Hoe verdun je je mascara | 7 manieren

Eens in hun leven hebben meisjes die regelmatig make-up dragen te maken gehad met de uitdrogende effecten van mascara. Veel mensen gooien in zo’n geval gewoon het geruïneerde product van decoratieve cosmetica weg en kopen een nieuwe. Maar wat moet je doen als je net mascara hebt gekocht en die echt duur is?? Make-up artiesten verzekeren dat het mogelijk is om opgedroogde mascara te reanimeren. Zij deelden met journalisten de makkelijkste en meest effectieve recepten om mascara te verdunnen en de consistentie, textuur.

Mascara

De populairste manieren om je mascara te verdunnen

Voordat u het cosmetische preparaat verdunt, moet u zich ervan vergewissen dat het oplosmiddel dat u gaat gebruiken aan deze eisen voldoet:

 1. Onschadelijk voor oogslijmvliezen, huid en wimperharen.

 2. Veroorzaakt geen allergische reactie of irritatie.

Onze experts hebben enkele opties uitgekozen om de textuur van uw oogmake-up te herstellen:

 1. Gebotteld of gekookt drinkwater, afgekoeld tot kamertemperatuur. Kraanwater kun je beter vermijden, want dat bevat chloor dat de slijmvliezen irriteert en de mascarahaartjes negatief beïnvloedt. U heeft 1-1,5 theelepel water nodig, die u met een druppelaar in de opening van het flesje kunt gieten. Als je geen pipet bij de hand hebt, kun je een kleine tip van de experts gebruiken. Het feit dat aan het uiteinde van bijna elke mascaratube een plastic stop zit, die bedoeld is om overtollige mascara van het borsteltje te verwijderen als je het uit het flesje haalt. Verwijder deze stop en de opening van de fles wordt breder, zodat de vloeistof gemakkelijker kan worden ingeschonken. Knijp na het toevoegen van water het borsteltje in de tube en beweeg het een paar keer op en neer om de vloeistof en de mascara tot de juiste consistentie te mengen.

 2. Oogdruppels of vloeistof voor het bewaren van ooglenzen. Deze preparaten zijn getest, zodat u er zeker van kunt zijn dat ze uw wimpers of ogen niet beschadigen. U hebt 5-10 druppels vloeistof nodig – de hoeveelheid hangt af van de verdikkingsgraad van het cosmeticum. De volgorde van de stappen is identiek aan die welke in de vorige paragraaf is beschreven. Het voordeel van oogdruppels voor de verdunning van mascara is dat het flesje met het geneesmiddel al voorzien is van een pipetpunt, wat het toevoegen van het oplosmiddel aan het flesje mascara vereenvoudigt. Een nadeel van druppels is dat je de mascara na toevoeging niet langer dan 14 dagen kunt gebruiken. Dit is hoe lang de geopende oogdruppels normaal gesproken bewaard moeten worden.

 3. Thee– Doe een paar druppels in de tube zelf. Doop een gewassen mascaraborsteltje in de rest van het brouwsel en doe het terug in het flesje. Thee is goed voor zijn ontstekingsremmende eigenschappen en helpt de bacteriële activiteit te verminderen. De belangrijkste voorwaarde voor het gebruik van het brouwsel – het moet gemaakt zijn van pure (geen toevoegingen) zwarte, groene thee en het moet sterk zijn. Sommigen adviseren een beetje suiker aan de thee toe te voegen. Maar suiker is voedsel voor micro-organismen, en het doet ook de wimpers aan elkaar kleven, dus moet het niet gebruikt worden.

 4. Speciale lotion voor het verwijderen van oogmake-up. Dergelijke producten zijn wellicht niet geschikt, omdat ze vaak alcohol en andere ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor de slijmvliezen. De gebruikte lotion is bij voorkeur van hetzelfde merk als de mascara.

 5. Product van Inglotgenaamd Duraline. Het product bevat siliconenpolymeren en wordt gebruikt om droge cosmetica te verdunnen. Duralineflesjes zijn meestal voorzien van speciale druppelaars, zodat het verdunnen van de mascara eenvoudig is.

 6. Elke plantaardige olie. Bijv. zonnebloemolie, olijfolie, amandelolie. Het belangrijkste is dat het geen ingrediënten bevat die scheuren en irritatie kunnen veroorzaken. Pepermunt-, citroen- of sparrenolie zijn bijvoorbeeld niet geschikt om mascara te verdunnen.

 7. babyolie, Johnson baby olie, bijvoorbeeld. De olie mag geen aroma’s, kleurstoffen of andere additieven bevatten.

Welke methode je ook gebruikt, mascara kun je tot vier weken in de koelkast bewaren. Verwarm het in een kopje warm water voor elk gebruik.

Als je je mascara hebt verdund en je bent niet tevreden met het resultaat, probeer dan niet deze methoden. U kunt echter regelmatig dezelfde verdunningsmethode gebruiken als deze effectief is gebleken, maar de resultaten zijn van korte duur.

Probeer echter eerst een andere beproefde manier om de mascara plooibaarder te maken voordat u probeert de mascara te verdunnen. Neem een bakje dat groter is dan de lengte van de mascaratube. Giet gewoon heet water in een bak, maar geen kokend water. De mascaratube moet zo goed mogelijk worden afgesloten en 10 minuten worden ondergedompeld. Als de mascara drijft, kunt u op de tube drukken met iets zwaars.

Het is ook een goed idee om te controleren of de mascara echt is opgedroogd, of verdikt, voordat je actie onderneemt. Misschien is het de borstel die te veel mascara heeft opgebouwd in de tijd. Neem de borstel uit de tube, spoel hem af onder stromend water, behandel hem met zeep of make-up remover, veeg de pluisjes af met keukenpapier of watten.

Als je de mascara moet verdunnen en tegelijkertijd de geur van het cosmeticum is veranderd, betekent dit dat het uiteindelijk achteruit is gegaan. In dat geval is het niet mogelijk de structuur van de make-up te herstellen en moet de mascara worden vervangen.

Wat niet te gebruiken om mascara te verdunnen

Wat niet gebruikt mag worden

Er zijn andere manieren om opgedroogde mascara te verdunnen op het internet. Specialisten raden het gebruik van dergelijke oplosmiddelen af, omdat ze niet alleen de mascara kunnen bederven, maar ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

Wat niet geschikt is voor het verdunnen van mascara:

 1. Speeksel. Veel meisjes, in navolging van hun moeders en grootmoeders, proberen mascara te verdunnen met spuug. Natuurlijk, in de dagen van de jeugd van de oudere generatie was er geen alternatief, je kon alleen droge “Leningrad” mascara vinden die verdund werd met spuug om het te verdunnen. Maar die optie is tegenwoordig niet meer nodig. Speeksel bevat veel bacteriën en andere micro-organismen, die het bederf van cosmetica alleen maar versnellen. Er is ook de mogelijkheid om een infectie op het oogslijmvlies te krijgen.

 2. Waterstofperoxide, of simpel gezegd, peroxide. Het is onbekend waar het advies vandaan komt om deze stof te gebruiken om mascara te verdunnen, maar het moet zeker niet worden opgevolgd. Ten eerste kan het ernstige brandwonden veroorzaken aan het slijmvlies van het oog. Ten tweede weet niemand hoe het peroxide zal reageren met de samenstelling van het cosmeticum, het kan uiteindelijk indikken of tot bolletjes stremmen.

 3. Alle producten die alcohol bevatten. Net als peroxide kan het de slijmvliezen irriteren en ernstige brandwonden of irritatie veroorzaken, wat kan leiden tot wimperuitval. En de alcohol verdampt nog sneller dan het water. Parfum, cologne, wodka en andere alcoholische dranken zijn niet geschikt om mascara te verdunnen.

Waarom mascara droogt voor de houdbaarheidsdatum

Mascara kan om verschillende redenen uitdrogen. Een van die redenen is onjuiste opslag. Na het aanbrengen van mascara kunnen meisjes bijvoorbeeld vergeten het dopje er weer goed op te schroeven. gedrenkt in speeksel, waardoor de tube week werd, het vocht uit de inhoud verdampte en de mascara dus begon te drogen.

Een andere veel voorkomende reden waarom mascara moet worden verdund, is omdat zich te veel product ophoopt op de draden van het gaatje in de tube. Het is zo dat veel meisjes, voordat ze hun wimpers gaan verven, met een borsteltje langs de buitenkant van de opening van het mascaraflesje gaan om de pluisjes van de mascara een beetje schoon te maken. Deze overschotten, die na verloop van tijd hard worden, maken het niet mogelijk de dop goed vast te schroeven, hoeveel moeite men ook doet.

De samenstelling van de mascara kan ook uitdroging veroorzaken. Zo is een mascaraproduct dat de wimpers volume geeft op zichzelf al dik. Deze mascara bevat speciale ingrediënten, wassen, die de wimpers optisch dikker maken. Deze mascara wordt nog dikker telkens als hij in contact komt met lucht, hij droogt sneller dan gewone mascara’s.

Soms verandert de mascara van structuur door bacteriën die erin groeien. Er komen bacteriën in de mascarabuis tijdens het aanbrengen op de wimpers, of wanneer het borsteltje na gebruik op tafel wordt gelegd en niet terug in de buis wordt gestopt.

Hoe voorkom je dat mascara uitdroogt

Hoe voorkom je dat mascara uitdroogt

Mascara kan ongeveer zes maanden worden bewaard en gebruikt. Het is in deze periode dat mascara veilig te gebruiken is en niet schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Maar meestal moet je de mascara verdunnen na 2-3 maanden gebruik. Om dit te voorkomen kun je preventieve maatregelen nemen om te voorkomen dat mascara uitdroogt:

 1. Controleer de informatie op de verpakking van de mascara. Daarin staat onder welke omstandigheden u het moet bewaren om te voorkomen dat het bederft. In de meeste gevallen adviseert de fabrikant om de mascara goed afgesloten, droog en koel te bewaren.

 2. Als je meerdere tubes mascara tegelijk koopt, pak ze dan niet allemaal tegelijk uit. De mascara begint te verdikken nadat je hem voor het eerst hebt geopend, ongeacht of je hem gebruikt of niet. Als u een bepaald mascaraproduct nog niet van plan bent te gebruiken, pak het dan zo snel mogelijk uit. En als u het al heeft geopend, probeer het dan zo vaak mogelijk aan te brengen, zodat u het volledig kunt gebruiken voordat het begint te drogen.

 3. Houd de tube niet open als je je wimpers verft. Zorg ervoor dat u de opening afdekt met uw vinger of een siliconen kapje. Dit zal het contact van het product met de lucht beperken.

 4. Beweeg het borsteltje niet te hard op en neer bij het aanbrengen van de mascara. Op die manier pompt u lucht in de tube met het cosmetische product, wat moet worden vermeden. Het is beter om de borstel met zachte cirkelvormige bewegingen in de fles te dompelen.

 5. Verwijder regelmatig opgedroogde make-upresten van de draden van de mascaratip. U kunt dit doen met een wattenschijfje gedrenkt in heet water. Als de mascara waterbestendig is, helpt een oogmake-up remover of micellair water zelfs zware resten te verwijderen.

 6. Probeer cosmetica op oliebasis te kopen, niet op waterbasis. Terwijl water na verloop van tijd kan verdampen, doen producten op oliebasis dat niet. Producten op oliebasis veranderen hun structuur niet. De mascara hoeft dus niet verdund te worden.

 7. Maak uw wimpers altijd schoon voordat u mascara aanbrengt. Een eenvoudige wasbeurt met water en zeep of het gebruik van een speciale reiniger voor huid en wimpers volstaat.

 8. Koop cosmetica van bekende en betrouwbare merken. Grote ondernemingen zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van formules, de selectie van de samenstelling van hun producten. De hoge kwaliteit van het cosmetische product verhoogt de kans dat de mascara tijdens het gebruik niet hoeft te worden verdund. Het is bekend dat mascara van hoge kwaliteit zijn consistentie behoudt, zelfs nadat hij jarenlang niet is gebruikt en zelfs nadat hij in de huishoudelijke cosmeticatas is opgeborgen.

 9. Koop je mascara bij vertrouwde gespecialiseerde winkels. Hierdoor is het minder waarschijnlijk dat er namaakproducten worden verkocht, die uiteraard van mindere kwaliteit zijn dan de originelen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Jasper

  Hoe kan ik mijn mascara verdunnen? Wat zijn de 7 manieren om dit te doen?

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: