Hoe te kopiƫren naar MacBook

Kopiƫren, een van de eerste functies die een gebruiker leert in een besturingssysteem. De handeling is vereist zowel bij het werken met bestanden als bij het bewerken van tekstdocumenten. Onze experts leggen uit hoe kopiƫren werkt op een Mac.

Contextmenu

Met het contextmenu in macOS kun je in verschillende editors bestanden en tekstfragmenten manipuleren.

Onze deskundigen namen de tekstverwerker TextEdit als voorbeeld. selecteer het gewenste fragment en klik met de rechtermuisknop om het contextmenu weer te geven. Selecteer in het bewerkingsblok de regel gemarkeerd met een dubbele.

Zoek de plaats in uw document waar u het geselecteerde tekstgedeelte wilt plaatsen. Rechtsklik in het menu en kies “Plakken”.

Doe hetzelfde in Finder. Markeer het document en klik met de rechtermuisknop. Wanneer u een bestand selecteert in het contextmenu, wordt de optie “KopiĆ«ren” uitgebreid met de bestandsnaam. Voor verschillende documenten wordt de term “objecten” gebruikt, waarmee het aantal.

Ga naar de doelmap door deze in een apart venster of in een nieuw tabblad te openen. Rechtsklik in het gebied aangegeven door de pijl. In het menu dat zich ontvouwt, selecteert u de optie met een tweetal in de schermafbeelding.

Sneltoetsen

De sneltoetsen werken op dezelfde manier in macOS voor bewerkingen op bestanden en documentmappen. De schermafbeelding toont de knoppen voor kopiƫren en plakken. In plaats van de gebruikelijke Windows gebruiker of het lettertype menu, opent en sluit de werkbalk zoals hierboven beschreven

 • nux van de Ctrl-toets gebruikt hier de Command modifier aangeduid met āŒ˜.

  Dubbele bestanden

  Met de functie “dupliceren” kunnen Mac-gebruikers een exacte kopie van een bestand of map maken.

  Selecteer het object dat u wilt kopiĆ«ren en roep het contextmenu ervoor op. Selecteer de met een dubbel gemarkeerde regel in de schermafbeelding. Een duplicaat van het geselecteerde document wordt aangemaakt in de bronmap door het woord “kopie” toe te voegen aan zijn naam.

  De sneltoets “Command+D” werkt op dezelfde manier. het creĆ«ert een duplicaat van het gemarkeerde bestand of de groep.

  Tot slot

  Onze experts schetsen verschillende kopieermethoden die in macOS zijn geĆÆmplementeerd. Gebruik in voorkomend geval functies van het contextmenu of sneltoetsen op het toetsenbord.

 • Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: