Hoe maak je poeder wenkbrauwen | Expert materiaal

Gepoederde wenkbrauwen kunnen worden gedaan in veel schoonheidssalons. Deze behandeling is populair bij liefhebbers van natuurlijke make-up, waarbij de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen wordt benadrukt, maar ze er wel zo natuurlijk mogelijk uitzien. Laten we eens uitzoeken hoe je poederwenkbrauwen krijgt, wat de techniek erachter is, en wat je moet weten voor en na de ingreep. Onze deskundigen adviseren hoe u zich goed kunt voorbereiden en wat u moet doen om het effect van de gespoten wenkbrauwen zo lang mogelijk te behouden.

Kenmerken van de techniek

Kenmerken van de techniek

De poederverstuiving is een speciale techniek van het tatoeëren van permanente wenkbrauwen, waarmee het effect van lichte schaduw kan worden gecreëerd, zoals in de schaduw van de wenkbrauwen. De procedure is minder pijnlijk dan andere tatoeagetechnieken, omdat het pigment alleen in de bovenste lagen van de huid wordt geïnjecteerd.

Veel kleine puntjes worden met een speciale machine aangebracht, die samenvloeien tot een mooi silhouet zonder contouren. Het apparaat verstuift de kleur, waardoor de wenkbrauwen perfect gevormd en expressief worden.

Het maximale natuurlijke effect van de poedertatoeage wordt bereikt door een vlekvormige, oppervlakkige toepassing van pigment.

Na het poederen blijft de kleur en vorm van de wenkbrauwen 2-4 jaar behouden. De duur hangt af van het aantal kleurlagen en het huidtype (bij een vette huid verkleurt het pigment sneller, bij een droge huid duurt het langer). De hersteltijd is minimaal en veroorzaakt geen pijn.

Kan thuis gemaakt worden

Poeder wenkbrauwen tatoeëren is een procedure die wordt uitgevoerd in steriele omstandigheden van een cosmetisch kantoor door een gekwalificeerde vakman met behulp van een speciale dot tattoo machine. Je kunt het niet zelf thuis doen, zelfs niet als je het juiste gereedschap en de juiste vaardigheden hebt.

Slecht uitgevoerde spray-on tattoo procedure kan leiden tot complicaties en nadelige gezondheidseffecten.

thuis kun je het poederige wenkbrauweffect alleen nabootsen met een potlood of oogschaduw… Maar het duurt maximaal één dag, en niet meerdere jaren, zoals na een bezoek aan de salon.

Voor wie is het geschikt?

Poedercoating is niet geschikt voor vrouwen of meisjes met zeer dunne of schaarse wenkbrauwen. In dat geval raden wij aan te kiezen voor een microblading procedure.

Poeder tatoeëren is de moeite waard als je wenkbrauwen:

 1. zijn goed gevormd, breed en dik, maar willen graag kleur toevoegen;

 2. zijn lichter van kleur dan het haar;

 3. Uitbranden in de zon.

De poedertattoo is geschikt als de vorm van de wenkbrauwen bij de patiënt past.

Deze tattoo is het meest geschikt voor blond haar met een Keltisch of Scandinavisch huidtype. Maar zelfs meisjes met een donkere huid zullen zich aangetrokken voelen tot de poederige wenkbrauwen – dankzij de optimale pigmentkeuze en kleurverzadiging zien ze er op elke huidskleur indrukwekkend uit.

Wie mag er geen poeder wenkbrauwen hebben?

Tijdens het eerste consult met de meesters is het belangrijk om te vertellen over de bestaande kenmerken van het lichaam, chronische ziekten. De specialist zal de procedure niet uitvoeren bij de volgende ziekten en aandoeningen:

 1. oncologie;

 2. Diabetes;

 3. problemen met de bloedstolling;

 4. zwangerschap;

 5. Acute ontsteking van het lichaam.

De procedure heeft niet alleen gevolgen voor het eindresultaat, maar ook voor de gezondheid van de vrouw die besloten heeft haar wenkbrauwen te laten poederen.

Hoe bereidt u zich voor op de procedure?

Hoe bereidt u zich voor op de procedure?

Om een permanente wenkbrauwverf te krijgen zonder pijn en met zo min mogelijk hersteltijd, is het belangrijk om je goed voor te bereiden… Het uiteindelijke resultaat van de poeder tattoo zal er sterk van afhangen.

Vóór de behandeling ondergaan zij een eerste medisch onderzoek, een huidtest op pigmenttolerantie en de keuze van de pigmentkleur. De specialist zal adviseren wat wel en wat niet gedaan kan worden voor de correctie, de datum vaststellen.

We bezochten schoonheidssalons die wenkbrauwen poederen en vroegen cosmetische experts naar de juiste voorbereiding voor de procedure. Je leert dat de voorbereidingsperiode een week duurt, waarin het verboden is:

 1. wenkbrauwen epileren;

 2. gebruik van een zonnebank;

 3. Gebruik vette crèmes of oliën voor de ogen;

 4. het aanbrengen van make-up op de wenkbrauwen;

 5. een peeling toepassen om de huid te reinigen.

Een dag voor de procedure is het noodzakelijk om vocht te beperken, geen koffie, alcohol en zout voedsel te nuttigen. Deze maatregelen helpen de zwelling na de tatoeage te verminderen.

Specialisten cosmetologen adviseren om gedurende 3 dagen voor de ingreep geen bloedverdunnende medicijnen in te nemen en geen gember, tomaten, knoflook en uien te eten. Deze producten hebben sterke antistollingseigenschappen.

Poederspray wordt aanbevolen in het midden van de menstruatiecyclus.. op de hoogst mogelijke pijngrens tijdens deze periode. Indien zich op de dag vóór of op de dag van de procedure gezondheidsproblemen voordoen (acute verergering van chronische ziekten, plotselinge verhoging van de temperatuur, manifestatie van symptomen van acute infecties van de luchtwegen), moet de procedure worden verschoven naar een andere datum, na herstel.

Hoe poeder wenkbrauwen worden gemaakt

Hoe poeder wenkbrauwen worden gemaakt

Een ervaren schoonheidsspecialiste maakt binnen 40-60 minuten poederwenkbrauwen. De procedure bestaat uit de volgende stappen.

 1. Voorbereiding van de huid. Het gebied rond de wenkbrauwen wordt behandeld met een speciaal ontsmettingsmiddel.

 2. Correctie van de vorm. Het silhouet wordt gecreëerd door haartjes te verwijderen met een tang en met een potlood de contouren van de wenkbrauwen te tekenen.

 3. anesthesie. Hoewel poedercoating een minimaal pijnlijke procedure is, is het aan te bevelen deze onder plaatselijke verdoving uit te voeren als u een lage pijngrens hebt.

 4. De keuze van de kleur van het pigment. Meestal wordt voor het verven pigment gebruikt dat 2 tinten donkerder is dan de kleur van de wenkbrauwen.

 5. Het potloodgebied vullen met kleur. de roker maakt kleine gaatjes in de bovenste lagen van de huid en deponeert het pigment. Het uiteinde van de wenkbrauw wordt minder intensief geschilderd, en er wordt meer kleur aangebracht op de buigzones. Dit zorgt voor het meest natuurlijk ogende resultaat.

 6. Er wordt een kleurfixerende en regenererende crème aangebracht.

Bijwerkingen na poedercoating in de salon zijn uiterst zeldzaam. Professionele vaardigheden van de schoonheidsspecialist en het gebruik van natuurlijke pigmenten voor het verven minimaliseren het risico van complicaties na de procedure.

Verzorging na het tatoeëren

Verzorging na de tatoeage

De duurzaamheid van gepoederde wenkbrauwen wordt beïnvloed door een goede verzorging na de procedure. Het is belangrijk alle aanbevelingen op te volgen. Deze omvatten een aantal beperkingen en behandeling met wondhelende zalven.

Het doel van thuiszorg na het tatoeëren in de poedertechniek is het binnendringen van stof en infectie in de microincisies uit te sluiten, de gevormde korst te beschermen tegen beschadiging.

Beperkingen

Drie dagen na de procedure is het niet aan te raden:

 1. De wenkbrauwen nat maken;

 2. Ga naar een sauna of een zwembad;

 3. Aanraken of wrijven van de wenkbrauwen met vuile handen;

 4. Een zonnebank gebruiken, naar buiten gaan zonder breedgerande hoed of zonnebril;

 5. Vermijd het dragen van oog make-up;

 6. Het gezicht reinigen met agressieve middelen (chemische peelings, scrubs);

 7. Breng een cosmetisch masker aan.

Vermijd onderkoeling en zware lichamelijke activiteit. Afzien van intensieve sportschooltraining voor de komende 3-5 dagen.

Op de tweede dag na de cosmetische ingreep begint zich een dun huidkorstje te vormen op het oppervlak van de wenkbrauwen. Schade aan de wenkbrauwen kan de gelijkmatigheid van de tatoeage aantasten en infecties veroorzaken.

behandeling met zalf

Gepoederde wimpers veroorzaken minimale verstoring van de huid. Om ontstekingen na de ingreep te voorkomen en het herstel te bespoedigen, wordt echter aanbevolen het gebied rond de wenkbrauwen gedurende 5-7 dagen te behandelen met dexpanthenolzalf. De stof bevordert een snelle genezing van beschadigd weefsel. Het is ook wenselijk om de wenkbrauwen in te smeren met vaseline om de huid te verzachten.

De zalfbehandeling werkt ontstekingsremmend en vochtinbrengend, activeert de stofwisselingsprocessen in beschadigde weefsels en versnelt de genezing ervan.

Wij raden Bepanten Plus zalf aan. De gommage bevat dexpanthenol, lanoline en het ontsmettingsmiddel chloorhexidine. Een antibacteriële behandeling zal een huidinfectie voorkomen of, als het om een niet goed behandelde huid gaat, het risico op een ontsteking verminderen.

Volledig herstel van het huidoppervlak na de tatoeage met poedercoating treedt op na 3-4 weken. De periode hangt af van de juiste verzorging en de kenmerken van de individuele vrouw. Na genezing is het mogelijk om de wenkbrauwen opnieuw te laten vormen door een schoonheidsspecialiste, om de gevonden gebreken te corrigeren.

Poederwenkbrauw tattoo bespaart tijd en geld op make-up. Als je je wenkbrauwen wilt accentueren zonder de vorm drastisch te veranderen, moet je deze techniek zeker overwegen.

Het professionalisme van de wenkbrauwspecialist, de goede voorbereiding vóór de behandeling en de goede verzorging erna garanderen het resultaat: uw wenkbrauwen zien er altijd en onder alle omstandigheden zeer doeltreffend en natuurlijk uit.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: