Hoe make-up correct aanbrengen: wat je moet voorbereiden op je gezicht en 8 tips

Grondslagen van dagelijkse en avond make-up. Het product wordt gebruikt door bijna alle vrouwen van adolescentie tot volwassenheid. Maar niet iedereen weet hoe je foundation correct aanbrengt, hoe je de huid op de procedure voorbereidt en hoe je het beste cosmetische product kiest voor jouw type en tint derma. Onze journalisten hebben toonaangevende make-up experts geraadpleegd om de ultieme foundation instructie voor onze lezers samen te stellen. Lees verder en u zult geen vragen meer hebben over de nuances van het product.

Waarom foundation aanbrengen

Waarom foundation aanbrengen?

De foundation is een cosmetisch product dat het uiterlijk van een vrouw kan veranderen. Een kleine hoeveelheid van dit product helpt dergelijke esthetische problemen visueel te corrigeren:

 1. Rimpels – gezichtsuitdrukkingen en leeftijdsgerelateerde rimpels.

 2. Verschillende manifestaties van andere leeftijdgerelateerde huidveranderingen – het verschijnen van pigmentatie, verlies van huidturgor.

 3. Puistjes, comedonen en vergrote poriën.

 4. Vette glans of schilferige delen van de opperhuid.

 5. roodheid, huidirritatie.

 6. Vasculair rooster.

 7. Een ongezonde teint – grijs, geel of groenachtig.

 8. Blauwe plekken en wallen onder de ogen.

De juiste foundation kan de conditie van uw huid verbeteren, de voedingsstoffen in de opperhuid stimuleren, het vochtgehalte verhogen, de textuur gladder maken en uw gezicht een gezonde gloed geven.

Hoe foundation aanbrengen: de juiste accessoires

Make-up kwasten voor het aanbrengen van foundation

Oudere vrouwen, die in hun jeugd niet verwend waren met het brede scala aan cosmetische accessoires, brachten foundation aan met de vingertoppen. Maar deze methode heeft verschillende nadelen. Ten eerste is het niet helemaal comfortabel – het is moeilijk om make-up zorgvuldig over het hele gezicht uit te smeren. Ten tweede is het niet hygiënisch. Als de handen niet worden gedesinfecteerd, kunnen zij ook na het wassen ziekteverwekkende micro-organismen bevatten. die bij contact met het oppervlak van de lederhuid een infectie kan veroorzaken, die leidt tot een ontstekingsproces. Deskundigen adviseren vooral om foundation en andere cosmetica niet met de vingers aan te brengen bij meisjes met een probleemhuid met acne en vergrote poriën. U vindt gemakkelijk verschillende accessoires die speciaal zijn ontworpen om make-up gemakkelijker en veiliger aan te brengen. De foundation kan worden aangebracht met behulp van:

 1. Cosmetische borstels. Het moet een lang handvat hebben, bij voorkeur van hout. De vorm van de punt is rechthoekig met een licht afgeronde snede. De borstel moet plat zijn en ongeveer 1,5 tot 2 centimeter breed. Om je foundation aan te brengen heb je een accessoire nodig met een kunsthaar of een gecombineerd haar, en het uiteinde moet stevig genoeg zijn zodat het niet te veel buigt wanneer het op je gezicht wordt gedrukt. Waarom kunstvlies en geen natuurvlies?? Omdat het productresten beter verwijdert en geen foundation absorbeert, kan het helpen het product spaarzamer uit te rekken. Maar als je liever een borstel met natuurlijke haren gebruikt, kan dat ook.

 2. Siliconen spons. De driehoekige vorm van sponzen was vroeger zeer populair. Er zijn nu echter opties met een meer ergonomische, gebruiksvriendelijke vorm… Professionele visagisten gebruiken bijvoorbeeld vaak eivormige sponsjes om foundation op het gezicht aan te brengen. Maar dit accessoire heeft een klein nadeel – het absorbeert foundation goed, dus het verbruik van cosmetica kan toenemen. Bovendien, de spons moet grondig worden gewassen onder stromend water na elk gebruik, en de borstel is voldoende om droog te vegen en natte doekjes, was het ongeveer een keer per week.

 3. De Beauty Blender. Het is een vrij nieuw accessoire voor het aanbrengen van foundation en andere vloeibare cosmetica. Het verschil tussen de Beauty Blender, die is ontwikkeld door professioneel visagiste Rhea En Silva, en een conventionele spons is dat hij geen latex bevat. Dit is een voordeel voor meisjes die er allergisch voor zijn. Bevochtig de blender met water voor gebruik. Hoe meer vloeistof een make-up blender absorbeert, hoe dunner de foundation zal zijn. Er zijn beautyblenders van verschillende kleuren te koop. De gekleurde zijn voor thuisgebruik, de zwarte voor professioneel gebruik en de witte voor het aanbrengen van semi-transparante producten zoals serums en vloeistoffen, alsmede kleurloze BB- en CC-crèmes.

Aangezien u zeker niet alleen foundation zult aanbrengen, maar ook andere cosmetische producten – oogschaduw, poeder, blush – kunt u een accessoireset kopen. Als u handig bent met penselen, zijn er kant-en-klare sets van 3-10 stuks of meer, elk ontworpen om een ander soort product aan te brengen.

Behalve accessoires om je te helpen je foundation goed aan te brengen, heb je ook wat nodig:

 1. Wattenschijfjes en sticks zijn onmisbaar in het make-up tasje van elk meisje. Ze helpen bij het corrigeren en verwijderen van make-up en vervullen nog vele andere functies.

 2. Er moet ook make-upremover worden aangeschaft, want make-up moet niet alleen worden aangebracht, maar ook worden verwijderd. En gewoon water en zeep zijn hiervoor niet geschikt.

 3. Spiegel. Je foundation aanbrengen zonder het te gebruiken is een hele uitdaging. Als je een kleine spiegel hebt, kan het van pas komen als je niet thuis bent. Maar thuis wordt aanbevolen een grote spiegel te gebruiken, die niet alleen een deel van het gezicht en zelfs niet het hele gezicht reflecteert, maar ook de hals en het decolleté. Zo kun je zien hoe de tint van je met foundation bedekte huid verschilt van die van je hals. Het verschil mag niet zichtbaar zijn, anders ziet het gezicht er onnatuurlijk uit, vooral als het donkerder lijkt dan de huid van hals en decolleté. Een extra pluspunt is dat de spiegel drie vleugels heeft en/of voorzien is van daglichtverlichting.

Al deze accessoires nemen niet veel plaats in en passen gemakkelijk op het oppervlak van een tafel of in een lade.

De voorbereidende fase

spoel je mascara uit

Voordat je begint met make-up en vooral foundation op je gezicht aanbrengt, moet je je huid voorbereiden. Waarvoor voorbereidingen worden getroffen:

 1. Om de huid te reinigen – een gladder oppervlak verwijdert make-up en make-up poeder.

 2. De huid hydrateren en voeden – na het aanbrengen van make-up zal de opperhuid beter bestand zijn tegen de negatieve effecten van de omgeving.

 3. Om de poriën van de huid te sluiten, want die kunnen verstopt raken door make-up.

 4. Om uw huid te beschermen tegen ultraviolette stralen die fotoveroudering van de opperhuid stimuleren.

De voorbereiding van de huid is uiteraard een belangrijke fase in een make-up applicatie en mag niet worden overgeslagen.Voordat u uw foundation aanbrengt, moet u:

 1. Verwijdert vuil en talgafscheidingen van het gezicht. Dit kan met een speciale melk-, gel- of schuimreiniger.

 2. Als de huid schilferig is of puistjes of verstopte poriën heeft, is een scrub- of lichte peelingbehandeling nodig. Verwijder dode huidcellen met in de handel verkrijgbare producten. Of maak je eigen handscrub, die je kunt maken met gebruikt koffiedik, een mengsel van suiker en honing, zout en citroensap. Zorg ervoor dat de korrels van de zelfgemaakte scrub klein zijn en geen scherpe hoeken hebben die tijdens de peelingprocedure krassen op de opperhuid kunnen veroorzaken. Om de scrub dieper en doeltreffender te maken, kunt u de huid eerst stomen door een kleine handdoek gedrenkt in redelijk warm water op uw gezicht te leggen. Of je kunt je gezicht stomen, zoals bij een KNO-behandeling.

 3. Als u niet van plan bent dagelijks een vochtinbrengende crème aan te brengen, wrijf het gezicht dan in met een ijsblokje. Het helpt de poriën te verkleinen. Het is ook een geweldige manier om je huid te verstevigen, fijne lijntjes en wallen onder je ogen te verwijderen. Regelmatige toepassing van deze behandeling helpt de stofwisselings- en regeneratieprocessen te stimuleren, waardoor de conditie van de huid verbetert. IJs kan worden gemaakt van meer dan alleen drinkwater door de vormen in de vriezer te zetten. Maar ook van groene thee, stilstaand mineraalwater of vers geperst citrussap. Na het wrijven met ijs, het gezicht afspoelen met koel water.

 4. Als u van plan bent vochtinbrengende of andere behandelingen toe te passen, ijs uw gezicht dan in nadat de crème volledig is ingetrokken. Het kan slechts 5-10 minuten duren. Als er na deze tijd een film van niet-geabsorbeerde crème op het gezicht achterblijft, verwijdert u deze met een papieren handdoek.

 5. Sommige meisjes doen de voorbereidende activiteiten niet, omdat ze vinden dat die te veel tijd vergen, die ’s ochtends meestal niet genoeg is. Als je echter alles bij de hand hebt, is het mogelijk om je huid “helemaal klaar” te maken in slechts 15-20 minuten. Make-up kan achteraf worden aangebracht, maar het aanbrengen van foundation is niet de eerste stap. Eerst moet je misschien een concealer, een primer…

Welk product moet je vóór de foundation aanbrengen en waarom

Welk product moet ik aanbrengen voordat ik foundation aanbreng en waarom

Als u een min of meer egale, schone huid hebt, zonder belangrijke onvolkomenheden, dan hoeft u alleen een primer te gebruiken vóór de foundation. Het is een speciaal product dat het reliëf van de huid gladstrijkt, zijn tint. En ook alle onvolkomenheden opvullen – onregelmatigheden, fijne lijntjes, ruwheid. En een andere belangrijke functie van de primer is om de “slijtage” van make-up te verlengen. Als u niet wilt dat uw make-up uitloopt en niet om de paar uur moet corrigeren, gebruik dan een primer onder de foundation. Er zijn verschillende soorten van deze cosmetica:

 1. Reflecterende. Deze producten bevatten kleine parelmoerdeeltjes die de huid een natuurlijke innerlijke gloed geven. Reflecterende primer kan worden gebruikt voor een avondje uit of een professionele fotoshoot – uw gezicht ziet er perfect uit in elk licht. Dit product wordt echter niet aanbevolen voor alle huidimperfecties of voor dames op leeftijd. Omdat de primer de aandacht zal vestigen op de kleinste onvolkomenheden, zoals diepe rimpels.

 2. Silicone. Deze producten helpen de huid platter en gladder te maken, maar creëren geen plat effect. Siliconenprimer is ideaal om rimpels en vergrote poriën te camoufleren.

 3. Mineraal. Dankzij de nuttige stoffen in deze producten hebben zij zowel een decoratieve als een therapeutische functie. Ze verbergen niet alleen kleine onvolkomenheden van de lederhuid, maar helpen deze ook te corrigeren. Minerale primer kan een echte redder zijn voor vette en gemengde huidtypes die geen lichtreflecterende of siliconenanalogen kunnen gebruiken.

Als je een problematische huid hebt met ernstige onvolkomenheden, heb je een concealer nodig, die ook vóór de foundation moet worden aangebracht. Corrector kan plaatselijk worden gebruikt, d.w.z. spot-on – als puistjes, littekens, littekens moeten worden verhuld. Of op grotere gebieden, bijvoorbeeld onder de ogen. Als esthetische onvolkomenheden, zoals een grote rode plek of schilfering, kunnen worden gecamoufleerd, kan in plaats daarvan concealer worden gebruikt. Maar het is beter om het niet voor, maar na de foundation aan te brengen.

Hoe foundation aanbrengen op het gezicht

Na alle voorbereidingen en het gebruik van primer en concealer, kunt u beginnen met het aanbrengen van uw foundation. Doe het zo:

 1. Ga bij het raam voor de spiegel staan of zitten, leg je accessoires en make-up klaar zodat je er gemakkelijk bij kunt. Sommige meisjes zijn gewend ’s ochtends hun make-up aan te brengen onder een gewone lamp, meestal in de badkamer. Dit mag niet gebeuren om twee redenen. De eerste – is niet goed om cosmetica in de badkamer te bewaren, omdat een hoge luchtvochtigheid de houdbaarheid van medicijnen niet verlengt, ze snel in verval raken, en het ongemakkelijk is om ze elke keer in en uit de badkamer te dragen. De tweede reden is dat de resultaten die bij kunstlicht in de spiegel worden weerspiegeld vaak niet dezelfde zijn als bij daglicht. Als u een echte reflectie wilt, moet u uw foundation in de buurt van een natuurlijke lichtbron aanbrengen.

 2. Breng de foundation aan op de achterkant van de handpalm, aan de basis van de duim van uw linkerhand (of rechterhand als u linkshandig bent). Breng precies de juiste hoeveelheid aan voor één toepassing in een ‘plas’ ter grootte van een grote munt. Wacht even. Gedurende deze tijd zal de foundation lichaamstemperatuur aannemen, en zal het zeer gemakkelijk zijn om het op de huid aan te brengen.

 3. Doop je kwast of de punt van een sponsje in de foundation en breng het aan op het voorhoofd, de neus, de wangen, de jukbeenderen en de kin. Vervolgens begint u met het gladstrijken van het product door het langs massagelijnen van het midden van het gezicht naar de haarlijn op het hoofd te slepen, waarbij u het product naar beneden toe gladstrijkt. De crème moet worden aangebracht door deze lichtjes in de opperhuid te drukken zonder het oppervlak uit te rekken of te wrijven. De zone onder de ogen kan ongemoeid worden gelaten of met nog minder zorg worden behandeld, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat de productlaag hier zeer dun is.

 4. Kijk eens goed in de spiegel. U mag de overgangslijnen van de tinten niet zien op de haarlijn, onder de kin en rond de oren. De kleur van de huid op de wang mag niet verschillen van die van de huid in de hals. En in geen geval mag een masker of “gipsen” effect worden gecreëerd. Als dit effect optreedt, betekent dit dat u het product niet zorgvuldig genoeg hebt aangebracht of dat u een te dikke laag hebt aangebracht.

 5. Zorg er ook voor dat er geen strepen van borstelpluisjes of andere accessoires op de huid achterblijven. Als je gezicht er natuurlijk uitziet, wat betekent dat je niet kunt zien of je make-up draagt of niet, heb je geleerd hoe je je make-up correct aanbrengt.

om je foundation aan te brengen

Wat volgt – de finishing touch na het aanbrengen van foundation

Zodra u klaar bent met het aanbrengen van de foundation kunt u aanvullende cosmetica gebruiken om de make-up look af te maken en af te vlakken. Wat voor preparaten je eventueel op je gezicht kunt aanbrengen na het aanbrengen van foundation:

 1. Concealer. Zoals gezegd kan het worden gebruikt om extra camouflage te creëren voor grotere esthetische gebreken in de huid. Concealer moet voorzichtig worden aangebracht om de laag foundation niet te verstoren.

 2. Highlighter en bronzer. Dit zijn twee gezichtscontouren die meestal samen worden gebruikt. Highlighter verlicht de delen van het gezicht die geaccentueerd moeten worden. En de bronzer wordt gebruikt waar je overtollig volume, lengte, wilt verwijderen. Dat wil zeggen, een donkerder pigment dat de aandacht afleidt van gebreken in het gezicht – een te brede of te lange neus, brede jukbeenderen, ronde wangen of een massieve kin.

 3. Poeder. Dit product helpt glans te verwijderen, maakt het gezicht mat en geeft de huid een innerlijke gloed. Veel vrouwen doen het zonder bij warm weer, maar het is altijd goed om het in de tas te hebben voor het geval dat.

 4. Blush. Het kan worden gebruikt om jukbeenderen en jukbeenderen te benadrukken. Als u poeder over uw foundation hebt gebruikt, kies dan voor droge blushes – los, geperst, in de vorm van bolletjes. Als u het niet nodig vindt poeder aan te brengen, moet blush, gebruikt over foundation, een romige consistentie hebben.

Het is ook mogelijk om lippenstift aan te brengen na het aanbrengen van foundation en de ogen te accentueren met mascara, potlood, oogschaduw.

Hoe foundation aanbrengen op verschillend gevormde gezichten

U kunt verschillende tinten foundation gebruiken om gezichtsvormen en individuele kenmerken visueel te corrigeren. Als je een speciale make-up techniek gebruikt, heb je geen highlighter of bronzer nodig. Het volstaat om niet ̩̩n maar twee foundations van dezelfde fabrikant te kopen Р̩̩n die precies bij uw huidskleur past en ̩̩n die een tint donkerder is.

Breng zowel lichtere als donkerdere foundations aan op je gezicht om je gelaatstrekken te contouren en te accentueren:

 1. Als je een langwerpige gezichtsvorm hebt, breng dan een donkerder product aan op de kin en ook langs de haarlijn op het hoofd. Het midden van het gezicht wordt benadrukt met lichte foundation, de jukbeenderen en wangen worden benadrukt met blusher.

 2. Als je een gezicht hebt met een ruitvorm, moet je het volume van de jukbeenderen verminderen met een donkere foundation en het voorhoofd en de kin ophelderen.

 3. Als uw gezicht driehoekig is, gebruik dan een donkerdere foundation op het voorhoofd en de wangen. En op de kin een lichte flare.

 4. Als u een rechthoekig of vierkant gezicht heeft, rondt u de contouren af met een donkerdere foundation. Het midden van het gezicht – het voorhoofd, de kin, de neus en het gebied onder de onderste oogleden – moet worden benadrukt.

 5. Als je een rond gezicht hebt, kan het visueel verlengd worden door donkerder pigment aan te brengen aan de zijkanten, vooral bij de wangen. Markeer het voorhoofd, de kin en het hele midden van het gezicht.

 6. Gebruik en combineer de twee foundations om de vorm van het gezicht te corrigeren en vergeet niet de pigmentgrenzen aan te scherpen. Maar overdrijf het niet, zodat je make-up er niet uitziet als een smudge.

 7. Om concealer aan te brengen, oefen je make-up een paar keer voordat je de deur uitgaat. Je moet zo vaardig zijn dat je niet kunt zien dat je een heel bijzondere make-up techniek gebruikt, anders ziet je gezicht eruit als een theatraal masker.

Hoe en waarmee u uw make-up kunt afwassen

Hoe en wat af te wassen van je foundation

Voordat u make-up aanbrengt, moet u er rekening mee houden dat de foundation niet alleen moet worden aangebracht, maar ook moet worden afgewassen. En om water en zeep te gebruiken voor dit doel kunnen alleen eigenaren van een normaal huidtype zich veroorloven. Maar zelfs in dit geval is het beter om het gebruik van zeep te vermijden, omdat het een negatieve invloed heeft op de huid, die haar natuurlijke vochtigheid kan verliezen na dergelijke manipulaties. Daarom raden deskundigen aan speciale make-upverwijderingsproducten te gebruiken waarmee u de foundation snel en zonder beschadiging van de opperhuid kunt verwijderen:

 1. Micellair water– een product dat wordt gebruikt door professionele make-up artiesten en vrouwen thuis.

 2. Wash-up oplossing– Diverse gels en lotions, schuim. Vervult een dubbele functie, omdat het niet alleen de make-up verwijdert, maar ook een volledige reiniging van de huid met water.

 3. Hydrolat– is een waterige oplossing van een kruidenextract, ook bekend als bloemenwater. Het product reinigt niet alleen het gezicht, maar verzadigt ook de opperhuid met nuttige stoffen.

 4. Hydrofiele tegelРis een reinigings- en verzorgingsproduct, verkrijgbaar in vaste vorm. Lijkt op stukken zeep. Verzacht bij contact met de huid, smelt en verandert in een cr̬me van fijne textuur, die kan worden gebruikt als face wash.

U kunt met uw eigen handen een vloeistof bereiden om make-up in het algemeen en foundation in het bijzonder te verwijderen. Probeer daarvoor het volgende recept:

 1. Neem natuurlijke yoghurt zonder toevoegingen en vers geperst citroensap in gelijke delen. Meng ze in een glazen schaaltje – een eetlepel ingrediënten is voldoende per toepassing.

 2. Breng het mengsel aan op je gezicht en ook op je hals en decolleté gedurende 10 minuten.

 3. Verwijder de reiniger van uw huid met een wattenschijfje of watje, papieren handdoekje.

 4. Spoel je gezicht en andere lichaamsdelen af met stromend water.

Maak zo’n reinigingsmiddel niet klaar voor toekomstig gebruik, maar telkens vers, want bewaren, zelfs in de koelkast, is niet aan te raden.

De soorten foundation – wat kun je het beste op je gezicht aanbrengen zodat je je make-up niet verpest

Waarop u nog meer moet letten bij het kiezen van een BB foundation

De laatste jaren zijn er veel nieuwe foundations op de make-up markt verschenen. Vroeger hadden vrouwen weinig keus: Ballet foundation en een paar veel duurdere preparaten. Het aanbod van foundations is nu veel breder en elk groot bedrijf brengt een hele lijn concealers op de markt. Naast gewone foundation kun je ook de nieuwste ontwikkelingen van buitenlandse cosmeticamerken gebruiken – BB of BB cream, CC of DD cream. Zij verschillen als volgt van hun klassieke tegenhanger:

 1. Lichtere textuur en minder cakeachtig. Het product voelt nauwelijks aan op de huid en je hoeft je geen zorgen te maken over een permanent make-up masker, verstopte poriën of een onregelmatige talgfunctie.

 2. Minder pigment. In tegenstelling tot klassieke foundations die bestaan uit basis, pigmenten, conserveringsmiddelen en geurstoffen, bevatten de BB cream en zijn “neefjes” ongeveer 30% kleurstoffen. Daarom zijn de overlappende eigenschappen van de nieuwe generatie producten niet zo groot als die van foundation. Maar zelfs dit is voldoende om de esthetische gebreken te maskeren en de natuurlijke uitstraling van de gezichtshuid te behouden.

 3. huidverzorging. Dit is de tweede functie van BB, CC en DD crèmes. Dergelijke preparaten kunnen niet alleen worden toegepast om onvolkomenheden van de huid te verbergen, maar ook om de oorzaken van huidoneffenheden weg te nemen en de gezondheid van de lederhuid te verbeteren.

 4. UV-bescherming. Vrijwel alle nieuwe generatie foundations bevatten zonbeschermingsfactoren. U kunt gemakkelijk producten vinden met SPF15 of SPF50, afhankelijk van de behoeften van uw huid.

 5. Veelzijdigheid. BB cream en soortgelijke cosmetische toners kunnen een primer, moisturizer, foundation, zonnebrandcr̬me en anti-aging product vervangen. Dit feit draagt ertoe bij dat men in plaats van verschillende preparaten aan te brengen er slechts ̩̩n hoeft aan te brengen Рer wordt minder tijd aan make-up besteed.

 6. Natuurlijke make-up. De formules van BB-, CC- en DD-crèmes zouden gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten. dat ze geen synthetische ingrediënten bevatten. Het gebruik van dergelijke cosmetica vermindert derhalve aanzienlijk het risico van allergieën of andere bijwerkingen.

Het enige nadeel van de nieuwe generatie foundations is het beperkte kleurengamma. Aangezien deze innovatieve producten voornamelijk door Koreaanse fabrikanten zijn ontwikkeld, zijn er weinig lichtgekleurde producten in het assortiment, en vrijwel geen huidskleurige opties voor de donkere huid. Maar de laatste tijd werken kwaliteitsmerken ook aan dat doel, zodat je foundations vindt met BB, CC of DD die voor alle huidtinten werken.

Hoe kiest u een foundation die bij uw huidtype past?

Om je foundation op je gezicht aan te brengen en het beste resultaat in de spiegel te zien, krijg je advies van professionele make-up artiesten en visagisten over hoe je make-up moet kiezen:

Besteed aandacht aan uw huidtype,en kies een product op basis van zijn samenstelling:

 1. Als je een vette of gemengde huid hebt, zoek dan naar foundations die antiseptische stoffen bevatten zoals tea tree extract, absorberende bestanddelen die overtollig talg absorberen, hydro-lipiden, vitaminen en mineralen, plantenextracten, zink, zwavel. Het is raadzaam dat de foundation die u op een vette huid gaat aanbrengen, geen oliën en wassen bevat, die het oppervlak een onnodige glans geven.

 2. Producten op basis van hyaluronzuur en derivaten daarvan, glycerine, natuurlijke plantenoliën en -extracten zijn goed voor de droge huid.

 3. Elk product is prima voor de normale huid, geen speciale eisen aan de samenstelling ervan. Maar als het preparaat wordt gebruikt door een vrouw na de leeftijd van 35 jaar, is het raadzaam dat het hyaluronzuur, collageen, co-enzym Q10, vitamine A, B, C of stoffen met vergelijkbare eigenschappen bevat.

Houd rekening met uw huidskleur.Kleur is immers de basis voor een goede toepassing van foundation. Deskundigen raden aan een product op deze manier te selecteren:

 1. Als uw huid een roze tint heeft, kies dan een lichtbeige foundation.

 2. Als uw huidskleur geelachtig is, probeer dan een beige of roze product.

 3. Voor de donkere huid is een foundation in donkerbeige of perzikbeige kleur ideaal.

De eerste keer dat je een cosmetisch product koopt, ga dan naar een buurtwinkel. Dit geeft je een kans:

 1. Vind uw optimale tint foundation door een beetje van het product in een snelle swatch te deppen. Vergeet niet dat u bij het kiezen van een crème deze zonder make-up op uw gezicht moet aanbrengen en het resultaat onder natuurlijk licht moet bekijken.

 2. De fysieke kenmerken van de cr̬me herkennen Рde consistentie, de kleurverzadiging, de overheersende eigenschappen en de geur. En begrijp ook of de verpakking voor u comfortabel is, of u hem gemakkelijk in uw handtas kunt meenemen en thuis kunt gebruiken.

 3. Om te weten hoe lang uw gekozen cr̬me meegaat. Je kunt het product op de rug van je hand aanbrengen en ongeveer 20 minuten in het winkelcentrum rondlopen. Wrijf daarna lichtjes met je vinger over je huid Рals de cr̬me op de vingertop blijft zitten, is hij niet lang genoeg om de hele dag op je gezicht te blijven zitten.

 4. Zoek uit hoe comfortabel u het product op uw huid kunt dragen. Als u na gebruik van de teaser een trekkerig, rood en jeukend gevoel op uw huid krijgt, betekent dit dat het product niet geschikt is voor u.

Als u al eerder een foundation van een bepaald merk hebt gekocht, kunt u de tweede aankoop veilig doen in een grote online winkel of op de website van de fabrikant, aangezien u alle kenmerken van het product al kent.

Hoe u uw foundation goed aanbrengt en gebruikt

Hoe je make-up correct aanbrengt en gebruikt – deskundig advies over hoe je je make-up perfect aanbrengt

De volgende aanbevelingen helpen je om te leren hoe je make-up aanbrengt met foundation, en om veelgemaakte fouten te vermijden:

 1. Zorg ervoor dat je je make-up minstens 30 minuten voor vertrek aanbrengt. Het moet zich goed aan de huid aanpassen en zich “vestigen”. Deze tip is bijzonder geschikt voor het dragen van make-up tijdens het koude seizoen. Als het product vochtinbrengende bestanddelen bevat, loop je bij het naar buiten gaan onmiddellijk na het aanbrengen van de crème op je gezicht het risico je huid te beschadigen, omdat het vocht zal beginnen af te koelen, te bevriezen op het gezicht en in de lagen van de opperhuid.

 2. Zorg ervoor dat je ’s avonds make-up aanbrengt op een gereinigde huid. Make-up voor overdag moet vooraf worden afgespoeld.

 3. Spoel je foundation altijd af aan het eind van de dag, je moet het niet langer dan 8-10 uur op je huid dragen. s Nachts moet de opperhuid rusten en regenereren, de aanwezigheid van cosmetica op het gezicht kan deze processen verstoren.

 4. Wissel je foundation af volgens het seizoen. In de late herfst, winter en vroege lente, voorkeur voor dichtere, romigere texturen. Dergelijke preparaten helpen niet alleen onvolkomenheden van de huid te camoufleren, maar beschermen de lederhuid ook tegen wind, vorst en sneeuw. Schakel tijdens de warmere maanden over op lichte texturen die de opperhuid niet verzwaren en de huid laten ademen. Hetzelfde geldt voor de tint – de huid voelt in de winter lichter aan dan in de zomer. U moet minstens twee keer per kalenderjaar van foundationkleur veranderen.

 5. Zorg ervoor dat je de foundation van boven naar beneden aanbrengt. Anders til je de pluisjes op die op de wangen zitten, vooral bij meisjes met een oosters uiterlijk type.

 6. Probeer uw foundation 1-2 millimeter achter de haargrens in de huid te “kloppen”. Het moet ook worden aangebracht rond oorlellen en onder de oren. Het zorgt voor een meer natuurlijk ogende make-up look.

 7. Vergeet het gebied onder de wenkbrauwen niet bij het aanbrengen van foundation. Een kneepje van een borsteltje onder de punten van je wenkbrauwen maakt je ogen sprekender en je wenkbrauwen sierlijker.

 8. Als er na het aanbrengen van de foundation overtollig product op de rug van je hand zit, gooi het dan niet terug in de tube, zoals veel meisjes doen om geld te besparen. Het product dat in contact is gekomen met de huid heeft zich vermengd met zweet en bacteriën zijn binnengedrongen. Als u overgebleven product mengt met de totale hoeveelheid in de tube, zal de foundation snel verslechteren.

Zoals u ziet, doen onze deskundigen geen moeilijk te volgen aanbevelingen. Gebruik deskundig advies en make-up wordt uw beste hulpmiddel voor dagelijkse schoonheidstoepassingen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: