Hoe kiest u een handdoekhouder voor uw badkamer?

Het idee van het verwarmde handdoekenrek als zelfstandig apparaat is niet uit het niets ontstaan. Meer recent, om kleren te drogen na het wassen, maakten de mensen maximaal gebruik van radiatoren – vaak waren zij de enige warme plaats in de woning. Een dergelijke beslissing was vrij logisch, gezien het vrij vochtige klimaat in ons land, en daarom was het verschijnen van een apparaat dat voor dergelijke doeleinden zou worden gebruikt slechts een kwestie van tijd.

inhoud

 1. Werkingsprincipe en constructie van handdoekhouders
 2. Handdoekhouders
 3. Keuzemogelijkheden handdoekhouder
 4. De beste fabrikanten van handdoekhouders
 5. Hoeveel kost een handdoekdroger?

Werkingsprincipe en constructie van handdoekhouders

Handdoekhouderconstructie

Het werkingsprincipe van de handdoekradiator is gebaseerd op een permanente productie van warmte, die wordt gebruikt voor het drogen van. In de meeste gevallen zijn de warmtebronnen ofwel water ofwel elektrische energie, en daarom kan de hele verscheidenheid aan modellen op de markt in twee fictieve groepen worden verdeeld:

 • Handdoekhouders zijn geïntegreerd in het warmwatersysteem en zijn de zuinigste apparaten. Naast hun primaire functie zijn ze ook heel goed in het verwarmen van ruimtes, in feite de functie van radiator. Het circuit bestaat uit zwaarwandige stalen, gietijzeren of koperen buizen, en is bestand tegen een aanzienlijke systeemdruk. Tegenover de talrijke voordelen staan nadelen zoals de tijdrovende installatie (indien de verwarmde handdoekhouder niet van bij het begin werd voorzien) en het feit dat de verwarmde handdoekhouder ook koud wordt wanneer het warme water wordt “uitgeschakeld”;
 • Elektrische handdoekradiatoren gebruiken elektriciteit als energiebron en zijn een veel eenvoudiger type toestel. De meeste moderne modellen zijn uitgerust met regelbare thermostaten waarmee de intensiteit van de verwarming, de duur van de werking en een aan/uit-timer flexibel kunnen worden ingesteld. Het nadeel van elektronische modellen is het hoge elektriciteitsverbruik;

Typen handdoekhouders

Handdoekhouders

Handdoekbeugels worden ook onderscheiden naar hun type en de manier waarop ze worden geïnstalleerd. In dit verband zijn in de catalogi van de fabrikanten drie soorten van dergelijke apparaten te vinden:

 1. De handdoekdrogers voor wandmontage zijn de klassieke modellen, die het meest gebruikt worden. Wordt door middel van speciale bevestigingsmiddelen rechtstreeks op de muur van de woning gemonteerd en is verkrijgbaar in zowel een elektrische als een wateruitvoering. Voordelen zijn compactheid en draagbaarheid, nadelen zijn de arbeidsintensieve installatie;
 2. Vloerradiatoren zijn toestellen die aan de vloer worden bevestigd en zorgen voor een comfortabele bediening. Ze worden geïnstalleerd in de warmwatervoorziening en hebben daarom bijna altijd een op water gebaseerd werkingsprincipe;
 3. Meer en meer draagbare handdoekverwarmers worden populair. Hun belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om het te verplaatsen in de flat waar het hoort. Vanwege hun beweegbare constructie zijn dergelijke modellen alleen verkrijgbaar in elektrische uitvoering;

Parameters voor de keuze van een handdoekverwarmer

hoe kies je een handdoekdroger

De criteria waarop moet worden gelet bij de keuze van een handdoekdroger zijn talrijk en de meeste hangen rechtstreeks af van de oorspronkelijke parameters van de ruimte waarin hij zal worden geïnstalleerd:

 1. Hoe de geselecteerde handdoekhouder werkthangt niet alleen af van persoonlijke voorkeuren, maar ook van de fysieke kenmerken van de badkamer. De handdoekdroger wordt dus niet geïnstalleerd op plaatsen waar geen leidingen van centrale verwarming zijn of waar geen mogelijkheid is om deze aan te sluiten. Omgekeerd hebben elektrische handdoekhouders een stroomvoorziening nodig die beschermd is tegen vocht – en die is niet in elke badkamer aanwezig;
 2. Het materiaal, het soort materiaal waarvan het handdoekrek is gemaakt, speelt ook een belangrijke rol. Gezien de constante hoge luchtvochtigheid in de badkamer mag het niet onderhevig zijn aan oxidatie en corrosie, en moet het bestand zijn tegen constante temperatuurverschillen. De meeste modellen zijn gemaakt van gelegeerd staal, gietijzer, koper of messing, en elk van deze materialen kan, mits goed behandeld, zorgen voor goede prestaties in dergelijke agressieve omgevingen. Stalen handdoekhouders zijn het goedkoopst, omdat ze het meest vatbaar zijn voor corrosie. Messing en koperen modellen hebben de maximale warmteafgifte, maar ook de prijs voor dergelijke modellen is hoog genoeg. De beste prijs-kwaliteitverhouding hebben de zwarte, gegalvaniseerde stalen modellen – deze zijn duurzaam en hebben goede warmte-uitwisselingseigenschappen;
 3. Als we het hebben over een waterdoekdroger, moet u letten op de dikte van de wanden en de piekdruk die hij kan weerstaan. Deze cijfers staan meestal vermeld in de handleiding. De buren beneden onder water zetten is geen aantrekkelijk vooruitzicht!
 4. Vorm handdoekhouderspeelt over het algemeen een secundaire rol, en is belangrijker voor de esthetiek dan voor de functionaliteit. U kunt U-vormige, M-vormige, E-vormige handdoekrekken tegenkomen, en elk van deze ontwerpen beantwoordt uitstekend aan zijn functies;
 5. Installatiemethodevan een bepaald model, alsmede de functionaliteit die u de gebruiker wilt bieden. Hier is alles eenvoudig genoeg: als de ruimte het niet toelaat een volwaardige handdoekdroger te installeren, moet de voorkeur worden gegeven aan draagbare modellen.
 6. Controlealgoritme voor het apparaat. In het geval van handdoekdrogers met water is de keuze beperkt – het apparaat verwarmt wanneer er warmte aan de flat wordt toegevoerd. Elektrische modellen daarentegen bieden veel meer mogelijkheden. De meest geavanceerde modellen impliceren niet alleen intellectuele controle en vragen niet voortdurend de stekker uit het stopcontact te “trekken”, maar zijn ook uitgerust met temperatuurregelaars, waarmee de temperatuur kan worden ingesteld, de tijd kan worden in- en uitgeschakeld en vele andere, niet minder nuttige functies.

De beste fabrikanten van handdoekdrogers. Welk merk moet worden gekozen?

Onder de verscheidenheid aan apparaten op de markt zijn er verschillende bedrijven waarvan de producten het populairst zijn:

 1. Margaro
 2. Terminus
 3. Zehnder

Als u de voorkeur geeft aan producten van binnenlandse fabrikanten, adviseren wij u aandacht te besteden aan de producten die onder de merknamen “TermoSmart” en “Sunerja” worden vervaardigd. Door de hoge kwaliteit van de fabricage zijn de prijzen van deze handdoekhouders zeer gunstig en voor bijna iedereen goed bereikbaar.

Hoeveel kost een handdoekdroger??

Hoeveel kost een handdoekdroger

Alles hangt af van het verwachtingsniveau van de koper, van zijn specifieke voorkeuren en van hoeveel hij bereid is uit te geven voor een dergelijk apparaat. Op de markt vindt u handdoekdrogers met basisfunctionaliteit, waarvan de kosten niet hoger zijn dan 1.5-2 duizend roebel, evenals modellen van het elite niveau, onderscheiden zich door een strak design dat zeker de smaak van de eigenaar zal benadrukken en een prachtige aanvulling zal zijn op de stijl van de badkamer. Estheten en liefhebbers van alle mooie dingen zullen de prijs moeten betalen – de kosten van dergelijke apparaten bedragen vaak meer dan 40-50 duizend roebel. Als we spreken over “people’s” modellen, tot dergelijke is het mogelijk om alle handdoekdrogers kosten ongeveer 5-10 duizend roebel – precies op hen verkopers van sanitaire apparatuur nota stabiel hoge vraag.

In de volgende artikelen vertellen onze deskundigen u hoe u het juiste tegelwerk voor uw badkamer kiest, de geheimen van de keuze van een wastafel voor uw badkamer, de kenmerken van de keuze van een badkamerkraan en de belangrijkste criteria voor de keuze van een kwaliteitsbad.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: