Hoe je een gemeenschappelijke interieurstijl integreert

Wanneer iemand zonder beroepsachtergrond begint na te denken over zijn toekomstige interieur, verdwaalt hij meestal… Er zijn enorm veel mooie interieurs; u vindt ze allemaal mooi, en het is moeilijk om te beslissen wat u moet kiezen.Stepan Bugaev, art director van het architectenbureau Victory Design, deelt zijn advies.

Een stijl kiezen

Het belangrijkste probleem bij het kiezen van een stijl voor het toekomstige interieur wordt oververzadigd. Een specialist kan de kenmerken van verschillende stijlen met het blote oog onderscheiden. Er zijn gemengde stijlen in interieurs op zich, zoals eclectisch en kitsch. Maar ze zijn ook gebaseerd op bepaalde canons, het is geen ondoordachte combinatie van details, maar de regels van artistieke en esthetische waarneming liggen aan de basis. Mensen die gewoon verschillende stijlen in hun interieur mengen en zeggen dat hun flat eclectisch of kitsch is ingericht, maken dus een grote fout.

Opdat uw Het interieur is harmonieus Als u een flat wilt die zowel ruimtelijk als homogeen is, moet u beslissen welke stijl u prioriteit geeft. Bekijk de onderscheidende kenmerken van deze stijl, verken de esthetische component en de filosofie van de waarneming. Alle stijlen in interieurs moeten niet lichtvaardig worden opgevat. Zo eco-stijl het is niet alleen een combinatie van houten snippers in het interieur, maar een filosofie van het gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijke elementen. Minimalisme Niet zomaar een eenvoudige, onversierde stijl, maar een filosofie van open, lichte ruimtes en beknopte vormen.

Professionele ontwerpers kennen de karakteristieke kenmerken van alle stijlen en kunnen ze vakkundig en weloverwogen combineren.

Het mengen

De pure stijlen van flat design is nauwelijks te vinden, tegenwoordig is er een mengeling van invloeden. Wij adviseren daarom één stijl als basis te nemen en daar elementen van andere stijlen aan toe te voegen. U kunt dus een consistent concept creëren door verschillende motieven toe te voegen. Een evenwichtige combinatie kan worden bereikt door gelijke verhoudingen van complementaire thema's te gebruiken. Maar laat je ook niet meeslepen, het is genoeg om een of twee extra thema's toe te voegen aan de hoofdtrend. Als u besluit uw interieur samen te stellen zonder de hulp van professionals, gebruik dan geen onverenigbare thema's: High-tech en Provençaals, Japans en Art Deco, jaren 50 en 60 en Art Nouveau.

het is belangrijk een interieur niet te overladen met ingewikkelde vormen.

Om een interieur in een uniforme stijl te creëren adviseren wij de volgende technieken te gebruiken.

1. Zoals gezegd, kies één basisstijl.

2. Kies een basis kleurenschema. Dit kan een aantal verschillende stijlen zijn:

  • Eén basiskleur met elementen van andere kleuren toegevoegd
  • Pastelreeks
  • Verschillende tinten van dezelfde kleur.

3. Bij de afwerking van materialen is het beter textuurcombinaties te gebruiken die in harmonie zijn met de stijl en het kleurenschema.

Wij hebben geprobeerd enkele punten te belichten die misschien categorisch lijken, maar dit is de meest correcte en eenvoudige manier om één enkel harmonieus interieur te creëren. Een professionele ontwerper kan eclecticisme en kitsch tot één stijl maken, maar overschat je kracht niet. Als u hebt gekozen voor één stijl zonder andere thema's toe te voegen, denk dan niet dat het onmogelijk is om binnen dezelfde stijl fout te gaan. "Strakke stijlen zijn verleden tijd, dus laat je niet meeslepen door te veel van één stijl, anders ziet het interieur er verstikkend en overweldigend uit.

4. Ook de stilering van het meubilair moet in overeenstemming zijn met het gekozen concept. De meeste fabrikanten verdelen meubels in twee lijnen: modern en klassiek. Meubels met eenvoudige vormen passen bij moderne stijlen: minimalisme, hightech, Japans, Scandinavisch. Klassieke meubelen kunnen worden gebruikt voor de volgende trends: klassiek, art deco, art nouveau, provence.

5. De verlichting wordt op dezelfde manier gekozen als het meubilair. Creëer harmonie in het interieur met geïntegreerde verlichting. Het is een volledig neutraal type verlichting, waaraan u als accent een enkele kroonluchter of staande lamp van de door u gekozen stijl kunt toevoegen.

6. Laat je niet meeslepen door het decor. Het decor is sterk stilistisch georiënteerd en kan het totaalconcept van het interieur verstoren.

Vazen, beeldjes, textiel, zelfs souvenirs moeten onderworpen zijn aan het algemene idee en hun plaats hebben. Houd er rekening mee bij het kiezen en pas de artikelen aan qua kleur, materiaal en vorm.

  • Bloesemvaas van Schoenbuch.
  • Schijfkom van Cucumbers.
  • Rollercoaster beeldje van La Murrina.
  • Sculptuur FA0040095-0260 van IFAB.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: