Hoe harde schijf partities verwijderen

De fysieke harde schijf kan programmatisch worden gepartitioneerd voor verschillende besturingssystemen of gegevensopslag. Deze structuur is niet permanent en kan door de gebruiker worden gewijzigd volgens zijn behoeften en voorkeuren. Onze experts laten u zien hoe u HDD-partities die u niet langer nodig hebt, kunt verwijderen.

Schijfbeheer

In de Windows GUI worden partitiebewerkingen uitgevoerd met het hulpprogramma Schijfbeheer.

Roep het dialoogvenster “Uitvoeren” op met de sneltoets “Win+R”. Voer “diskmgmt” in het tekstvak in.msc”. Druk op “OK” om MMC met schijfbeheer te starten.

Selecteer de HDD-partitie die u wilt verwijderen door deze met de muis te selecteren in de grafische weergave. Rechtsklik erop om het contextmenu te openen. Selecteer de optie gemarkeerd met een dubbele.

Accepteer systeemwaarschuwing voor het vernietigen van informatie op de te verwijderen partitie.

Er is vrije ruimte gecreëerd in het grafische gedeelte in plaats van het volume “Test X”.

Opdrachtprompt

Naast het grafische hulpmiddel kan de gebruiker schijfpartities beheren met behulp van opdrachtregelprogramma’s die met de Windows-distributie worden meegeleverd.

Open het geavanceerde startmenu door op “Win+X” te drukken. Voer een standaard geïnstalleerde shell uit voor standaard gebruik met verhoogde rechten.

Schakel de klassieke consolecommando’s in. Type “cmd” op de prompt en druk op Enter. Activeer de console disk utility. Voer het “diskpart” commando in gemarkeerd met een dubbele. Ga naar de console utility mode door op de “Enter shell” toets te drukken. De uitnodigingsregel krijgt de vorm die in de schermafbeelding met de pijl wordt getoond.

Maak een lijst van de aangesloten partities door de “

 • st volume”. Voor het voorbeeld kozen onze deskundigen volume “Z”, dat in de schermafbeelding is weergegeven.

  Schakel het hulpprogramma naar de gewenste partitie. Aangezien het geselecteerde volume “Z” in de lijst het nummer “5” heeft, luidt het schakelcommando “selecteer volume 5”.

  Controleer of u het juiste volume hebt geselecteerd door een rapport te krijgen in het gebied dat is gemarkeerd met een. Voer het commando “volume verwijderen” in. Het volgende rapport, gemarkeerd met een triplet in de schermafbeelding, rapporteert over de succesvolle verwijdering van het geselecteerde volume.

  owerShell

  De PowerShell-shell is een uitbreiding van de Windows-shell. Om compatibel te blijven met de klassieke CMD, zoals hierboven getoond, heeft het zijn eigen reeks commando’s.

  PowerShell uitvoeren met verhoogde rechten. Typ op de prompt “get-partition” en druk op de enter-toets. Het consolevenster toont een lijst van harde schijven en hun bestaande partities. Het voorbeeld in de schermafbeelding toont hoe informatie wordt weergegeven voor twee op de computer geïnstalleerde HDD’s.

  Wij zullen bijvoorbeeld het “Z”-volume verwijderen dat op de schermafbeelding met een pijl is aangegeven. Voer op de prompt het commando “remove-partition -driveletter “Z”” in en druk op Enter.

  Het systeem zal om bevestiging vragen om de in de schermafbeelding gevraagde operatie uit te voeren met een. Voer de Latijnse letter “Y” in in de ruimte onder het cijfer “2” en druk op de Enter-toets om de geselecteerde partitie te wissen.

  Software van derden

  Naast de hierboven beschreven systeemhulpmiddelen kunt u software van derden gebruiken om de partities van de harde schijf aan te pakken.

  Onze deskundigen namen een gratis programma als voorbeeld

  Selecteer in het venster dat verschijnt de wismethode. De standaard snelkoppeling is. Door het keuzerondje naar het gemarkeerde gebied te verplaatsen, worden extra opties geopend waarmee u de informatie op het te wissen volume veiliger kunt wissen.

  Eindelijk

  Onze experts hebben verschillende manieren opgesomd om Windows partities te verwijderen. Kies de meest geschikte en verander de structuur van de harde schijf volgens uw voorkeuren.

 • Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: