Hoe de prullenbak op uw bureaublad te herstellen

Een van de meest bekende elementen van het Windows bureaublad is de prullenbak. Het wordt regelmatig gebruikt voor het verwijderen van onnodige bestanden, dus het is altijd bij de hand. Onze deskundigen vertellen hoe u het pictogram ervan kunt herstellen in geval van onopzettelijke verwijdering.

Windows-instellingen

Het eerste wat u moet doen is de instellingen van het besturingssysteem controleren. Ontbrekende prullenbak kan worden veroorzaakt door een storing of verkeerde configuratie.

Rechtsklik op het deel van het bureaublad dat niet gevuld is met toepassingspictogrammen. Selecteer de met een kader gemarkeerde optie in het uitgebreide menu.

U kunt ook naar de personalisatiesectie gaan via het instellingenpaneel van Windows. Open het door op de toetscombinatie “Win+i” te drukken. Toegang tot de gemarkeerde partitie in de schermafbeelding.

Selecteer het met een gemarkeerde blok uit het zijmenu. Scroll aan de rechterkant van het venster naar beneden naar de sectie “Verwante instellingen”. Klik op de hyperlink met een dubbele letter.

Controleer in het volgende paneel van de klassieke Windows-interface het vakje “Prullenbak”. Schrijf de wijzigingen op met de knop “Toepassen”. Sluit de instellingen door op “OK” te drukken.

Een pictogram maken

Het is mogelijk om een pictogram van de prullenbak op het bureaublad te plaatsen zonder de personalisatie-instellingen aan te passen.

Contextmenu oproepen door rechts te klikken op de muis. Vouw “Nieuw” uit en selecteer de regel, in de schermafbeelding aangegeven met een dubbele.

Kopieer de regel in het veld voor de nieuwe mapnaam: “Prullenbak.{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}” zonder de aanhalingstekens. Druk op de Enter-toets en pas de gegeven naam toe. Verandert het uiterlijk van de map, en het wordt een volwaardige analoog van het systeempictogram.

Groepsbeleid

De Group Policy Editor wordt op Microsoft-besturingssystemen gebruikt voor de configuratie van gebruikersprofielen.

De afbeelding in de volgende schermafbeelding wordt veroorzaakt door een fout tijdens het maken van regels of het opzettelijk uitschakelen van het pictogram Prullenbak.

Open het dialoogvenster Uitvoeren door Win+R te typen. Type in “gpedit.msc”. Klik op OK om de Groepsbeleid-editor te starten.

Open het venster “Gebruikersconfiguratie” – “Administratieve sjablonen” zoals hieronder weergegeven. Markeer de met een pijl gemarkeerde map. De rechterkant toont de instellingen die u hebt opgenomen. Dubbelklik op de gemarkeerde regel om het instellingenvenster te openen.

Verplaats het keuzerondje gemarkeerd met een pijl naar de positie getoond in de schermafbeelding. Druk op de knop “Toepassen” om de wijzigingen toe te passen. Klik op “OK” om het instellingendialoogvenster te sluiten. U moet de computer opnieuw opstarten om de nieuwe regel van kracht te laten worden.

Samengevat

De tips van onze experts in deze inhoud zullen u helpen het pictogram Prullenbak terug te brengen op uw bureaublad, zonder toevlucht te nemen tot drastische methoden zoals systeemherstel.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: