Hoe kies je een draagmand voor een pasgeboren baby?

Ongeacht het seizoen, winter of zomer, de basisvereisten voor kinderwagens voor pasgeborenen veranderen niet. En als ze niet gerespecteerd worden, kun je de gezondheid van de baby schaden…

Onderwerp van

 1. Wieg
 2. Kinderwagens
 3. Pen
 4. De klassieke kinderwagen
 5. Universele kinderwagens
 6. De Transformer kinderwagen
 7. Waar moet je nog meer op letten?

Wat een kinderwagen voor een pasgeboren baby moet zijn

Een standaard kinderwagen bestaat uit:

 1. Wiegen;
 2. Het juiste loopwerk (wielen, bindingen, vering, remmen, enz.)..);
 3. Pennen;
 4. Optionele accessoires: boodschappenmand, insectennet, voetendeksel, zonneklep.

Reiswieg

een wieg voor de kinderwagen

!

Wij adviseren om de beoordeling van de beste kinderwagens en beoordelingen van de beste kinderwagens wandelstokken volgens klantbeoordelingen te lezen.

Pasgeboren baby kan niet rechtop zitten of zijn hoofd vasthouden. Zijn bewegingsapparaat is nog in ontwikkeling, de wervelkolom is zacht en kan vervormen en zijn rugspieren zijn zwak. De baby moet daarom op een stevige en stevige ondergrond liggen. Plaats hem niet op ongelijke of zachte hangmatachtige structuren.

Daarom is de eerste en belangrijkste vereiste voor een kinderwagen een rechte bodem. Neem geen risico’s met opvouwbare modellen. Kies een klassieke, onopgesmukte reiswieg. Baby’s hebben gadgets nodig. Je zou wat rammelaars aan de binnenkant van de motorkap kunnen zetten…

Als het kind in de herfst en winter wordt geboren, kies dan een kinderwagen met een ruime romp. Zorgt ervoor dat uw kind zich comfortabel voelt in warme winterkleding.

De kap moet de baby volledig bedekken om hem/haar te beschermen tegen slecht weer, natte sneeuw en wind. Als u uw baby zowel in de winter als in de zomer in de wieg moet rollen (gemiddeld gebruik van 6-8 maanden), let dan op kappen met twee lagen. Tijdens de warmere maanden kan de buitenste laag worden losgemaakt, zodat een lichtgewicht stof en gaasinzet overblijft. Kies bij het kiezen van een lente/zomer kinderwagen voor modellen met een geventileerde reiswieg.

Kinderwagen onderstel

Kinderwagen basis

Kinderwagens voor baby’s moeten grote wielen hebben, met een diameter van 20-25 cm. Hoe groter de wielen, hoe beter de rit en hoe minder wendbaarheid. Ze kunnen opblaasbaar zijn of van schuimrubber. Opblaasbare wielen zijn ideaal voor het leven op het platteland, zodat de kinderwagen door bos, zand, sneeuw en smeltwater kan rijden. Ze moeten van tijd tot tijd worden opgeladen. Er is ook een risico om het wiel te beschadigen met iets scherps. Wielen van Euroberschuim mogen niet lek raken.

Een kinderwagen met zwenkbare voorwielen kan beter manoeuvreren, maar presteert slechter op hobbelige wegen dan een model met zwenkbare voorwielen.

Zeer weinig kinderwagens gebruiken plastic wielen. Het is een goedkoop materiaal dat, afgezien van de prijs, geen voordelen heeft. Ze zijn slecht gedempt en alleen geschikt voor gladde wegen.

 1. Kies modellen met afneembare wielen. Zo kunt u
 2. de omvang van de kinderwagen verkleinen als hij met de auto moet worden vervoerd.
 3. Je hoeft niet de hele kinderwagen naar een monteur te slepen als hij kapot of lek is.
 4. Verwissel wielen afhankelijk van het seizoen en het terrein.

Greep

Kinderwagens voor pasgeborenen hebben vaak in hoogte verstelbare handvatten. Dit maakt het comfortabel voor een korte moeder en een lange vader om in dezelfde kinderwagen te trekken.

Veel modellen hebben een omkeerbare handgreep. Het stelt de moeder in staat de slaapgewoonten van de baby te controleren door hem of haar naar haar toe te draaien, of hem of haar te beschermen tegen sterke wind.

Extra accessoires

Kinderwagens voor pasgeborenen hebben vaak..:

 1. Insectengaas. Handig tijdens een picknick of een avondwandeling in het park in het voorjaar;
 2. Een ruime tas die aan de handgreep van de kinderwagen wordt bevestigd.
 3. Mackintosh. Wordt bevestigd aan de kap om vocht buiten te houden. Niet geschikt voor wandelen in de regen, maar essentieel om thuis te komen.
 4. Bekerhouder. Bij kou kunt u warme thee/koffie meenemen.
 5. Zonneklep.

Verschillende soorten kinderwagens voor pasgeborenen

Klassieke kinderwagen

reiswieg

Het is het meest optimale en veiligste model kinderwagen. Het heeft een platte, stevige bodem, hoge zijkanten en vier wielen met een diameter van 20-35 cm.

De reiswieg kan worden verwijderd van het onderstel en worden gebruikt als autostoel of wieg. Het chassis is compatibel met de glijders op de trappen van ondergrondse gangen, winkels en parken. Niet “bang” voor obstakels en hoge stoepranden.

De meeste klassieke modellen worden tot 8 maanden gebruikt.

Voordelen

 • De reiswieg staat hoog van de grond, zodat mama zich naar de baby toe buigt.
 • Het heeft een ruime reiswieg die comfortabel is om te spelen, te slapen en de wereld rondom te observeren.
 • Uitgerust met grote wielen, ideaal voor het leven op het platteland.
 • Heeft een ruime boodschappenmand.

Nadelen

 • Max. 9 maanden vanaf de geboorte. Daarna moet hij worden ingeruild voor een kinderwagen waarin het kind kan zitten.
 • Brede chassis passen misschien niet door de openingen van oude liften.

Multifunctionele kinderwagens

Universele kinderwagens

Deze kinderwagens vervullen verschillende functies tegelijk. Hij kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot de leeftijd van 3-4 jaar, en dient zowel als reiswieg als kinderwagen. Sommige hebben een autostoel met een basis die aan de autostoel wordt bevestigd.

Het geheim van deze veelzijdigheid ligt in het afneembare mechanisme. Indien nodig kan de wieg worden verwijderd en de wandelwagenmodule worden gemonteerd.

Een kinderwagen met reiswieg biedt dezelfde voordelen als de klassieke kinderwagen voor pasgeborenen.

De zit-in unit kan een horizontale positie aannemen, maar het wordt niet aanbevolen voor kinderen die niet rechtop kunnen zitten.

Voordelen

 • Ontworpen voor slecht weer in de winter en de herfst.
 • Kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot vier jaar.
 • Besparing van het gezinsbudget, omdat u geen geld hoeft uit te geven aan verschillende modellen.

Nadelen

 • Neemt veel ruimte in beslag. Hoe je het ook bekijkt, de rest moet ergens heen met één verwisselbare eenheid.

Converteerbare kinderwagens

Converteerbare kinderwagens

Ombouwkinderwagens verschillen van de universele kinderwagens door de manier waarop ze worden omgebouwd. Terwijl bij de 2-in-1 en 3-in-1 kinderwagens de benodigde module kan worden verwijderd en vervangen, kan bij een converteerbaar model de reiswieg in een kinderwagenzitje worden veranderd en omgekeerd. Het vereist het verwijderen of installeren van verschillende elementen van de mand, het aanpassen van de voetsteun en de bodem van de kinderwagen.

De reiswieg is lager dan een conventionele kinderwagen. Het is niet zo warm en comfortabel. Maar het kan tot vier jaar gebruikt worden.

Voordelen

 • Kinderwagens maximaal converteerbaar. Ze zijn voorzien van een draagtas, diepe boodschappenmand, draaggreep, netten voor gebruik in de zomer en een afsluitbare kap.
 • Ze nemen minder ruimte in dan stationwagons.

Nadelen

 • Oncomfortabel in warme seizoenen door zijn grote omvang en geringe wendbaarheid.
 • U moet een stevige matras onder het bed leggen voordat u de baby in de wieg legt.

Waar je nog meer op moet letten bij het kiezen van een kinderwagen voor een pasgeboren baby

Een kinderwagen kiezen
 1. Stoffen onderdelen moeten gemakkelijk te verwijderen en aan te trekken zijn.
 2. Het is raadzaam een “lopend” model te kiezen, vooral als u in een flatgebouw woont en de lift niet altijd werkt.
 3. Als u vaak met de auto reist, kijk dan naar de universele modellen. Controleer ook of de kinderwagen in de kofferbak past.
 4. Houd bij de keuze niet alleen rekening met het gewicht van de kinderwagen, maar ook met het potentiële gewicht van het kind en de volledige omvang van de boodschappenmand.

!

In de volgende artikelen vertellen onze deskundigen u hoe u een kinderwagen kiest, de geheimen van het kiezen van een kinderwagen en een uitgebreide gids voor het kiezen van een kinderwagen – we onthullen alle nuances.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: