IKEA begint meubels te accepteren voor recycling en liefdadigheid

IKEA start proefproject om gebruikte houten meubels terug te nemen voor hergebruik en recycling. Nederland wordt het eerste land ter wereld waar IKEA een dergelijk initiatief zal uitvoeren. Petersburg werd gekozen als eerste regio om de dienst te testen. De service zal vanaf 1 november beschikbaar zijn in de IKEA Parnas en IKEA Dybenko winkels.

Hout – is een hernieuwbare, herbruikbare bron. Daarom is hout de belangrijkste grondstof voor veel IKEA producten.

Als onderdeel van de Yes – mensen en de planeet!» IKEA gebruikt hout of materialen die hout bevatten uit duurzamere bronnen, zoals bossen waarvan het verantwoord beheer is bevestigd door het vrijwillige boscertificatiesysteem FSC, dat door IKEA is erkend, om producten te maken. In Nederland wordt reeds 100% gerecycleerd hout gebruikt.De volgende stap is Introductie van nieuwe manieren om gerecycleerd of hergebruikt hout te gebruiken.

Recycling is beschikbaar Houten meubilair van elke fabrikant, waaronder meubelen van massief hout en verschillende soorten panelen op houtbasis. Gestoffeerde meubelen met houten onderdelen kunnen niet worden geretourneerd.

Klanten die niet bereid zijn hun gebruikte meubelen zelf naar de winkel te brengen, kunnen gebruik maken van de demontage- en transportdienst. De kosten van de dienst hangen af van de grootte en de complexiteit van het meubilair. Bijvoorbeeld, het verwijderen van kleine meubelstukken kost 1000 roebel, kasten en opbergsystemen.. 2.000 roebel, keukens.. 3000 roebel. De vervoersdienst kost 999 roebel.

Tweedehands meubelen kunnen ook worden geleverd bij de IKEA winkels Dybenko en IKEA Parnas. Specificeer de openingstijden op de website van de dienst.

Alle deelnemers aan de campagne ontvangen Korting op nieuwe meubels bij IKEA winkels. De korting geldt ook voor meubels die tot dezelfde categorie behoren als de geretourneerde meubels.

Meubilair in goede staat zal naar de projectpartner worden gestuurd.. Perspektiva Charity Foundation – om aan een goed doel te schenken.

De resterende punten worden in twee groepen verdeeld:

  • Bij IKEA Industry Novgorod zal recyclebaar hout worden gebruikt voor de productie van spaanplaat voor nieuwe meubelen.
  • Meubels die niet kunnen worden gerecycleerd, zullen worden gebruikt als brandstof voor de opwekking van thermische energie in een IKEA Industri Novgorod energiecentrale.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: