Hoe de slaapstand uit te schakelen in Windows 10

Microsoft-besturingssystemen ondersteunen verschillende stroomprofielen. De meest effectieve is de winterslaap. In deze modus verbruikt de computer geen batterijstroom en worden de RAM-gegevens naar het hiberfil-bestand geschreven.Sys op de harde schijf. Nuttig voor laptops, praktisch nutteloos voor een thuiscomputer die permanent op het lichtnet is aangesloten. Onze experts vertellen je hoe je de slaapstand op Windows 10 uitschakelt als je hem niet hoeft te gebruiken.

Machtsprofielen

Stroomprofielen van het besturingssysteem zijn gemakkelijker te beheren vanuit de klassieke werkbalk.

Druk op “Win+R” om het dialoogvenster “Uitvoeren” te openen. Voer het commando “powercfg” in het tekstveld in.cpl” om rechtstreeks toegang te krijgen tot de applet “powercfg” van het bedieningspaneel. Druk op “OK” om het uit te voeren.

Klik in de navigatiezone op de hyperlink die in de schermafbeelding door het kader wordt gelinkt.

Aan/uit- en slaapknopacties instellen, als uw computer die heeft. Gebruik de link gemarkeerd met een drietal om de standaard inactieve instellingen te ontgrendelen.

Haal het vinkje weg in het gebied aangegeven door de pijl. Sla de wijzigingen op met de knop “Opslaan” en keer tegelijkertijd terug naar het hoofdvenster van de applet.

Ga naar de instellingen voor de slaapstand door te klikken op de hyperlink in het zijmenu.

Open het bedieningspaneel.

Ontvouw het item “Slaap” door het te selecteren in de algemene lijst. Ga naar de sectie “Slaapstand”, aangegeven door een dubbele. Nulstelling van de tijdtellers. Vervang “0” door “Nooit”. Noteer de resultaten met de knop “Toepassen”.

Opdrachtprompt

De bovenstaande stappen schakelen de slaapstand van de computer uit en verwijderen het bijbehorende item uit het uitschakelmenu van de “Start”-knop. Bestand hiberfil.De sys, die ook wordt gebruikt in de snelstartmodus van het besturingssysteem, wordt niet beïnvloed.

Start geavanceerd menu met “Win+X” snelkoppeling. Voer de standaardshell uit met verhoogde rechten. De onderstaande acties zijn hetzelfde voor de CMD- en PowerShell-shells.

Om de slaapstand en daarmee de snelstartmodus volledig uit te schakelen, typt u het volgende commando “powercfg -h off”. Bestand hiberfil.Het sys-bestand, dat tussen 30 en 75% van het geïnstalleerde RAM bevat, wordt onmiddellijk van de schijf verwijderd. Als het besturingssysteem onbeduidend langzamer start, kunt u het weer inschakelen door de parameter “uit” te veranderen in “aan”.

Om alleen de hibernatie uit te schakelen maar een snelle opstart te behouden, wijzigt u het bestand hiberfil.De omvang van het systeem verminderen. Type “powercfg -h type reduced” en druk op Enter.

Om het hiberfil bestand terug te brengen naar zijn volledige grootte.Gebruik het commando “powercfg -h type f”

    l”.

    Tot slot

    In dit artikel hebben onze experts uitgelegd hoe u de winterslaapinstellingen beheert of volledig uitschakelt op een Windows 10-computer. Kies de juiste variant afhankelijk van de hardwareconfiguratie van uw PC.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: