Hoe staal wordt getemperd

Licht van de fabriekswinkel tot de mooiste huizen van Europa. De legendarische GRAS lamp is al in Nederland.

Ontworpen als armatuur voor industrieel gebruik, moesten de stalen GRAS-armaturen gereedschapsmachines en werkbanken verlichten. Maar een icoon van twintigste-eeuws design… De serie werd begin jaren twintig ontwikkeld door de ingenieur Bernard Gras ( Bernard Gras ). De eerste lampen met scharnierende gewrichten, zonder lassen of schroeven, zorgden voor een ware sensatie. Ze schitterden in de flats, studio's, kantoren van de meest vooruitstrevende architecten, ontwerpers, kunstenaars en beeldhouwers. Le Corbusier ( Le Corbusier ) Eileen Gray ( Eileen Gray ) Pierre Jeanneret ( Pierre Jeanneret ) en anderen gebruikten het in hun ontwerpen.

Onlangs zijn vier nieuwe modellen en twee nieuwe kleuren aan de collectie toegevoegd. De kleuren machineolie en calqueerpapier herinneren aan de oorsprong van het assortiment.
GRAS-lampen hebben in 2012 het Franse label "Frans Nationaal Product" gekregen. En vanaf december dit jaar zullen alle GRAS-armaturen beschikbaar zijn in showrooms in Amsterdam en Sint-Petersburg.

Afgebeeld: Le Corbusier in zijn kantoor in Parijs ( 1942. ). GRAS lamp #201.

Op de foto: Pierre Jeanneret in het kantoor van Le Corbusier ( 1934. ).

Afgebeeld: de werkkamer van Eileen Grey. GRAS lamp nr. 202 op een houten voet is speciaal ontworpen.

De foto: schilder en beeldhouwer Henri Matisse ( Henri Matisse ) in Nice ( 1950. ). GRAS lamp #201.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: