Hoe je je badkamer inricht: lessen uit de Nederlands etno

De Slavische stijl, de laatste jaren in de mode, keek terloops in de badkamer: traditionele ornamenten, linnen en hout. Ontwerper Sergiy Balamatyuk is achteruit gegaan – in zijn ongewone project "Down to the wind" is het moeilijk om de badkamer achter de details te zien. Mysterieus heidens interieur maakt het een van de belangrijkste kamers in de flat.

Als je foto's bekijkt van ongewone badkamers, kun je heel ongewone projecten tegenkomen. Het badkamerinterieur met heidense motieven van de oude Slaven, van ontwerper Sergei Balamatyuk, bewijst het.

De ongewone badkamer van Sergiy Balamatyuk is niet alleen in etnische stijl uitgevoerd. De ontwerper gebruikt voorchristelijke beelden en elementen en verwijst ongegeneerd naar een fallische cultus en heidense symbolen. Een fusie van nationale ornamenten, verouderd hout, oude huishoudelijke voorwerpen en juwelen creëert een verrassende, mysterieuze sfeer in de badkamer.

Onvoldoende verlichting van het archaïsche interieur wordt gecompenseerd door een overvloed aan licht. Het licht dat uit de hoeken van de halfverduisterde kamer komt, draagt bij tot de magie van de kamer.

Het eerste wat opvalt in deze foto van een ongewoon badkamerontwerp zijn de tegels met een opvallend patroon. Het ornament is eigen werk van de ontwerper, gebaseerd op motieven van traditioneel Wit-Russisch borduurwerk. Het patroon is niet toevallig; het heeft een symbool van geluk en voorspoed. Er is ook verouderd hout en ruwe stenen tegels.

Het meesterwerk van de badkamer is een houten kast, die een grote ingebouwde wastafel verbergt

De ontwerper verlicht het archaïsche interieur op een vrij moderne manier. Mysterieus koud licht van onder kastdeuren trekt de aandacht. Felrode vazen en beschilderde takken fungeren ook als kleuraccenten.

Een ingebouwde kast verbergt de wasmachine, en boven zijn planken voor huishoudelijke accessoires. Onderbelichte nissen zien eruit als verborgen compartimenten.

De wastafel verdient bijzondere aandacht. Headliner – een echte metalen wastafel. Dergelijk retro sanitair is niet alleen decoratie; de handwasbak vervangt de mengkraan. De Vitra Matrix 5 Qline wastafel, die op een wastafel lijkt, is gemonteerd op een rustiek houten meubel. De muren zijn versierd met verouderd hout en de wastafel is versierd met witte tegels in een nationaal motief. De smalle ( antieke ) spiegel weerspiegelt een opengewerkte kroonluchter met etnische motieven.

Het ontbreken van spiegels boven de wastafel wordt gecompenseerd door smalle spiegelwanden aan weerszijden van de wastafel. De spiegels zijn ingebouwd in de wand van vloer tot plafond, zodat ze nauwelijks zichtbaar zijn, alleen de reflectie wekt de illusie van extra ruimte.

In de toiletruimte zijn de wanden afgewerkt met planken – een associatie met een toilet op de binnenplaats ( het project heet "Downwind" ). Ongebruikelijk decor: Toiletpapierhouders in de vorm van expliciete heidense symbolen. De ontwerper stelt voor een afvalbak te gebruiken als afvalbak.

Boven het toilet is een keramisch paneel: traditioneel patroon, afbeeldingen van idolen en heilige symbolen worden ook van onderen en van binnenuit verlicht.

De badkamer is ook ongewoon qua indeling – het Vitra Neon bad past in de smalle, lange nis, die aan drie zijden gesloten is. De enige manier om er in te komen is via de voorkant. De persoon die een bad neemt voelt zich alsof hij in een grot zit.

  Als u foto's bekijkt van ongewone badkamers, kunt u zeer ongewone ontwerpen tegenkomen. Badkamerinterieur met heidense motieven van oude Slaven door ontwerper Sergei Balamatyuk.

  Een ongewone badkamer van Serhiy Balamatyuk is niet alleen gemaakt in een etnische stijl. De ontwerper gebruikt voorchristelijke beelden en elementen, verwijst zonder enige aarzeling naar de fallische cultus en heidense symbolen. Een fusie van nationale ornamenten, verouderd hout, oude alledaagse voorwerpen en decoraties creëert een mysterieuze sfeer in de badkamer.

  De schaarse verlichting van het archaïsche interieur wordt gecompenseerd door de overvloed aan licht. Licht dat uit de hoeken komt in een halfverduisterde kamer draagt bij tot de magie van de kamer.

  Het eerste wat opvalt in deze foto van ongewoon badkamerontwerp zijn heldere tegels met een etnisch patroon. De versiering is eigen werk van de ontwerper, waarbij motieven van traditioneel Wit-Russisch borduurwerk worden gebruikt. Het beeld is niet toevallig, het heeft een beschermende betekenis: een symbool van geluk en sterke familie. Er zijn ook verouderde hout- en steenimitaties.

  De belangrijkste decoratie van de badkamer is de houten installatie, die een grote ingebouwde wastafel verbergt

  De ontwerper geeft het archaïsche interieur een moderne twist. Een mysterieus koel licht van onder de kasten trekt de aandacht. Felrode vazen met beschilderde takken dienen ook als kleuraccenten.

  Een ingebouwde kast verbergt de wasmachine en het bovenblad is voorzien van planken voor keukengerei. De verlichte nissen lijken op schuilplaatsen.

  De wastafel verdient bijzondere aandacht. Het hoogtepunt – een echte metalen wastafel. Dergelijke retro badkamer armaturen zijn niet alleen maar decoratie, de wastafel vervangt de kraan. De op een wastafel lijkende Vitra Matrix 5 Qline staat op een rustiek houten meubel. De muren zijn versierd met verouderd hout, terwijl de wasbak is voorzien van witte tegels met nationale motieven. De ( antieke ) smalle spiegel toont een opengewerkte kroonluchter met etnische motieven.

  Een gebrek aan spiegels boven de wastafel wordt gecompenseerd door smalle spiegelwanden aan weerszijden van de wastafel. De spiegels zijn zo in de wand van vloer tot plafond geplaatst dat ze nauwelijks zichtbaar zijn; alleen de reflectie wekt de illusie van extra ruimte.

  In de toiletruimte zijn de wanden bekleed met planken – een associatie met een toilet op de binnenplaats ( het project heet "Down to the wind" ). Ongebruikelijk decor – toiletpapierhouders in de vorm van een ondubbelzinnig heidens symbool. De ontwerper stelt het gebruik van een afvalbak voor.

  Boven het toilet is een keramisch paneel: een traditioneel patroon, afbeeldingen van afgoden en heilige symbolen die ook van onderen en van binnenuit worden verlicht.

  De badkamer heeft een atypische indeling – het Vitra Neon bad past in een lange, smalle nis die aan drie zijden is afgesloten. Je kunt er alleen via de achterkant in. De persoon die een bad neemt voelt zich alsof hij of zij in een grot zit.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: