Hoe de toetsenbordindeling wijzigen in Windows10

Veel Windows-gebruikers, vooral degenen die met grote hoeveelheden tekst werken, hebben vaak problemen met het schakelen tussen talen om verschillende redenen

 1. Toetsenbord is kapot;

 2. Het vergeten of onvolledig indrukken van Alt+Shift tijdens het typen, wanneer de gebruiker naar de toetsen kijkt in plaats van naar het beeldscherm;

 3. Malware activiteit;

 4. Conflict met andere programma’s enz.

Daarom hebben onze experts besloten een complete instructie te maken over hoe u de toetsenbordindeling in Windows 10 kunt wijzigen en van de bovenstaande ongemakken af kunt komen.

Hoe verander ik de toetsenbordindeling in Windows10?

De invoertaal wijzigen met de standaardmethode

Om de lay-out in Windows 10 te wijzigen, gebruikt u standaard de toetsen “Alt + Shift” of “Win + Space”. In het eerste geval wordt onmiddellijk overgeschakeld, maar in het tweede geval verschijnt een tweede venster om de taalkeuze te bevestigen. Het is ook mogelijk om de lay-out te veranderen door te klikken op het betreffende pictogram in het systeemvak van Windows in de buurt van de klok.

Sneltoetsen wijzigen

De meeste gebruikers raken na verloop van tijd gewend aan bepaalde sneltoetsen, waardoor ze zich ongemakkelijk voelen bij het werken met de standaardinstellingen van het besturingssysteem. Met het oog hierop hebben de ontwikkelaars van Microsoft de mogelijkheid geboden om de opties voor het veranderen van verschillende invoertalen te wijzigen.

Verschillende versies van Windows 10 hebben een ander algoritme voor het wijzigen van de taalinstellingen, dus vanaf oktober 2018 is de volgorde van de acties als volgt:

 1. open “Instellingen” door “Start” in te voeren in het zoekvak of door op “Win+I” te drukken;

 2. kies Apparaten – “Invoer” – “Geavanceerde toetsenbordinstellingen” – “Taalbalkinstellingen”;

 3. ga naar het tabblad “Keyboard Wedge” – “Change Keyboard Shortcut” en geef de voorkeursinstellingen op die zullen worden toegepast zonder opnieuw op te starten.

In eerdere versies van Windows van de tiende generatie moet u het volgende doen

 1. Open het “Control Panel” via het zoekvak in het “Start” menu;

 2. selecteer “grote pictogrammen” naast het opschrift “Bekijken”;

 3. druk op “Language” – “Advanced options” – “Change languagebar shortcuts” – tabblad “Keyboard Switching” – “Change key combinations” en maak de vereiste instellingen.

Een kleine tekortkoming van Windows is volgens onze experts de noodzaak om de lay-out van het vergrendelingsscherm apart te veranderen, wat wel zou moeten:

 1. – ga naar “Control Panel” met de bovenstaande methode of door het commando “control” uit te voeren na het indrukken van “Win+R”;

 2. – klik op “Klok & Regio” – “Regionale normen” – tabblad “Geavanceerd”;

 3. – klik op “Instellingen kopiëren”, waar u in het venster dat onderaan wordt geopend de vakjes “Welkomstscherm en systeemaccounts” en “Nieuwe gebruikersaccounts” moet aanvinken, en klik vervolgens op “OK” om de wijzigingen te bevestigen.

Deze optie kan ook worden ingeschakeld vanaf de opdrachtregel met “Win+R”-toets “cmd” gevolgd door “reg add “HKU\”.DEFA

  T\Keyboard Layout\Toggle” /v Hotkey /t REG_SZ /d 2 /f, waarbij “d2” overeenkomt met “Ctrl+Shift” combinatie, en als u het verandert in “d1”, zal de lay-out worden gewijzigd door op “Alt+Shift” te drukken.

  Automatische lay-outwisseling inschakelen

  Soms vergeten gebruikers de taal te wisselen, bijvoorbeeld wanneer ze tegelijkertijd met iemand in een chatroom in het Russisch communiceren en een Engelse tekst bewerken, wat kan leiden tot het onvermijdelijk overdoen van veel werk, dus naar onze mening is het beter om de automatische omschakeling van de lay-out in verschillende vensters te activeren, die standaard is uitgeschakeld.

  Ga hiervoor naar “Geavanceerde toetsenbordinstellingen” via Opties, zoals hierboven beschreven, en vink “Selectie van invoermethode voor elk toepassingsvenster toestaan” aan.

  Lay-outs en talen toevoegen

  Allereerst is het de moeite waard om het verschil te begrijpen tussen “taal” en “lay-out”, die voor dezelfde taal verschillend kunnen zijn. Dit is te wijten aan het feit dat, bijvoorbeeld, in Nederland overwegend gebruikt volgorde type “qwerty”, en in andere regio’s de locatie van de letters op het toetsenbord aanzienlijk kan variëren, waardoor een persoon niet zal kunnen comfortabel omgaan met het typen. Daarom is het mogelijk om in Windows verschillende talen en lay-outs in te stellen, wat de volgende stappen vereist

  1. klik op de taalbalk in het systeemvak en druk op “taalinstellingen”;

  2. Selecteer de te installeren taal uit de lijst door op “Taal toevoegen” – “Volgende” te drukken;

  3. vink “Toewijzen aan Windows-interfacetaal” uit als u deze optie niet wilt gebruiken.

  Nu zal de nieuwe indeling beschikbaar zijn samen met andere eerder ingestelde indelingen, het is echter ook mogelijk om andere toetsenbordindelingen toe te voegen door te klikken op “Instellingen” onder de naam van de indeling in de lijst, selecteer dan de gewenste optie en klik op “+Toetsenbord toevoegen”.

  Toetsenbord op het scherm

  Hoe verander ik mijn toetsenbordindeling in Windows10?

  Dit interne programma wordt zeer vaak gebruikt in geval van een hardware-toetsenbordstoring of vermoede malware-activiteit in het systeem die wachtwoorden en andere belangrijke informatie kan lezen tijdens het fysiek typen. Bovendien wordt deze optie nu gebruikt om aanraakschermen op tablets en smartphones te ondersteunen.

  Er zijn verschillende algoritmen om het toetsenbord op het scherm te bedienen, waaronder:

  1. ga naar het contextmenu van de taakbalk door op de PCM te drukken helemaal onderaan het bureaublad waar u moet klikken op “Show Touch Keyboard Button” die zal verschijnen in de buurt van de systeemklok;

  2. ga naar het menu “Start” – “Instellingen” – “Speciale functies” – “Toetsenbord” – verplaats de schuifregelaar “Toetsenbord op scherm inschakelen”;

  3. zoekend naar de “Start” menu query;

  4. Druk op “Win+R” met het commando “osk”;

  5. met de “Win+U” combinatie.

  Volgens de experts van onze publicatie, als dit programma niet start door de bovenstaande methoden, is de service waarschijnlijk uitgeschakeld en daarom moet u “services” uitvoeren.msc” via “Win+R” en zoek “Touch Keyboard Service” in de lijst om het te activeren. als daarentegen het schermtoetsenbord verschijnt na een toetsaanslag, moet u via het zoekvak “Start” naar “Centrum voor Speciale Functies” – “Computer gebruiken zonder muis” gaan en vervolgens het vinkje weghalen bij “Gebruik schermtoetsenbord”.

  Probleem met de taalbalk oplossen

  Gebruikers ondervinden soms moeilijkheden bij het wisselen van lay-out, en daarom hebben wij besloten de meest voorkomende complicaties te beschrijven.

  Als de taalbalk verdwenen is, kan het raadzaam zijn om naar Start – Instellingen – Personalisatie – Systeempictogrammen inschakelen te gaan en de schuifregelaar “Invoerindicator” in de stand “Aan” te zetten. Het is ook mogelijk dat de toetsenbordindeling niet kan worden gewijzigd en dat daarom de optie “Toetsenbord plakken” in het menu “Instellingen” – “Speciale functies” – “Toetsenbord” moet worden uitgeschakeld. Probeer ook de “Touch Keyboard Utility” te stoppen, zoals beschreven in het vorige subkopje.

  Volgens onze deskundigen kan het verdwijnen van een van de lay-outs wijzen op systeemcorruptie als gevolg van een fysieke storing van de harde schijf of malware-activiteit, dus het is raadzaam om uw computer onmiddellijk te controleren op virussen, en dat kunt u gratis doen op de officiële website Dr.Web.

  Apps van derden gebruiken

  Veel tekstschrijvers en andere gebruikers die met grote hoeveelheden tekst werken, gebruiken regelmatig verschillende programma’s van derden, waarvan de populairste “Mkey”, “Punto Switcher” en “MapKeyBoard” zijn.

  Met de functionaliteit van de Mkey-toepassing kunt u een groot aantal sneltoetsen en snelkoppelingen toewijzen voor zowat elke actie, waaronder het wijzigen van de toetsenbordindeling, het starten van programma’s, het beheren van multimediatoepassingen, opnieuw opstarten, het manipuleren van bestanden en mappen, enzovoort.

  Het belangrijkste doel van “Punto Switcher” is om automatisch de lay-out te veranderen en woorden te translitereren als teksten verkeerd zijn afgedrukt. Eenmaal geïnstalleerd zal de software normaal werken, dus het is verstandig om alleen het geluidssignaal in de instellingen uit te schakelen, omdat dit onnodig is.

  “MapKeyBoard is ideaal voor degenen die een gedeeltelijk kapot toetsenbord hebben of de gewoonte hebben om niet-standaard lay-outs te gebruiken, want met deze software kunt u alle toetsen opnieuw toewijzen. In dit geval wordt de knop “Reset toetsenbordindeling” gebruikt om alle acties in de interface te resetten, en de gemaakte instellingen werken zelfs zonder het programma te starten na het opnieuw opstarten.

  Bedankt voor uw aandacht, wij hopen dat u deze informatie nuttig vond!

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Timo

  Hoe kan ik de toetsenbordindeling wijzigen in Windows 10? Ik ben niet bekend met de procedure en heb hulp nodig bij het instellen van het toetsenbord op mijn computer. Kan iemand mij stap voor stap uitleggen hoe ik dit kan doen? Ik waardeer elke hulp die ik kan krijgen.

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: