Het licht in de gang regelen

Naast de klassieke lichtschakelaar zijn er tal van andere armaturen die het licht in uw inkomhal helpen regelen. Laat bijvoorbeeld 's nachts een gedimd licht branden, zodat u niet door een donkere gang naar de keuken of de badkamer hoeft te lopen als u die nodig hebt. Laten we deze kwestie nader bekijken.

Waar begint de inrichting van een hal?? Natuurlijk, met planning voor verlichting. Om het licht te bedienen, heb je een mix van apparaten en bedrading nodig. Om te voorkomen dat u na de renovatie wijzigingen moet aanbrengen in de inrichting van uw hal, moet u al in de planningsfase nadenken over de plaats van de lichtschakelaars.

Schakelt

 • Twee knoppen in plaats van één knop. Hiermee kunt u het lichtniveau veranderen door alle of meerdere lampen aan te zetten. ( beter met verlichting ) 'verklikker' Positie van de schakelaar in het donker.
 • Plaats van de schakelaar. Er is altijd een schakelaar gemonteerd aan de kant van de deurkruk. Als de deur opnieuw moet worden opgehangen, vergeet dan niet de schakelaar naar de andere kant te verplaatsen.
 • Een handige opname. Zorg voor twee ( dubbele ) schakelaars in de gang en in verschillende delen van de lange gang.
 • «Hoofd" schakel. Het is mogelijk om een lichtmanagementsysteem te creëren zodat alle ( lampen in huis, lokale, decoratieve ) lampen met één knop in de gang uitgaan. U hoeft zich dus nooit zorgen te maken of u het licht in de badkamer uitdoet of de lamp boven de wastafel uitdoet, of dat uw schilderijhouders of boekenplank plafondlamp nooit leeg zullen zijn.

Voorbeelden van schakelaars met display.

 • Model Celiane schakelaar met indicatie van Legrand
 • Model Unica TOP-schakelaar met indicatie van Schneider Electric
 • Het model CJC0002A van de fabriek CJC Systems
 • Model SB4T uit de fabriek van Lithoss, ontworpen door Spillemaeckers Bart

Model Celiane schakelaar met aanduiding van Legrand.

Dimmers

In plaats van een traditionele lichtschakelaar. Naast het continu aanpassen van het omgevingslichtniveau kan dit apparaat ook het volgende onthouden Verschillende posities. Een dimschakelaar kan worden gebruikt om het licht in de gang 's nachts gedimd te houden. De dimmer kan worden geïnstalleerd in plaats van elke traditionele schakelaar.

Houd er rekening mee dat dimmers alleen goed werken met gloeilampen. Ze kunnen niet worden gebruikt ( energiebesparing ) samen met fluorescerende ( lampen. Halogeenlampen worden niet beïnvloed door spanningsveranderingen, maar zij werken alleen samen met step-down transformatoren en niet alle dimmers kunnen er in de praktijk mee worden gecombineerd.

Dimmers ( dimmers ) geven niet alleen licht, maar regelen ook de lichtintensiteit van licht naar donker. Lichtdimmers – ontvangers kunnen verlichtingsarmaturen regelen volgens commando's die worden ontvangen van de mechanismen van het lichtbesturingssysteem.

Auto-switch+ timer

Bewegingssensor. Met dit soort apparaten kunt u het licht automatisch inschakelen wanneer een persoon verschijnt en uitschakelen wanneer het donker wordt. Dimmers kunnen worden geprogrammeerd om op een bepaalde tijd in te schakelen ( voor wie het vervelend vindt om 's morgens in de gang naar een lichtschakelaar te zoeken: je wordt wakker en het licht is al aan ).

Hij kan ook een oude schakelaar vervangen, zodat u het elektrische werk niet opnieuw hoeft te doen.

Voorbeelden van bewegingsdetectoren.

 • Model Celiane bewegingssensor met lichtwijzer van Legrand
 • Model Unica Class Indoor Motion Sensor van Schneider Electric
 • Model Galea Life bewegingssensor van Legrand
 • Model ( chroom ) Bewegingssensor van Meljac

Model Celiane bewegingssensor met lichtwijzer van Legrand.

De controleurs

Smart Home. Controllers – ( dimmers ) verlichten niet alleen de verlichting, maar dimmen ook de intensiteit ervan: dit zijn speciale apparaten waarmee de verlichting bij bepaalde gebeurtenissen kan worden in- of uitgeschakeld. De gangverlichting kan bijvoorbeeld automatisch worden ingeschakeld wanneer er in de flat wordt aangebeld of de voordeur wordt geopend, en na een bepaalde tijd of op verzoek worden uitgeschakeld.

Moderne smart home systemen Controllers – hiermee kunt u de verlichting zelfs op afstand bedienen via een computer. Natuurlijk vergt dergelijke knowhow veel geld en moet u ernstig overwegen of deze geavanceerde oplossing al dan niet zin heeft in de gang.

Een smart home-systeem omvat traditioneel een heel huis of appartement, en wordt zelden in één kamer geïnstalleerd.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: