Hoe kiest u een luchtbevochtiger?

Niet alleen het menselijk lichaam heeft te lijden onder een lage luchtvochtigheid – meubels en parket kunnen uitdrogen en planten kunnen verwelken. Een luchtbevochtiger kan helpen om de lucht weer op een comfortabel niveau te brengen.

inhoud

 1. De beste fabrikanten van luchtbevochtigers
 2. Soorten luchtbevochtigers
 3. Een luchtbevochtiger kiezen
 4. Welke luchtbevochtiger te kiezen
 5. Hoeveel kost een luchtbevochtiger?
Hoe kiest u een luchtbevochtiger?

!

Aanbevolen om de beoordeling van de beste luchtreinigers en beste luchtionisators voor flats te lezen.

De beste fabrikanten van luchtbevochtigers – welk bedrijf moet u kiezen?

Alvorens de technische specificaties van de verschillende modellen te onderzoeken, moet u eerst een fabrikant kiezen. Sparen en kopen van naamloos model van Chinese makelij is ongewenst, want dit apparaat is ontworpen voor langdurig gebruik, waarbij het vlekkeloos moet werken. Tegenwoordig worden de meest betrouwbare en praktische modellen beschouwd als de volgende merken:

Laston is een Zwitsers bedrijf dat al meer dan 50 jaar gespecialiseerd is in huishoudelijke apparaten. Een onderscheidend kenmerk van alle producten van deze fabrikant is de naleving van de “Original Design Manufacture”-norm, die bevestigt dat alle producten in eigen huis zijn ontwikkeld en niet zijn gekopieerd van concurrenten.

 1. Electrolux luchtreinigers zijn zeer technologisch geavanceerd en hebben een geavanceerd, modern ontwerp.
 2. Sharp is vooral gespecialiseerd in luchtwassers (reinigers), maar de hele productlijn is optioneel uitgerust met een luchtbevochtiger.
 3. De apparaten van Philips voldoen zoveel mogelijk aan de prijs-kwaliteitscriteria, zodat de consument tegen een redelijke prijs over behoorlijk technologische producten kan beschikken.
 4. U kunt meer producten bekijken van fabrikanten als Polaris, Shivaki Winia en Fan
 5. ne.

Soorten luchtbevochtigers

Het eerste dat u moet weten is dat er naast bevochtigingsapparaten ook luchtzuiveringsapparaten zijn die soms luchtreinigers of luchtwassers worden genoemd. De toename van de vochtigheid kan alleen een bijkomende functie zijn. Maar als uw binnenlucht schoon genoeg is, kunt u volstaan met een eenvoudige luchtbevochtiger.

Conventionele luchtbevochtigers

Conventionele luchtbevochtigers


Het is een behuizing waarin zich een waterreservoir bevindt. Bakje op de bodem van de behuizing met uitneembaar patroon, dat verzadigd is met vloeistof. Vochtige lucht wordt in de kamer geblazen door de koeler.

Voordelen

 • Duurzaamheid;
 • Lage kosten.

Nadelen

 • Hoog geluidsniveau van de ventilator;
 • Lage luchtprestatie – omdat het natuurlijk bevochtigt, kan het slechts tot 60 procent hoger in de kamer zijn.

Stoombevochtigers

stoombevochtigers

Dergelijke apparaten zijn qua ontwerp vergelijkbaar met een conventionele elektrische waterkoker – water kookt erin en komt er als stoom uit.

Voordelen

 • Hoge bevochtigingscapaciteit – luchtbevochtigers kunnen tot 60 procent bevochtigen.
 • U hoeft geen filters en patronen te vervangen.

Nadelen

 • Hoog stroomverbruik;
 • Luidruchtigheid;
 • Oververhitte stoom (tot 60 graden Celsius);

Ultrasoon

Ultrasone luchtbevochtigers

Dit type is het modernst en wordt beschouwd als het meest comfortabel voor de mens. Het is gebaseerd op een ultrasoon membraan dat waterdeeltjes kan reduceren tot stof.

Voordelen

 • Laag geluidsniveau
 • Hoog rendement.

Nadelen

 • Vereist constante zorg – vulling van de cartridge, en wanneer de cartridge het einde van zijn levensduur bereikt, kan de cartridge volledig worden vervangen.
 • Continue toevoeging van gedistilleerd water noodzakelijk.

!

Bepaalde modellen kunnen worden uitgerust met extra functies zoals een timer, automatische uitschakeling wanneer het waterniveau in de tank laag is, en luchtgeur.

Parameters voor het kiezen van een luchtbevochtiger

Parameters voor het kiezen van een luchtbevochtiger

Bij het kiezen van het apparaat moet men eerst beslissen over de fabrikant en het type van de luchtbevochtiger volgens het principe van zijn werking. Dan is er nog de behoefte aan extra filtratie en airconditioning. Het feit dat veel fabrikanten extra filters, ionisatoren en geurstoffen aanbieden (vooral voor stoom- en ultrasone luchtbevochtigers). Dergelijke aanpassingen helpen ziektekiemen en stof te bestrijden, verzadigen de lucht met zilverionen en elimineren onaangename geuren.

Prestaties

De grootte van de kamer is van grote invloed op de keuze van het apparaat. Alvorens te kopen moet u de technische kenmerken van de luchtbevochtiger zorgvuldig onderzoeken. Als u voor een grote flat een model met een laag vermogen koopt, is het nutteloos, omdat het de luchtvochtigheid niet tot het vereiste niveau kan opvoeren. Als u een te krachtig apparaat koopt voor een kleine flat, kan de werking ervan leiden tot de vorming van overmatig vocht, wat zal bijdragen tot het verschijnen van schimmels en schimmel. Daarom is het het beste om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen bij het kiezen van.

Geluidsniveau

Hoge geluidsniveaus kunnen het apparaat zeer oncomfortabel maken om in te slapen en overdag irritatie veroorzaken. Als de luchtbevochtiger in een woonkamer wordt geïnstalleerd (in tegenstelling tot een hal of gang) mag het geluidsniveau niet hoger zijn dan 25 decibel.

Inhoud van de watertank

De capaciteit van het waterreservoir bepaalt de autonomie van het toestel. Als u uw huis voor langere tijd moet verlaten, bijvoorbeeld vanwege reizen en zakenreizen, kunt u beter een model met een grote tank kopen.

Welke luchtbevochtiger te kiezen

Welke luchtbevochtiger te kiezen

U moet een specifiek model kiezen op basis van het beschikbare budget, de grootte van de kamer en de mate van luchtvervuiling.

 1. Als het apparaat wordt gekocht op aanraden van de arts, bijvoorbeeld vanwege een sterke allergie, is het beter een kwaliteitsmodel van een gerenommeerde fabrikant te kopen.
 2. Als uw huis is gelegen in een industriegebied, en vanaf de straat in een kamer veel stof krijgt, moet u overwegen een luchtbevochtiger-reiniger te kopen. Zo’n apparaat kost misschien meer, maar de werking ervan verbetert gegarandeerd de luchtkwaliteit.
 3. Als u in een flat met kleine kinderen woont, moet u kiezen voor een ultrasone of traditionele luchtbevochtiger. Deze modellen zijn absoluut veilig (aangezien ze geen sterke verwarming hebben), en kunnen de noodzakelijke vochtigheid lang vasthouden. Het feit dat wanneer het afneemt bij een klein kind de slijmvliezen beginnen uit te drogen, wat later kan leiden tot allergieën en chronische aandoeningen van de luchtwegen. Om dit soort ongelukken te voorkomen kan preventief een luchtbevochtiger worden aangeschaft.

Hoeveel kost een luchtbevochtiger?

 1. De kosten van het apparaat hangen voornamelijk af van het merk (en dus de kwaliteit van het product) en de beschikbaarheid van extra functies. Dus, de eenvoudigste ultrasone luchtbevochtiger kan kopen voor 500 roebel. Extra functionaliteit in de vorm van ionisatoren, intensiteitsregelingen, ozonatie, timer, afstandsbediening, kan de kosten verhogen tot 1500-3000 roebel. Hoe groter de capaciteit (dus de mogelijkheid om in een grote ruimte te werken), hoe hoger de kosten.
 2. Hygrostaat, roestvrijstalen behuizing, LCD-scherm met hoge resolutie en ultraviolette luchtreiniger kunnen de prijs verhogen tot 40000 – 50000 roebel.
 3. Conventionele en stoommodellen liggen ongeveer in dezelfde prijsklasse – tussen 5.000 en 20.000 roebel, afhankelijk van het ontwerp en de extra functies.

!

In de volgende artikelen vertellen wij u hoe u de juiste airconditioner voor uw huis kiest en wat de geheimen zijn van de keuze van een luchtbevochtiger voor uw flat.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: