Hoe TAR uit te pakken.GZ in Linux

Archieven met tar extensie.gz worden vaak gebruikt in een familie van besturingssystemen

 • nux. De dubbele extensie vertelt u dat de bestanden zijn gecompileerd door de tar utility en ingepakt met het Gzip algoritme. Onze experts vertellen ons hoe we zo’n archief kunnen decomprimeren.
  Inhoud van het artikel

  GUI

 • nux is al lang geen systeem voor geeks meer… Alle basisbewerkingen kunnen door de gebruiker worden uitgevoerd in grafische modus.

  Rechtsklik op archief icoon en krijg context menu. Selecteer het item gemarkeerd met een of pak de inhoud uit naar de huidige directory met behulp van de regel gemarkeerd met een twee.

  Met de archiefbeheerder kunnen ingepakte bestanden vooraf worden bekeken. Druk op de knop met een kader om de inhoud te extraheren.

  Selecteer in het met een gemarkeerde gebied de doelmap. Specificeer decompressie-opties in het paneel “2” in de schermafbeelding. Druk op de knop “Extract” om de bewerking te voltooien.

  Terminal

  De klassieke manier van werken met archieven in

 • Het impliceert het gebruik van een commandoregel.

  Vergelijkbaar met grafische manager kan gebruiker inhoud bekijken zonder decompressie. Start de terminal en typ het commando “tar -tf Archive.teer.gz”. Druk op Enter en in het gebied gemarkeerd met een tweetal krijgen we een lijst van bestanden die verpakt zijn.

  Om de inhoud gemakkelijk uit te pakken gebruikt u het commando “tar -xf archive.teer.gz”. Door op de enter-toets te drukken wordt het uitpakken uitgevoerd in dezelfde directory als het archief.

  Met behulp van de opdrachtregel is het mogelijk de inhoud van een archief uit te pakken naar een specifieke map. Maak een directory aan en geef het pad ernaar toe aan het einde van het commando door het als volgt te wijzigen “tar -xf Archief.teer.gz -C “Image””. In het voorbeeld in de volgende schermafbeelding pakt u uit naar de map “Image” op uw bureaublad.

  Aan het eind

  Met de tips van onze experts kunt u de inhoud van een tar-archief uitpakken.gz in GUI of met terminal.

 • Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: