Hoe geld besparen bij de aankoop van een keuken: 10 praktische tips

Dingen die belangrijk lijken kunnen nutteloos blijken en schijnbaar onbelangrijke kleine dingen kunnen hun belang onthullen. Welke keukenelementen kun je missen en welke niet?

Waarop u kunt besparen

1. Op het materiaal van de fronten. Door af te zien van dure natuurlijke materialen hout, metaal, glas.. Je kunt veel geld besparen. Bovendien zijn de fronten op basis van spaanplaat en MDF gemakkelijk te reinigen. De meest budgetvriendelijke oplossing zou een met folie beklede spaanplaat zijn. En dat is precies waar je rekening mee moet houden Dezelfde, gelamineerde plastic- al drie keer zo duur. De prijs voor MDF gevels ( het materiaal is duurzamer en duurder dan spaanplaat ) varieert ook enorm afhankelijk van het type coating: de prijs zal lager zijn met coating van PVC-folie, maar de prijs voor gelakte gevels of kunststof coatings zal een stuk hoger zijn.

2. Over het ontwerp van de fronten. U kunt kiezen uit glas-in-loodramen, glazen inzetstukken en aluminium kozijnen op fronten. De keuken ziet er niet saai uit als u bijvoorbeeld blanco deuren met verschillende kleuren of patronen combineert. U kunt open planken toevoegen. Het gebruik van open modules maakt keukenmeubelen overigens ook veel goedkoper.

In moderne keukens worden lege fronten aangevuld met open rekken, en dat ziet er stijlvol uit.

3. Op de straal-elementen. Keukenmeubelen met halfronde elementen zijn twee keer zo duur als zonder. Radiuskasten zijn moeilijker te produceren en voor gebogen fronten worden dure materialen gebruikt. Gebruik open schappen, een ontbijtbar, een afgeschuinde hoekkast of zet gewoon een koelkast in de hoek om de randen van uw keukenkasten effectief af te werken.

4. Over de omvang van de modules. Eén grote unit is goedkoper dan twee kleinere units die hetzelfde vloeroppervlak beslaan. Dat is logisch: twee modules.. betekent meer materiaal, meer werk.

6. Op werkbladmateriaal. Afhankelijk van het werkblad zien dezelfde keukenmeubelen er heel anders uit. Maar het voor de werkbladen gebruikte materiaal heeft een grote invloed op de prijs. Natuursteen is het duurst en vereist veel zorg en onderhoud. Kabinet en teruggewonnen hout. Duurzaam staal is niet goedkoop, en past niet in elk interieur. Een populaire budget optie Spaanplaat bekleed met laminaat. Het is bestand tegen hoge temperaturen, schuren, alkaliën en kleine krassen. En u kunt kiezen uit verschillende ontwerpen.

Keukenfabrikanten stellen vaak verschillende afwerkingen voor dezelfde keuken voor. Gelamineerde spaanplaat is een voordelige optie.

Iets waarop u niet wilt besparen

7. Op uittrekbare planken. Diepe, hoge of lage schappen zijn niet altijd gemakkelijk toegankelijk. Uittrekbare planken elimineren onnodige acrobatiek. Niet alle kasten hoeven hiermee gevuld te zijn – slechts één of twee voor de meest essentiële artikelen Dus je hoeft er niet te veel voor te betalen.

8. Op draaiende structuren. Als u een hoekkeuken hebt, draaibare planken ( 'rotondes' ) maak je leven gemakkelijker. Niet alle hoeken van hoekkasten zijn gemakkelijk te bereiken en het is dom om ruimte te verspillen in de keuken. Voor een verstandige keukenindeling zijn slechts 1-2 "carrousels" nodig.

Als u een L-vormige keuken koopt, beknibbel dan niet op de draaibare planken – die maken het beste gebruik van de ruimte in de hoekkasten.

9. Op fittingen. Keukenmeubelen gaan verder dan kasten en planken. Deurdrangers, schokdempers, uittrekmechanismen Al deze details lijken misschien onbelangrijk, maar ze onthullen snel hun ware waarde. De laden zijn gemakkelijk uit te trekken? Zullen de deuren dichtslaan?? Valt de vaat in de kasten naar beneden?? Het hangt allemaal af van schijnbaar onbelangrijke details.

10. Op lade organisatoren. Flessenrekken, bakjes, voeringen en verdelers helpen om de inhoud van de lades netjes en opgeruimd te houden. Er zijn ook opbergoplossingen voor schoonmaakproducten en borstels, evenals opbergcontainers.

Opgeruimd staat netjes in de keuken met lade-indelingen. U hoeft geen dure massief houten of metalen planken te kopen – kunststof planken zijn prima.

Keukens bekijken

De Menkar keuken van Mobalpa De CLASSIC-FS / FRAME-H keuken uit de Leicht CLASSIC-FS collectie De S1 lotus witte keuken uit de SieMatic S1 collectie
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: