Hoe creëer je een interieur met een nationaal tintje: 11 tips

U hoeft niet elk detail te reproduceren om met succes te decoreren volgens een bepaalde nationale stijl. Het is veel belangrijker om de uitstraling die u zoekt in te passen in de werkelijke omgeving.

1. Kijk niet alleen naar authentieke voorbeelden, maar ook naar moderne varianten van. Niet elke "nationale smaak" Gemakkelijk aan te passen aan de hedendaagse plaatselijke realiteit. Om te begrijpen hoe je zelfstandig een flat moet ontwerpen in de gekozen stijl, gebruik je voorbeelden uit de ervaring van professionele ontwerpers- de pagina's van trendy tijdschriften en het internet kunnen helpen.

2. letterlijk citeren of vrije interpretatie? De eerste vereist een gedetailleerde etnografische benadering ( het is raadzaam contact op te nemen met een ervaren consultant ). De tweede laat ruimte voor creativiteit, maar vereist creativiteit, en het resultaat is een meer individueel plat ontwerp.

3. Het hele interieur of slechts een deel ervan. Hoeveel kamers gaat u inrichten in de gekozen stijl? een, meerdere of alle? Het "mijlpaal" nummer Componenten in alle interieurs kunnen niet hetzelfde zijn. Over het algemeen het minst in de badkamer. Om het zoeken naar een oplossing niet tot een puzzel te maken, moeten in afzonderlijke gebieden een of twee accenten en kleuraanpassingen met het hele programma worden beperkt.

In een apart deel van het interieur kan een hoek met een etnisch tintje worden gecreëerd door gebruik te maken van verschillende meubels, beeldhouwwerk van kleine vormen en muurschilderingen.

4. Zorg voor comfort. Een interieur met een nationaal tintje dicteert vaak zijn eigen huiselijke scenario, en het is belangrijk te kiezen wat bij u past. De dingen moeten precies goed zijn voor u, en de decoraties – en de inrichting – moeten precies goed zijn voor u uit de weg en uit de weg. Overweeg nuchter of u en uw gezin klaar zijn om alles netjes te houden in uw nieuwe omgeving ( u moet bijvoorbeeld beeldjes en lijstwerk schuren, veel gordijnen schoonmaken, meubels met kostbare bekleding beitsen, enz.. ).

5. Zet de toon. De heldere elementen van de stijl die je mooi vindt kunnen niet veel zijn, het belangrijkste is dat ze in de kamer gebruikt kunnen worden Presenteer ze zo effectief mogelijk. Plaats grootschalige en "iconische" items items op sleutelposities in de samenstelling. Het beste is als de karakteristieke meubels en architectonische details, ongewone accessoires vanaf de ingang in het oog springen en vanuit verschillende hoeken zichtbaar zijn. Accentueer ze met verlichting.

Stylingaccenten hoeven niet veel te zijn en kunnen elke interieur "klasse" vertegenwoordigen – wat belangrijk is, is ze goed weer te geven.

  • Het Black 90 scherm van Gervasoni
  • 01013041 beeldje van Lladro
  • BUDDHA Dec bas-reliëf van de fabriek Smania
  • Vaas 2166-005 van Maitland-Smith

Zwart 90 scherm van Gervasoni.

6. Vermijd herhaling van dezelfde motieven in alle kamers en ruimtes. Verander het palet en de texturen, creëer verschillende lichtoplossingen. Vergeet niet elementen te herhalen ( bijvoorbeeld deuren, kroonlijsten, vloerbedekking ).

7. Kies uw kleurenpalet zorgvuldig, vooral de tinten. Kleur helpt een subtiele aura te creëren. Bedenk wel: hoewel interieurs met nationale kleuren vaak boeien door hun weelderige kleuren, zijn er niet veel open, eenvoudige kleuren. Vermijd 'luid' paletten.

8. Accentueer de texturen. Ze wekken een indruk van authenticiteit. Het is niet nodig om alle muren van de flat te bekleden met natuursteen of hout — Het belangrijkste is om "iconische" items te gebruiken op één of twee plaatsen Materialen of hun kwaliteitsimitaties. Vergeet de vloeren, gordijnen en plafonds niet.

Niet alleen meubels en accessoires geven een interieur karakter. De fabrikanten van bekledingen, deuren en vloerbedekkingen bieden collecties en objecten aan met nationale kleuren.

9. Houd rekening met de kosten van onderdelen. Niet alleen meubels en stoffen, maar ook deuren, ramen en "kleine dingen" De hulpstukken zijn belangrijk om op te nemen of in ieder geval om deze details niet te laten botsen met het programma. Wees ervan bewust dat niet alleen de meubels, maar ook de 'kleine dingen' in de kamer anders zullen zijn – de meubels, de decoraties, de inrichting… zoals deurklinken en rozetten kunnen erg duur zijn.

10. Kies elementen "uit de nationale context, In harmonie met de omgeving. Als de aanwezigheid van dingen uit een heel andere tijd en stijl niet kan worden vermeden, kies ze dan zo neutraal mogelijk, niet dissonant met het "hoofdthema" vooral in hun kleuren en vormen. Een grote LCD TV kan bijvoorbeeld worden vervangen door een projector in een bijpassende kleur of worden verborgen in een speciaal TV-meubel.

11. Kies een plaats voor verzamelobjecten. Als uw interieur.. Gewoon een beetje "thema styling", de huiselijke juxtapositie van authentieke elementen en "gewone dingen" kan een dissonantie creëren. Plaats de verzamelobjecten in een vitrine of op een aparte plank.

Een interieur met een etnisch tintje heeft een plek nodig voor waardevolle verzamelobjecten. Vind de juiste glas-in-loodramen en vitrines voor de klus.

  • Showcase 609-785 van de fabriek Century Furniture
  • Het Garden opbergrek van Arketipo
  • Rek 6910-140 uit de fabriek van Rare Dragan Co
  • Kast Montmartre 05454 van de fabriek Eichholtz

Showcase 609-785 van Century Furniture.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: