Hoe de muiscursor in Windows 10 te veranderen

Elke gebruiker wil een soort persoonlijkheid geven aan het systeem. De meeste mensen beperken zich tot het aanpassen van het Startmenu en het veranderen van de bureaubladachtergrond. Onze experts vertellen je hoe je de cursor verandert in Windows 10.

Standaard wijzers

Standaardset muisaanwijzers kan door gebruiker worden gewijzigd in oude of nieuwe interface van besturingssysteem.

Nieuwe interface

Roep het Windows Control Panel op met de toetsencombinatie “Win+i”. Een enkele klik naar de sectie gemarkeerd in het kader in de schermafbeelding.

Klik in het zijmenu op het met een één gemarkeerde blok. Scroll aan de rechterkant van het venster naar beneden naar het instellingengebied met de bijbehorende parameters. Klik op de link aangegeven door de pijl.

Dit opent het configuratieblok van de aanwijzer, gemarkeerd met een eenheid in het werkbalkvenster. De schuifbalk met een dubbel teken past de grootte van de aanwijzer aan. Hieronder staan de kleurenschema’s. De eerste drie zijn de vooraf ingestelde lay-outs. Door uiterst rechts te klikken, kunt u de kleur van de cursor aanpassen aan de algemene lay-out van het bureaublad, zoals gespecificeerd in de personalisatiesectie.

Bedieningspaneel

Open het dialoogvenster Uitvoeren door te drukken op Win+R. Typ “main” in het tekstvak.cpl”. Druk op “OK” of de Enter toets op het toetsenbord om de klassieke Control Panel applet te starten.

Ga naar het tabblad “Indexen. Wijzig het standaardschema in een van de vooraf ingestelde schema’s met behulp van het met een pijl gemarkeerde uitklapmenu. Klik op “Toepassen” om de gemaakte wijzigingen op te slaan.

Wijzers van derden

Naast de standaardcursors kan men een van de vele cursorsets installeren, ontwikkeld door enthousiastelingen.

Open het klassieke configuratiescherm zoals hierboven beschreven. Klik in het tabblad “Wijzers” op de knop in het vakje.

Ga naar de map met de gedownloade set verwijzingen. Kies een afbeelding voor de hoofdcursor. Druk op de knop “Openen”, die is gemarkeerd met een streepje. Herhaal de handeling voor alle cursormodi na elkaar. Na de handmatige wijziging slaat u het schema op door het een naam te geven.

Om de taak te vereenvoudigen, voegen sommige ontwikkelaars een installatieprogramma zonder toezicht toe. Open in Windows Verkenner de map waarin het gedownloade schema is opgeslagen. Bladeren naar het installatiebestand.inf. Desgewenst kan de inhoud ervan worden onderzocht met de tekstverwerker Notepad. Selecteer het bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer het item aangegeven met een dubbele markering in de schermafbeelding.

Het systeem opent automatisch de bedieningspaneel-applet met de set cursors. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is het een naam geven, met behulp van de knop gemarkeerd met een eenheid.

Tot slot

Met het advies van onze experts kunt u in een paar klikken de muisaanwijzer in Windows 10 radicaal veranderen en het systeem een unieke persoonlijkheid geven.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: