur van een flat uit een project van een ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: