Hoe maak je een screenshot op je iPhone?

Een screenshot bespaart tijd door het beeld op je smartphonescherm niet in woorden te beschrijven, maar er een foto van te maken. Je kunt het in verschillende situaties gebruiken, iemand helpen met instellingen of een interessant moment vastleggen in een mobiel spel. Onze experts vertellen je hoe je een screenshot maakt op verschillende iPhone-modellen.

Basismethode

Fysieke knoppen op de behuizing van de smartphone worden meestal gebruikt om een screenshot te maken.

Op oudere modellen, tot en met iPhone 5, moet u tegelijkertijd de aan/uit-toets op de rechterrand en de Home-toets onder het scherm indrukken.

Vingerafdrukscanner verscheen in iPhones vanaf 5S. Het werd gebruikt in alle modellen vóór de iPhone 8. Bij de laatste paar generaties Apple smartphones is de thuisknop helemaal verdwenen. In plaats van vingerafdruksensoren gebruiken ze driedimensionale Face ID gezichtsherkenningstechnologie. In al deze modellen wordt een schermafdruk gemaakt door een andere combinatie. We gebruiken de “volume up” knop aan de linkerkant en de “power/lock” knop aan de rechterkant samen.

Assistive Touch

U kunt Assistive Touch-technologie gebruiken om een screenshot te maken op alle iPhone-modellen. De methode is het handigst omdat u deze handeling met één hand kunt uitvoeren.

Open de instellingen van je smartphone en ga naar “Universele toegang”.

Tik op de regel “Aanraken.

Bovenaan het scherm is het Assistive Touch-bedieningsgebied.

Hier kan de gebruiker extra menu’s of acties instellen. Om bijvoorbeeld een dubbelklik screenshot in te stellen.

Tik in het menu Acties op de regel “screenshot”. Er zou een vinkje naast moeten verschijnen om de selectie te bevestigen.

Indien actief, is Assistive Touch een virtuele knop op het scherm van de smartphone. Zodra de instellingen zijn gemaakt, maakt dubbelklikken erop een schermafdruk.

Tot slot

In dit materiaal leggen onze experts in detail uit hoe je een screenshot maakt op elk model iPhone met behulp van fysieke knoppen of Assistive Touch-technologie.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: