Hoe een onconventionele keuken op een klein oppervlak past?

Geen huis is compleet zonder een comfortabele en geliefde keuken. Maar in een kleine flat is het moeilijk om alle functionele ruimtes in te richten zonder een beetje gemak te verliezen. Maar luister naar ons: er zijn genoeg goede ideeën om op een klein oppervlak een volwaardige keuken te creëren.

Foto's van een kleine keuken laten zien dat het niet eenvoudig is om alle keukenbenodigdheden op een paar vierkante meter ruimte te krijgen. Maar wat als je deze standaardmeters op een onconventionele manier benadert??

Bijvoorbeeld de zogenaamde nichekeuken. Dit is een goede oplossing voor een kleine studio of zelfs een vakantiewoning. Organiseer de keuken in een kleine nis, die bij gelegenheid kan worden afgesloten met schuifdeuren of stijlvolle gordijnen.

Olesya, ontwerpster bij Cosy Flat Studio: "Als je in een atelierwoning met een open ruimte woont, is het heel moeilijk om het gevoel kwijt te raken dat je voortdurend in de keuken leeft". Dus als u uw keukengerei nergens kwijt kunt, berg het dan op in een gesloten kast zoals een dressoir. Dergelijk meubilair is niet zeldzaam op de huidige markt, maar het interieur van een kleine keuken zal er veel esthetischer uitzien.

Op de foto: een keuken uit het project dat door de ontwerpstudio Cosy Flat is voltooid.

Een kleine keuken kan ook worden weggestopt in de bijkeuken. Keukengerei kan netjes worden opgeborgen in de bijkeuken en je hebt geen behoefte aan het rommelige gevoel van woonruimte.

Een eet- of kookgedeelte in een aangebouwde loggia zou er heel mooi uitzien. Dit ontwerp voor een kleine keuken- Tegenwoordig is dit een vrij populaire keuze en als een ( of loggia ) balkon voldoende geïsoleerd en ruim is, herinnert alleen de tafel nog aan het eten in de flat.

Keukenruimte besparen?

Inna, auteur van projecten met een kleine voetafdruk, is ontwerper bij Cosy Apartment: «Om van het heilige proces van koken een aangename, moeiteloze en comfortabele ervaring te maken, is een verstandige, slimme organisatie van uw keukenruimte nodig. Immers, als alle dingen op hun plaats zijn, waar ze gemakkelijk te bereiken zijn is een grote opluchting voor de gastvrouw. En de ergonomische ideeën en details werken ook uitstekend voor het algemene resultaat.. Ze maken een keuken ruim en overzichtelijk.

  • De Cut In Half snijplank van Driade
  • AA106 droger door Maggi Massimo
  • BENTO III besteklade van Driade
  • Maggi Massimo plank 287

Cut In Half snijplank van Driade.

Maak maximaal gebruik van de ruimte op kastdeuren en planken waar u veel nuttige en bruikbare spullen kwijt kunt. Gebruik mooie glazen potten voor granen, pasta en andere bulkproducten, en zet ze prominent in de schappen En het is makkelijker te navigeren, en het voegt veel gezelligheid toe… Als uw keuken te weinig opbergruimte heeft, kan een roterend aanrecht de oplossing zijn. Je kunt er alles in opbergen, van kruiden en hapjes tot receptenboeken – en dat is net zo belangrijk!.

Een kleine keuken heeft als geen ander moderne technologie nodig: Gebruik meubels en opbergmogelijkheden die echt ruimte besparen Messen en messensets op een standaard, bijvoorbeeld.

Alexei, de ontwerper-architect van de studio "Uyutnaya Kvartira": "Hoewel veel kasten in de keuken onmisbaar zijn om dingen georganiseerd te houden, kan alleen al het volume van de kasten veel kostbare ruimte in beslag nemen. Maar ook hier is er een goede oplossing: vervang de helft van de kasten door open schappen of schappen met glazen deuren. Je zult zien, het maakt binnen de kortste keren een puinhoop van de ruimte… Het onderste deel van de keuken"muur" zou kunnen worden afgewerkt met glanzende fronten, waarvan het onzichtbare spiegeleffect de keuken een gevoel van luchtigheid zou geven.

Afgebeeld: de keuken uit het project gerealiseerd door de ontwerpstudio "Cosy Flat".

Hoe meubels voor een kleine keuken kiezen?

Bij het zoeken naar meubilair voor een kleine keuken moet u niet alleen letten op de fysieke afmetingen, maar ook op "lichte" kenmerken Kleuren ( voornamelijk licht en natuurlijk ) en materialen die licht weerkaatsen Glas, metaal, chroom, plastic. Deze materialen springen niet in het oog, waardoor het lijkt alsof ze minder ruimte innemen dan ze in werkelijkheid zijn. U kunt bijvoorbeeld ook de oppervlakken van uw kasten spiegelen en het effect accentueren met een zorgvuldig gekozen verlichting. Visueel verhogen van het plafond met een hoge ( maar niet omvangrijke! ) kast of koelkast en laag meubilair met eenvoudige geometrie. Een geweldige optie voor het opbergen van keukenaccessoires en keukengerei zijn verborgen opbergsystemen waarin u al dit lekkers kunt verbergen. Er is niet genoeg ruimte als je vol zit met spullen. Het is beter om ruimte te laten voor decoraties!

Hoe maak je een kleine keuken interessanter??

Accessoires spelen een belangrijke rol in de decoratie van elke kamer, en de keuken – zelfs de kleinste – is niet langer alleen een praktische oplossing is geen uitzondering. Stijlvol ontworpen kleine keukens kunnen charme en karakter brengen in zelfs de kleinste, meest onwelkome en krappe ruimtes.

En laten we het eenvoudig houden: lichte gordijnen in passende lichte kleuren, luchtige tafelkleden, mooi servies, planten – en alles wat er goed uitziet in een kamer Hier is een recept voor een huiselijke en warme sfeer.

Afgebeeld: Gehard glazen keukenschort van Vitrolan Tango van Ligron.

Als u heldere en sappige tinten wilt die een lust zijn voor het oog, dan is het voor het bijwerken van het kleurenschema niet nodig om een complete renovatie te beginnen of nieuwe meubels te kopen. Nieuwe gordijnen en bijpassende accessoires aanschaffen, meubels opnieuw bekleden of een schort vervangen.

Keukenschort De accessoires in een keuken, hoe klein ook, zijn niet alleen praktisch – ze zijn een aantrekkelijk decoratief element in uw keuken. Een reeks plafondstijlen en kleuren is beschikbaar. Dus waarom niet de hele muur versieren met mooie tegels?

Afgebeeld: Gregg van de Foscarini fabriek.

Welke verlichting voor een kleine keuken?

Een kleine keuken moet goed verlicht zijn met ten minste twee lichtbronnen: de primaire ( een kroonluchter of lamp ) en een secundaire ( verlichting boven het kookgedeelte ). Het maakt de ruimte niet alleen comfortabeler en functioneler, maar ook gezelliger. Trouwens, voor de hoofdlamp in de keuken is het een geweldige oplossing.. In hoogte verstelbare lampenkap en een lamp met een warme kap.

Lokale lichtbronnen kunnen worden geregeld voor extra verlichting.. U kunt bijvoorbeeld een paar kleine spotjes boven het kookgedeelte plaatsen of een paar bleke kandelaars boven de eettafel. Het gebruik van plaatselijke verlichting kan zelfs een kleine keuken ruimer en sfeervoller doen lijken.

En het beste van alles Probeer de hoeveelheid daglicht te maximaliseren: hoe groter en breder de ramen, hoe lichter en luchtiger de kamer zal zijn; lichte en eenvoudige gordijnen in lichte stof zullen de kamer versterken.

Andere keukenprojecten bekijken

Interieur van een keuken van een project uitgevoerd door een ontwerper Interieur van een keuken uit een project van Tutto design Interieur van de keuken uit een project van de studio van Tatiana Grebneva
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: