Hoe verander je je interieur zonder veel uit te geven: 9 frisse ideeën

Er zijn momenten in het leven dat je iets nieuws wilt inrichten, maar beperkte middelen hebt. Maar dat is geen reden om het idee van opknappen op te geven. Soms is het voldoende om de verlichting te veranderen of een andere indeling te maken. Maar er zijn andere goedkope manieren.

1. Stoelhoezen. Als je niet van het uiterlijk van je stoelen houdt, kun je stoelhoezen naaien of kopen… Beslis tegen welke prijs u covers wilt kopen. Kant-en-klare hoezen kopen is goedkoper ( vooral bij IKEA ) maar je loopt het risico dat je niet de juiste maat/kleur/vorm vindt.

2. kastgordijnen. Een kast met glazen deuren kan gemakkelijk worden getransformeerd met stoffen. Naai een stuk ter grootte van de deuren ( montageverhouding 2,5-3 ) en bevestig het aan de binnenkant van de kast. U kunt het bevestigen aan een vislijn of een metalen touwtje, maar het is beter om een speciaal "café" mini-dakraam te gebruiken ( beschikbaar in OBI ). Mooi en functioneel: je kunt dingen verbergen op de planken.

Patronen van stoffen voor interieurdecoratie. Geschikt voor kastgordijnen, bijvoorbeeld.

  • Tule meubelstoffen van Zuber
  • Stof 1019463192 van Etamine
  • Stof Coordinato Bizar 3936 van Luigi Bevilacqua
  • Stof 1015353555 van Ardecora

Tule meubelstoffen van Zuber.

3. Inrichten. De handgrepen op de kastdeuren spelen een belangrijke rol in de visuele en tactiele waarneming. Het is gemakkelijker om duur beslag te kopen dan duur meubilair. De eenvoudigere versies zijn te vinden in bouwhypotheken ( Castorama, Leroy Merlin, OBI ) de verfijnde versies- In de ( Zara Home ) Interieur showrooms;. Neem één of twee handvatten meer dan je nodig hebt – Voor het geval de fittingen breken of slecht worden.

4. Decoupage. Met deze techniek kun je een tafel versieren of "opfrissen" stoel. U kunt alles wat u nodig hebt in gespecialiseerde winkels kopen: voeringen met verschillende patronen, speciale verbindingen en lakken. Decoupage vervangt met succes duur schilderwerk en inlegwerk.

Houten meubelen kunnen worden "verouderd" – gepatineerd, craquelé of verguld om ze er vintage uit te laten zien.

5. Restauratie. Meubels van meer dan 40-50 jaar oud zijn nog geen antiek, maar al vintage. Om het in gebruik te houden, moet het worden gerestaureerd. Dat kun je het beste door een professional laten doen. Verwijdert nauwkeurig oude coatings van hout, corrigeert gebreken, bedekt opnieuw met geschikte verbindingen, herstoffeert en vervangt de vullingen in gestoffeerde meubelen.

Veel interieurbedrijven verkopen bedhoofden per stuk: smeedijzeren, gewatteerde, houten, met stoffen beklede en zelfs met tapijten.

Afgebeeld: Spiral crudo / Spiral marron hoofdbord met Afghaans wollen vloerkleed, door Nanimarquina.

6. Zelfgemaakt hoofdbord. U kunt op een bed besparen door een matras op een stevige bodem met pootjes te kopen. Het nadeel van deze oplossing geen hoofdbord. Maak het zelf. Opties: voeg kroonlijst toe boven het bed en bovenop het bed Decoupage: platte, decoratieve kussens; aan de muur bevestigde houten latten; gestoffeerde hoofdborden; een hoofdbord met zachte bolsters.

7. Matrashoes. Als de matras te zacht of te hard is geworden, kan een matrashoes of een dunne matras helpen. De kokosvezelvulling voegt stijfheid toe. Alle andere vulstoffen voegen zachtheid toe.

8. Bestemming. Gebruik meubels om de ruimte in te delen. Een bank met rechte rugleuning scheidt de eetkamer van de woonkamer en de studeerkamer van de kinderkamer rekken, de keuken van de kamer- ontbijtbar. Lichtscheiders op banden zien er geweldig uit.

Lichtrails, die verticaal of horizontaal kunnen worden bevestigd, kunnen worden gebruikt om een ruimte met licht te zoneren.

  • Het Play CV verticale systeem van de De Majo fabriek
  • Het MYRIAD systeem van de fabriek Ligne Roset
  • Faro ( Hanglamp ) van Pallucco Italia
  • Het Foto Spotlight systeem van Zero

CV verticaal spelen door De Majo.

9. Transformers. Ruimtebesparende multifunctionele meubels. Over het algemeen ontworpen als opvouwbare eenheden of als twee-in-een eenheden. Een andere optie – meubels met opbergruimte voor beddengoed, kleding, boeken en andere huisraad. Artikelen als deze verminderen het aantal kasten in huis.

In de regel worden bedden, sofa's en poefs gemaakt met vrije holtes binnenin, maar er zijn zelfs salontafels. Meubels met opbergfunctie om van vervelende nachtkastjes of oude ladekasten af te komen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: