Hoe een aquarium kiezen en plaatsen

Een aquarium leren kiezen, de juiste planten en vissen krijgen. En het belangrijkste – vind een plaats voor het aquarium in het interieur.

Typen tanks

De belangrijkste criteria voor de indeling van aquaria zijn de configuratie en de opstelling in de ruimte. Volgens hen worden de volgende soorten schepen onderscheiden:

  • vrijstaand;
  • De hoeken;
  • ingebouwd;
  • opgeschort.

De meest voorkomende en makkelijkst op te zetten- vrijstaande modellen standaard ronde of rechthoekige vormen die op een plank, in een meubelnis of zelfs op de vloer kunnen worden geplaatst.

Trapeziumvormige hoektanks Ze lossen het probleem van onbezette hoeken op en gebruiken de ruimte rationeel. Hun belangrijkste voordelen zijn- ruimtebesparend en uitstekend zichtbaar. Kleine hoekaquariums kunnen op een standaard worden geplaatst, terwijl aquariums van 300-700 liter een grotere basis nodig hebben.

Integrale aquaria wordt vaak gemaakt als onderdeel van een tussenschot- met deze oplossing kunt u het onderwaterlandschap van twee of drie kanten bewonderen. Een andere variant ( in het bijzonder onder een barblad ).

Ongewoon uiterlijk en hangende aquaria – Bijvoorbeeld ingelijste aquariumfoto's. De tank is als een tank ontworpen voor kleine ruimtes.

Welke capaciteit?

Volume. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ( tot 40 liter ) medium ( tot 100 liter ) en maxi ( tot 500 liter ) uitvoeringen. Het gewicht van de structuur is ook het overwegen waard. Een aquarium van 50 liter met water en apparatuur weegt bijvoorbeeld ongeveer 80 kg, terwijl een aquarium van 300 liter een halve ton weegt. Dit is vooral belangrijk als u in een oud huis woont: Niet alle vloerelementen zijn bestand tegen hoge puntbelastingen.

Hoe vreemd het ook lijkt, midi-aquariums ( tot 100 l ) gemakkelijker te verzorgen dan mini-aquariums. In een klein schip is het systeem minder stabiel en is voortdurend menselijk ingrijpen nodig om de waarden te controleren.

Formulier. De eenvoudigste variant rechthoekig huisaquarium. Dit is de voorkeursoptie voor experts: het is gemakkelijk te onderhouden en biedt een goed zicht op uw onderwaterwereld. Desgewenst kunt u een panoramisch aquarium met voorruit, een voorovergebogen, hoekig of veelhoekig model hebben. De meest controversiële optie rond aquarium, is het het moeilijkst om de biologie in evenwicht te brengen.

Zijverhouding. U kunt de hoogte, breedte en diepte van het aquarium afstemmen op de eisen van de ruimte. Maar deskundigen adviseren in gedachten te houden dat een huisaquarium boven 80 cm moeilijk tot op de bodem te verlichten is. Bovendien zou het lastig zijn om planten te verpotten, decoraties aan te brengen en de tank schoon te maken.

Alle vragen over het aquarium ( elektrische installatie, aansluiting en afvoer, plaats en afmetingen van de serviceopeningen, enz.. ) moet reeds in de ontwerpfase van de flat samen met de architect en de aquariaan worden beslist.

Flora en fauna

Supermix. De gemakkelijkste oplossing voor beginners Fancy aquarium met eenvoudige planten en een paar vredelievende vissen. Groenten zoals anubias, kornoelje, cryptocorrhines, enz. zijn uitstekend. De tetra's, guppy's, razbora's en zwaarddragers zijn de favoriete vissen.

Soort aquarium. Ze zijn een optie voor de "sophisticated" — dieren van hetzelfde geslacht, dezelfde soort of dezelfde familie leven in een omgeving van planten met soortgelijke behoeften. Onder deze omstandigheden kunt u zelfs uw favoriete vis grootbrengen. Goudvissen, cichliden of garnalen bewonen meestal het Species Aquarium. Deze laatste hebben overigens de laatste tijd een toegenomen populariteit onder aquarianen.

Nederlands aquarium. De aandacht verschuift naar de exotische planten en de vissen maken slechts "het plaatje compleet". Onderwaterflora vereist vaak meer ervaring en zorg dan fauna.

Zeewateraquaria met koralen en rifsystemen die in zoet water niet kunnen bestaan, vereisen hoogtechnologische filtratiesystemen en speciale zorg.

Biotoop. Het huisaquarium simuleert het ecosysteem van een echte vijver. Het is realistisch om de Amazone of een Afrikaans meer in miniatuur thuis te hebben. Landschap, planten, watertemperatuur en substraat worden door de specialist speciaal afgestemd op de behoeften van de plaatselijke vissen en ongewervelden.

Maakt de perfecte omgeving

Licht. Plaats het aquarium niet bij het raam om problemen met algen te voorkomen. Er moet dagelijks 8-9 uur licht beschikbaar zijn als uw aquarium wordt bevolkt door kunstplanten. Levende algen hebben meer licht nodig ongeveer 10-12 uur. U kunt een lamp kopen die zonlicht simuleert, of een bron met een rood spectrum Het stimuleert de fotosynthese en "maakt De vissen zijn nog helderder.

De lichtintensiteit en het spectrum van de verlichtingsarmaturen worden gekozen op basis van de samenstelling van de aquariumbewoners. Het briljante blauwe licht kan worden gebruikt – maar alleen in combinatie met andere lichten.

Vis. Het is allemaal heel individueel als het gaat om het kiezen van onderwaterdieren, maar als je een beginner bent, moet je zeker niet proberen vecht- of roofvissen te kopen. Vooral voedselvragende soorten kunnen het best eerst zonder worden behandeld. Een klein koppel van 4 tot 8 vissen met voldoende droogvoer is het gemakkelijkst te beheren.

Foto: Woonkamerinterieur van een project van Maximus. Studio-Art-Design.

Het water. Je kunt gewoon kraanwater verdragen, maar het duurt ongeveer twee weken. Of gebruik speciale reagentia die schadelijke verbindingen en chloor al na vierentwintig uur verwijderen. De planten en vissen moeten echter na een week, nadat u het aquarium met water hebt gevuld en de apparatuur hebt aangesloten, allemaal hetzelfde doen. Zo lang duurt het voor het ecosysteem een evenwicht bereikt.

Gebruik moderne filters met biologische behandelingstechnologie. Speciale bacteriën die in het filterkussen leven breken schadelijke verbindingen af.

Behalve de zuiverheid van het water is ook de temperatuur van belang, die tussen 20 en 30 graden moet zijn, afhankelijk van de vissoort. De handigste verwarmers met een thermostaat, maar om de temperatuur in het aquarium te regelen is het glas aan de thermometer bevestigd.

Waar zet je het neer?? Gewoonlijk wordt het huisaquarium op een speciale standaard of meubelkast met een waterdicht aanrecht geplaatst. Externe filter en accessoires kunnen in de kast worden verborgen. Een alkoof is ook perfect geschikt voor een aquarium, maar de bovenkant van het aquarium moet ruimte laten voor onderhoud.

  • Woonkamerinterieur van het project gerealiseerd door Design Studio №1 van Sergey Petrov Woonkamerinterieur van een project van Masterstroi Woonkamerinterieur uit een project van architectenbureau Sretenka
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: