Hoe zorgt u voor uw reinigingsgereedschap?

Borstels, bezems, stofzuigers en andere huishoudelijke hulpjes zijn bedoeld om de flat netjes te houden. Maar vergeet niet ze schoon te houden!


Idee van de website voor appartemententherapie.com


Waar te beginnen met schoonmaken? Er is veel geschreven over hoe een flat goed schoon te maken. Maar om de een of andere reden laten deze schoonmaakmiddelen meestal achterwege. En het reinigen ervan is de eerste stap in de algemene reinigingscyclus om het beste reinigingsresultaat te garanderen. Sommige schoonmaakapparaten stapelen meer vuil op dan andere, maar uiteindelijk hebben ze allemaal tijd en aandacht nodig om naar behoren te kunnen presteren.

Hoovers. Vergeet niet om de binnenkant van uw stofzuiger schoon te houden als u wilt dat hij lang meegaat. Koppel alle slangen en gedemonteerde onderdelen los. Als u de handleiding hebt, staat daar misschien nuttige informatie in om u te helpen. Maak alle openingen schoon met een schone, zachte keukenhanddoek. Of gebruik perslucht om te controleren of er geen vuil verstopt zit ( het is beter om deze procedure buitenshuis uit te voeren ). Was de elementen met een sopje en veeg ze droog. Vervang de filters ( of was ze indien mogelijk in een warm sopje ) en reinig de borstelrollen aan de onderkant.

Borstels voor afstoffen. Na het schoonmaken van een stoffige boekenkast is het een goed idee om de borstel zelf op te frissen. Neem het mee naar buiten of naar het balkon. U kunt het ook stofzuigen om stof en vuil te verwijderen of wassen in koud water met babyshampoo en het dan ophangen om te drogen.

Doeken en sponzen. Ze verzamelen allebei veel vuil, maar vereisen verschillende verzorging. Gebruik een magnetron of vaatwasser om uw spons te ontdoen van schadelijke bacteriën. Een wasmachine is prima, maar alleen als de watertemperatuur dicht bij het maximum ligt. De doeken moeten na gebruik eerst worden afgespoeld, waarbij zoveel mogelijk wasmiddelresten worden verwijderd, en vervolgens op de hoogst mogelijke temperatuur in de machine worden gewassen. Als ze er daarna nog steeds lelijk uitzien, probeer ze dan te weken in citroensap en droog ze vervolgens in de zon. Keukenhanddoeken kunnen ook op deze manier worden gekleurd en opgefleurd.

Toilet doorspoelen. Giet een glas bleekwater in een ketel kokend water en laat de mop een uur in de oplossing liggen. Peroxide kan worden gebruikt in plaats van bleekmiddel. Spoel de borstel een paar keer in de oplossing voor het beste resultaat. U kunt de tandenborstel ook besprenkelen met een 50% azijnoplossing ( zo worden ze vaak in ziekenhuizen behandeld ).

Wasmachine. Het moet ook regelmatig worden schoongemaakt, hoewel het alleen voor de was wordt gebruikt. Laat de was draaien in warm water en voeg 1 kopje witte azijn toe aan de lading. Dit zal alle onderdelen in de machine verversen. Laat de deur open als je klaar bent!

Vaatwasser. Laat het rusten en spoel de binnenkant met witte azijn, net als bij een wasmachine. U kunt het direct in de machine of in de dispenser toevoegen voordat u de machine laat draaien. Als je klaar bent, open je de deur en laat je hem aan de lucht drogen.

Bezems en dweilen. Veeg de handgreep af met een mild schoonmaakmiddel en vul vervolgens de helft van de gootsteen of emmer met warm zeepwater. Haal je vingers door de haren onder water. Laat de haren uitlekken en spoel ze uit met heet water tot ze schoon zijn. Droog de bezem indien mogelijk in de zon door de haren neer te leggen zodat het resterende water wegloopt.

De afneembare katoenen mopkoppen van de mop zijn machinewasbaar. U kunt ze ook weken in citroensap, ze in de zon laten drogen en vervolgens spoelen in een oplossing van azijn en water.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 2
  1. Lars

    Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw reinigingsgereedschap in goede staat blijft? Heb je specifieke reinigingsmethoden of tips om ervoor te zorgen dat het gereedschap lang meegaat en effectief blijft?

    Beantwoorden
  2. Lucas

    Hoe reinigt u uw reinigingsgereedschap? Gebruikt u speciale schoonmaakproducten of gewoon water en zeep? En hoe vaak maakt u uw gereedschap schoon om ervoor te zorgen dat het hygiënisch blijft? Heeft u enkele tips of trucs om ervoor te zorgen dat uw gereedschap langer meegaat? Dank u wel!

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: