Hoe maak je een bootable macOS flash drive

Apple computers worden altijd verkocht met het besturingssysteem voorgeïnstalleerd… MacOS bijwerken naar een nieuwere versie, opnieuw installeren of herstellen gebeurt via het netwerk. Een zelfstandig installatieprogramma is zelden nodig voor deze taken. Onze experts laten zien hoe je een bootable macOS flash drive maakt, mocht je die ooit nodig hebben.

De distributie krijgen

Ga naar de App Store om het besturingssysteem distributief te downloaden. U kunt naar de huidige versie zoeken door de codenaam in te typen in het veld met een een. Links naar oudere, maar nog steeds door Apple ondersteunde macOS-versies zijn beschikbaar op de ondersteuningspagina.

De distributie is een zelfstandige toepassing met een APP-extensie. Het moet niet worden gedownload naar uw map downloads, maar rechtstreeks naar uw systeemmap “Toepassingen”.

Huidige versie van macOS of nieuwer dan geïnstalleerd zal direct na het opstarten starten. Sluit het installatieprogramma af door op “Cmd+Q” te drukken of door het relevante item in het bovenste menu te selecteren.

Na het downloaden van een vorige versie van het besturingssysteem krijgt de gebruiker de melding dat deze niet kan worden opgestart.

Flash drive voorbereiden

Open Finder bestandsbeheer. Selecteer de met een gemarkeerde map in het zijmenu. Ga naar de map “Utilities” en start de toepassing met nummer “2”.

Installatiemedia maken voor de nieuwste macOS Cata

 • U hebt minstens 12 GB aan flash-schijfruimte nodig. Oudere versies zijn kleiner van formaat. Onze vakkundig gekozen Mojave vereist slechts 8GB. Selecteer het gemonteerde station in het zijmenu. Klik op de knop “Wissen” in de werkbalk.

  Bestandssysteemtype instellen op Mac OS Extended zonder codering in het pop-upvenster. Druk op de knop gemarkeerd met een deuce om het formatteren te starten.

  Wacht op voltooiing van de operatie. Er verschijnt een groen vinkje op het stationspictogram en het hulpprogramma meldt dat de conversie van het bestandssysteem is geslaagd. Sluit het hulpprogramma door op “Finish” te klikken.

  Een media maken

  Open bestandsbeheer opnieuw. Volg het bovenstaande pad naar de map “Utilities” en start de Terminal.

  Voor de door onze experts gekozen macOS Mojave kopieert u de volgende opdracht naar de promptregel:

  sudo /App

 • installaties/Installatie macOS Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/MyVolume

  Commando’s voor andere systeemversies worden door Apple gegeven op de ondersteuningspagina. In plaats van “MyVolume” voert u de naam in van de stick die u gebruikt om uw bootable rescue media te maken. In het onderstaande screenshot is dit vervangen door “Kingstone”. Druk op enter en voer in de volgende regel met een dubbele streep uw wachtwoord in. Tekens worden niet weergegeven op het scherm en hun hoeveelheid is niet gemarkeerd met sterretjes.

  Ongeacht of de stick is geformatteerd of niet, het systeem vraagt u om de stick te wissen. Vul de Latijnse letter “Y” in op de met een pijl gemarkeerde plaats. Druk op Enter op het toetsenbord om het wissen te starten en te schrijven.

  De operatie gaat gepaard met een voortgangsbalk in procenten. Tenslotte wordt de nieuwe naam die aan het station is toegewezen weergegeven.

  Tot slot

  Met de stapsgewijze instructies van onze experts maakt u indien nodig een opstartbare flashdrive voor elke huidige macOS-versie.

 • Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: