Hoe regel je een gratis lay-out flat

Wat weinig mensen weten is dat het niet altijd mogelijk is om in een vrijstaande flat alle gewenste veranderingen aan te brengen. Laten we het hebben over hoe een dergelijke flat goed uit te rusten, wat de beperkingen zijn en wat de moeite waard is om op te letten bij het kiezen van.

Lay-out opties

In een open flat heb je drie mogelijkheden: een volledig open ruimte, een keuken gecombineerd met de eet- en woonruimte, en aparte, geïsoleerde kamers.

Open ruimte Volledig open ruimte

Dit is misschien niet voor iedereen een optie. Stel je voor: er zijn praktisch geen muren in de flat, behalve de badkamer en het toilet. Het is vrij moeilijk om een hoekje te vinden in een flat met meer dan één eigenaar. Maar het is een oplossing waarmee een kleine flat zijn ruimte visueel kan verbeteren.Deze indeling is ideaal voor een vrijgezel of jong stel zonder kinderen.

Een gecombineerde keuken-eetkamer-woonkamer

Een vrij populaire en comfortabele lay-out optie. Populair bij gezinnen met kinderen, jonge stellen en mensen die graag bezoek hebben. Het combineren van deze zones zorgt voor meer ruimte, maar laat ook privé-gedeelten geïsoleerd. Sommige mensen voelen zich misschien ongemakkelijk bij geuren die uit de keuken komen, maar dit kan gemakkelijk worden aangepakt door middel van luchttoevoer en een goede afzuigkap.

Verdeelde kamers

De perfecte oplossing voor grote flats, waar elke ruimte zijn eigen ruimte heeft. Het biedt volledige privacy, en het elimineert de geur en het gekletter van kookgerei van de keuken naar de woonkamer. Maar het is schadelijk voor het samenleven. Er zijn minder gelegenheden om samen te komen, zoals eten koken en tegelijkertijd tv kijken. Voor eigenaars van kleine flats is deze indeling niet het overwegen waard, omdat de kamers erg klein zullen lijken en de flat nog kleiner.

Waar u op moet letten

Vergeet niet dat elke flat voorzieningen, natte ruimtes en natuurlijk ramen heeft. De indeling van de kamers in uw toekomstige interieur hangt ervan af. Even voor de duidelijkheid.

Communicatie

Bepaal waar in uw flat de water- en rioolbuizen zich bevinden. Het hangt ervan af waar u de keuken en de badkamer wilt plaatsen. U kunt het sanitair niet ver van de stijgbuizen plaatsen, omdat een bepaalde helling van de rioolbuis belangrijk is. Uitzondering is mogelijk met een extra pomp. Let op de diameter van de afvoerbuis. De installatie van een WC is alleen mogelijk met een diameter van 100 mm. Als het minder dan 100 mm is, moet u contact opnemen met uw verhuurder om te weten te komen. Het is misschien niet mogelijk een WC met een dergelijke stijgbuis te installeren.

Op de foto: Fragment van het interieur van het Geometrium

Natte gebieden

U kunt zich informeren over natte ruimtes door uw bouwer om een BTI-kaart te vragen, of u kunt de locatie van de badkamer en keuken vinden op de voorgestelde plattegrond. Zij zijn onderworpen aan bepaalde beperkingen. Zo is het bij wet verboden om de keuken bij de woonruimte te betrekken of de badkamer te vergroten ten koste van de keuken of de woonkamer. De keuken kan alleen worden uitgebreid met een hal of een bijkeuken.

Raamopeningen

Een mens heeft veel licht nodig. Volgens de normen moet elke woonkamer ten minste één raam hebben. En waar een raam niet mogelijk is, kunnen glazen scheidingswanden worden geplaatst in plaats van de normale scheidingswanden, bijvoorbeeld tussen de woonkamer en de slaapkamer.

Resultaat

  • U moet overwegen welke functies in elke ruimte van de flat worden uitgevoerd, hoe uw gezin elke ruimte zal gebruiken, enzovoort. .
  • De toekomstige indeling hangt af van de grootte van uw flat, uw levensstijl en dus uw wensen.
  • Het is niet wenselijk kleine ruimtes op te delen met grote scheidingswanden en zo kleine kamers te creëren
  • Een grote flat kan het best worden onderverdeeld in kamers, waarbij de eetkamer en de woonkamer worden verenigd.
  • Zoek op internet foto's op van uw favoriete flatinterieurs met vergelijkbare afmetingen en functies.
  • Verzamel deze beelden in een album zodat u er snel bij kunt, en toon ze indien nodig aan een professional.

Dus hebben we uitgezocht hoe we een vrijstaande flat het beste kunnen inrichten. Ik hoop dat dit artikel enkele van uw vragen over dit onderwerp heeft beantwoord. Vind het leuk en deel het met je vrienden.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: